Maxxis Minion 2.7 czy High Roller 2.5
-
- Kontakt:
Maxxis Minion 2.7 czy High Roller 2.5
Witam, musze zakupic oponke na tyl do A-line.
Z przodu mam miniona 2.7, na tyl z checia wsadzilbym miniona 2.5(ale nigdzie nie ma :/)
ktora opona ogolnie jest bardziej przyczepna(szczegolnie na zakretach)?
High Roller czy Minion ??
pytam bo nigdy na tym nie jezdzilem, a dostalem miniona 2.7 przedniego + swamp thing 2.35 na tyl za darmo(ten 2.35 wyglada jak 2.0 w S-Type)
wiem ze bylo juz 100000 podobnych tematow, ale porownania tych 2 nie widzialem
czekam na odp. pozdro
Z przodu mam miniona 2.7, na tyl z checia wsadzilbym miniona 2.5(ale nigdzie nie ma :/)
ktora opona ogolnie jest bardziej przyczepna(szczegolnie na zakretach)?
High Roller czy Minion ??
pytam bo nigdy na tym nie jezdzilem, a dostalem miniona 2.7 przedniego + swamp thing 2.35 na tyl za darmo(ten 2.35 wyglada jak 2.0 w S-Type)
wiem ze bylo juz 100000 podobnych tematow, ale porownania tych 2 nie widzialem
czekam na odp. pozdro
To zalezy na jakie warunki to chcesz. JA mam miniona 2.5 z tyłu, mieszanka ST i spisywał sie bardzo fajnie na suchym podłozu w myslenicach w konfiguracji z przednim Mobsterem.
Sam obecnie zakąłdam MInona na suche warunki i zatsnawiam się czy nie przerzucic się z Highrollerow na Miniona, ale jeśli chodzi o 2,7 to wg mnie to juz jest za szeroka.
Napisz jaką mieszanke chcesz kupić i do czego to ma być, bardziej uniwersalny jest HR,Minon wg mnie jest juz typowo zjazdową oponą.
Sam obecnie zakąłdam MInona na suche warunki i zatsnawiam się czy nie przerzucic się z Highrollerow na Miniona, ale jeśli chodzi o 2,7 to wg mnie to juz jest za szeroka.
Napisz jaką mieszanke chcesz kupić i do czego to ma być, bardziej uniwersalny jest HR,Minon wg mnie jest juz typowo zjazdową oponą.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
-
- Kontakt:
hmm generalnie na kazde warunki :)
mieszkam na pomorzu wiec nie mam tutaj zadnego prawdziwego dh.
ogolnie do fr ma byc opona, poluje na 2.5 bo chyba 2.7 bedzie troche za szeroka jak na tyl.
mieszanke chce 50 albo 60(nie 40, bo mam troche asfaltem do przejechania i zdarza sie po miescie pojezdzic czasem), nie mam kasy zmieniac opony co miesiac :P
wybralem maxxisa bo nikt na niego nie narzeka, nawet dostalem za darmo od goscia z UK i sa spoko, bardzo przyczepne.
nie to co nokian gazzaloddi albo tioga factory dh(te oponki mam w agangu) - szmaci nimi na zakretach ze jajca...jedyny plus to taki ze nie zdarza mi sie snake'ow lapac
pzdr
mieszkam na pomorzu wiec nie mam tutaj zadnego prawdziwego dh.
ogolnie do fr ma byc opona, poluje na 2.5 bo chyba 2.7 bedzie troche za szeroka jak na tyl.
mieszanke chce 50 albo 60(nie 40, bo mam troche asfaltem do przejechania i zdarza sie po miescie pojezdzic czasem), nie mam kasy zmieniac opony co miesiac :P
wybralem maxxisa bo nikt na niego nie narzeka, nawet dostalem za darmo od goscia z UK i sa spoko, bardzo przyczepne.
nie to co nokian gazzaloddi albo tioga factory dh(te oponki mam w agangu) - szmaci nimi na zakretach ze jajca...jedyny plus to taki ze nie zdarza mi sie snake'ow lapac
pzdr
jak juz masz cos brac to wez 50a bo 60 jest twarda kiepsko trzyma 40a tak jak mowisz troche sie sciera na asfalcie :P ale jak to ma byc fr to 2,7 nie stanowi problemu na tyle (minion) choc dla mnie to i tak za szeroka guma :d
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami
-
- Kontakt: