Abubaca

Vitusss
Kontakt:

Abubaca

Post autor: Vitusss »

mam pytanie odnośnie tego trikasa, wskakuje na coś potrafie nawet tak wisieć kilka sekund ale nie potrafie odskoczyć.Zawsze spadam przednim kołem na "przeszkodze" albo robie desancik.Ćwicze juz dość długo ale nie widze jakiejś dużej poprawy.

Niech wypowiedzą się tylko te osoby które potrafia abu ;] a nie jakieś ciceci które piszą a sami nie potrafią
i wiem że takich tematów było setki ale w żadnym nie znalazlem to czego szukałem
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pociagnij caly rower ze soba. To moze tez wina psychiki. Sprobuj wgrysc sie w pedaly, naskocz i odbij sie. Wiem ze glupio brzmi ale tak trzeba. I nie stoj tak dlugo tylko na poczatku sprobuj. Naskok raz, odskok dwa :) Heh
Vitusss
Kontakt:

musze poćwiczyć jeszcze:D na razie robie na niskich rzeczach jakiś schodek, podwyższenie, krawędz przed pominikiem itd... myśle że wysokość sama przyjdzie z czasem trenowania:D
gRegor
Kontakt:

Post autor: gRegor »

idź na rower...
http://www.pinkbike.com/photo/1368698/
Mr.Barth
Kontakt:

Post autor: Mr.Barth »

hej stary ja miałem ten sam problem do niedawna powiem Ci co mi fantastycznie pomogło: Naucz się najpierw KANGAROO chociaż tak, żeby raz czy dwa podskoczyć na tylnym kole. Po tym nie powinienneś mieć problemów z odskoczeniem.
Tam po leweeeeej!!!
> HWDP <
Kontakt:

Post autor: > HWDP < »

wskakiwac ponoc umiesz, ale jak ? moze cos zle robisz ? najlepiej to daj foto filmik, w moim filmiku miales jak robiles abu, wprawdzie nie jakies stylowe ale bylo. Naucz Sie kangoroo tak jak piszą wyzej to napewno pomoze. No i z calej sily rower oderwij jak odskakaujesz. Uwazaj na plecy i miej kask. Pamietaj !!!
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

> HWDP < Foto filmik i moze zdjecie z mamą bys jeszcze chcial??
Cwicz i nie sluchaj co mowi ever.
amoeb
Kontakt:

Post autor: amoeb »

Bombell już przestań. Nie wmowisz mi, że tym razem Ever napisał post bez sensu. Przez internet kazdy jest twardy, ale nie przesadzaj. :)
matura to bzdura :)
Mr.Barth
Kontakt:

Post autor: Mr.Barth »

Dokładnie, dokładnie. Ćwicz kangaroo jak wyżej napisałem, a jakieś foto filmiki i filmy evera sobie podaruj.
"No i z calej sily rower oderwij jak odskakaujesz" bardzo konkretna rada oderwij rower żeby odskoczyć...
Vitusss, jedno słowo powtórzę: KANGAROO
(i problem będziesz miał z głowy)
Tam po leweeeeej!!!
Vitusss
Kontakt:

no coś próbuje kangaroo nieraz 2 razy odskocze, ale ciężko mi robić bo mam tylko tylni hampel i ciężko zaczac ;)
maciej76
Kontakt:

Post autor: maciej76 »

no to odbijaj sie od lawki czy murka kraweznika, czegokolwiek
"po dość długiej nieobecności..."

http://ujeb.pl?hhi3tMB6HU - rower
> HWDP <
Kontakt:

Post autor: > HWDP < »

Vitusss, dalczego niby ceizko zaczac jak masz tylko tylni ?
manieq
Kontakt:

Post autor: manieq »

Bo pewnie zaczyna z miejsca i trudno mu utrzymac rownowage na ziemi.
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

sprobuj sie wbic nieco bardziej odchylajac do tylu. musisz poczuc sie tak, jak bys mial zaraz poleciec na plecy (oczywiscie z umiarem), wtedy przednie kolo bedzie tak ustawione, ze wystarczy lekko odskoczyc aby nie zawadzilo. jesli zrozumiales o czym mowie, to powinno ci wyjsc za pierwszym razem.

ah i mozesz wskoczyc na przeszkode zaczynajac troche dalej od przeszkody niz zwykle. mowie ci, sprobuj tak a na bank ci sie uda.
Vitusss
Kontakt:

wczoraj katowałem jakieś 2h i już nawet fajnie wychodziło ;) 3 razy minimalnie zachaczyłem a dziś cały dzień padało więc nie mogłem zastosowac uwag :D
Vitusss
Kontakt:

pogoda i szkoła krzyżują moje treningi ale trenuje już 4 dzień:D no już na 10 razy pojawia się 4 razy odskok ale jeszcze zachaczam przednim kołem(trenuje na murku ok 30cm wysokości) widać poprawe ale jest jakaś metoda żeby się nauczyć dalej oderwać rower?takie to troszke monotonne ale trenuje :) i ide jeszcze raz dziś :D mam nadzieje że do wakacje będe robił na ławce albo murku 1m :D heh
ODPOWIEDZ