KHS pomóżcie! co wiecie o tej ramie??

dhrder^^
Kontakt:

KHS pomóżcie! co wiecie o tej ramie??

Post autor: dhrder^^ »

pomózcie mi i powiedzicie co wiecie o tej ramie, najlepiej jak by ktos uzywałkiedyś albo nadala ja uzywa lub zna kogoś kto ma taki sprzęcik, jest to dlamnie zaadak i jak ja ogladam dosc interesujaca jak za 1300zł wyglada
oto link
http://www.dhsklep.pl/foty/ramy/khsdh100/dsc04355.html

zgóry dzieki za opowiedzi

pozdrowerek!
born to ride ride to die

www.dzikowiec.pl
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

Ja mam KHs ale nie ten model :P .. poiwem ci ze dosc dobre ramy robia :).. o ile sie nei myle to w tym dh100 seryjnie był wsadzony monster ... ale moge sie mylic :) ... Moge ci polecic ta firme :)
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
KUPERnick
Kontakt:

Post autor: KUPERnick »

Ja mam ta ramke - dokladnie DH-100. Wystawialem ja na allegro i niestety nikt jej nie chce. Dlaczego? Mysle ze z powodu malej popularnosci w Polsce, co jest spowodowane brakiem dystrybutora. Jezeli znasz angielski to tu masz troche opinii:
http://www.mtbr.com/reviews/olderfullsu ... 6864.shtml
Jak dla mnie ramka bardzo wytrzymala, ale i ciezka. Nadaje sie do DH, natomiast do FR juz srednio. Oczywiscie sa to moje opinie i moge sie mylic w niektorych kwestiach. Wiem ze to nie gielda, ale swoja chciaem sprzedac taniej.
http://www.maxxoponyrowerowe.pl
Smol
Kontakt:

Post autor: Smol »

ja tez mam khs-a dh50
polecam ta firme
w tej cenie napewno lepszej ramy nie kupisz
EDDIE
Kontakt:

Post autor: EDDIE »

Miałem Dh50 i bardzo fajnei mi sie na niej jeździło. Ogólnie przód dh50 i 100 jest taki sam i jedno jest dla mnei pewne- głowka nie odpadnie za skarby swiata:) Jak za tą kase to super rama z kapitalnym damperem !
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
glory
Kontakt:

Post autor: glory »

Wy chyba niejezdziliscie na zadnej innej ramie tylko na khs-ie ta rama to wielkie ciezkie gowno do dh sie to nienadaje gdyz tylni trojkat ma sztywnosc jakby byl z plasteliny zrobiony jezdzilem na tej ramie wraz z romic-em i zawieszenie pompuje wczsie pedalowania wogule niema ta rama sztywnosci wolalbym sobie kopic gianta ac i smigac nim w dh niz na tym khs-ie bo ma o wiele lepsza sztywnosc i prace .zdecydowanie odradzam kop sobie lepiej jakiegos uzywke stinky albo ac
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

heh...ja wiem jedno ze moj kolega pekl glowke pare dni temu w dh50:P i to prawda ze jest cholernie ciezka
zuku
Kontakt:

Post autor: zuku »

cielak pekł, bo w drzewo przykurwił.
wachacz mało sztywny. kat głowki z damperem 200 i amorem 170 jest bardzo pionowy, wiec slabo do dh ta rama pasuje. ona bardziej pod fr.

za ta cene jest calkiem ok.
KUPERnick
Kontakt:

Nie wiem jak mozna tam glowke rozwalic. Ona jest pancerna!!! Co do sztywnosci wahacza.. No coz. Chyba to racja. Na prace zawieszenia nie moge narzekac a jezdzilem na wielu ramkach. Troche ciagnie przy pedalowaniu, ale ogolnie jest ok. Bede bronil tej ramki bo jest calkiem fajna i jeszcze za taka kase...
Solid
Kontakt:

Post autor: Solid »

ja chcialbym się więcej dowiedzieć o tym DH-100 DominaTrax , bo mam zamiar ją kupić jako pierwszego fula , kto na tym jeżdził ? i czy lepiej jakiegoś zwykłego jednozawiasowca czy takie cos ;p
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

kolega miał dominatrax dh100. Jak dla mnie nic specjalnego. Ramę łatwo było dobić, nie dało się pedałować tak targała za korbę...

rób jak chcesz, ale mi by było szkoda 1300zł za taką ramę.
Solid
Kontakt:

nie 1300 a 500 ;p a za taka kase nawet krosa nie dostane ;p ,
Jaca
Kontakt:

jak z damperem to bierz :]
Solid
Kontakt:

właśnie bez ... myśle dać do tego Manitou Swinger 4 , 5 element albo coś w tym guście , a i co z tym pedałowaniem czy aż tak strasznie buja czy jak ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Solid wolałbym fula. Powaznie. Looknij sobie na opinie zagranica bo KHS to jednak nie nasza firma. Tam ta rama to wrecz za praktyczny zart uchodzi. Wytrzymałosc tez losowa.

BTW. Czy nie widzisz tutaj problemu, ze upgradujesz rame do fulla, a kosztuje tyle co uzywany sztywny? ;)
Jaca
Kontakt:

buja buja :] a najbardziej denerwuje to szarpanie za korby, bujanie + szarpanie tworzy takie dziwne uczucie jakbyś stał na moście z lin, a nie na pedałach (subiektywne odczucie) :]
KUPERnick
Kontakt:

Ja mogę napisać o tym konkretnym egzemplarzu, który jest teraz na allegro. Byłem jego poprzednim właścicielem. Przedni trójkąt był malowany (nie przeze mnie tylko przez jeszcze poprzedniego właściciela), ale raczej ze względów estetycznych niż z takich, że coś się miało dziać. Wahacz sprowadzałem z USA, bo poprzedni pękł. Jeśli chodzi o jazdę na ramce to jak już wcześniej pisałem - jedynie kopanie w pedały przeszkadza, ale po chwili się do tego przyzwyczaiłem. Problemem może być również duże przełożenie na damper - jeden zakatowałem pewnie dzięki temu. Ja sprzedałem ramę bez dampera za ok. 500 zł. Chciałem więcej, ale nie dałem minimum. Teraz widzę minimalna cena to też 500 zł. Jeśli ktoś wyrwie za tyle tą ramę to myślę że jest to dobra okazja, bo w tej cenie można mieć co najwyżej jakiegoś sztywniaka.
ODPOWIEDZ