Kapeć 2x w tygodniu

GoomiŚ
Kontakt:

Kapeć 2x w tygodniu

Post autor: GoomiŚ »

Kurde, nie wiem co mam zrobić, bo ostatnio często mi dętki pękają (dzisiaj mi pękła bo miałem co prawda za dużo "wiatru" w kole i za nisko podniosłem tył i poszło - dobrze że koło chaty). Wiem że takie tematy już kiedyś były, ale czy macie jakiś w miarę dobry sposób na takie "dolegliwości"?? Zawsze mi pęka dętka z tyłu, a opona ma miecha i wygląda prawie jak nowa. Raz jak nawet jechałem to nie było nic ostrego na ulicy (specjalnie się wróciłem żeby sprawdzić) w oponie też nic nie było, a dętka pękła w dwóch miejscach:/
Koło pompuje do 3 atmosfer - za dużo czy dobrze??Pomóżcie...bo starsza nie chce mi już na dętki dawać, więc kupiłem łatki i jakoś działam, ale nowa dętka to zawsze nowa dętka;)
...a na zimę zaczynam łamanie makrokesza:D Będzie ślisko :D
Brynów Team
Kontakt:

Post autor: Brynów Team »

zdejmij opone i wyscielaj ja stara przebita detka. na nia daj nowa dentke. czaisz o co leci? poprostu daj na ta detke dobra ta stara przebita. ta przebita bedzie ;chronic; ta dobra. ja tak jezdzilem na zawodach i nigdy nie poszla mi guma.
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

a moze nie masz fartucha na obreczy?? kumplowi raz nie załozyli gdy kupował nowy rower a on nie wiedzial ze trzeba cos akiego zakladac i sie dziwil ze mu caly czas detka peka...
hueheuheue
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

To co powiedzial Brynów Team tylko troche innaczej, bo jak czytałem to się trochę zamieszałem (wiem, jestem trochę przygłupi ale trudno ;)

Bieżesz starą dętke, rozcinasz ja od wew (tniesz tak jak idą szprychy w kole), wkładasz nową do środka i tak połączone dwie dętki zakładasz. W ten sposób masz jakby podwójne ścianki dętki.
Going down fast...
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

ja mam detke do dh a ma juz z 8 dziur :P kup sobie obrecz anti snake i bedzie wporzo :P na poczatku tez przbijalem detki z czstotliwoscia 5 na tydzien i w koncu trzeba bylo zainwestowac w latki bo brakowalo juz funduszy ;]
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

2x w tygodniu to i tak lajtowo ja raz w szczyrku w jednym dniu załatwilem 4 dętki :|
gorzej jak jedna jebnela tak w 1/10 drogi z samego szczyt a po kamieniach nie bylo latwo:|
napchałem w **** trawska i jakos doczołgałem się do drogi a z drogi pod ośrodek odwizł mnie jakiś holender :)
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

hmm nom
ta opaska jest ważna na obręcz
Albo kup dędke schwalbe albo maxxisa albo najlepiej kup dędke Intensa co prawda w polsce nie dostaniesz kosztuje 15 euro i waży 600 g ale podobno nie do zdarcia
A tam
GoomiŚ
Kontakt:

Fartuch na obręczy mam bo jak zmieniam dętki to widze;]
Pokombinuje z tą podwójną dętką.
Z tego całego przebijania jest tylko jeden plus = zakładam dętki gołymi rękami niż co niektórzy z łyską (chociaż nie wiem jak to jest łyżką bo w życiu nie używałem:))
Dziąki za odpis! Pozdro!!
GoomiŚ
Kontakt:

sorry miało być że zakładam dętkę z oponą gołymi rekami szybciej niż jakbym miała działac z łyżką:)
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Ja mialem to samo az do momentu jak zmienilem opony, mimo iz stare byly cakiem dobre:( Moze zmien opony? W sumie to moze nie wyjdzie taniej, ale mniej nerwow stracisz. Mnie jak zaczyna sie ciezej krecic korba to zaraz patrze czy nie mam flaka- uraz psychiczny po Panaracer'ach
GoomiŚ
Kontakt:

Khehe wd40 ja mam tak samo z tym patrzeniem z tyne koło jak się ciężej zakeci (ajczęściej taki schiz mam jak jade po polbruku). Ja mam opony maxisa ale chybanie są takie złe :)
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

ja przed minuta zmienilem detki i opone bo z tylu non stop mi cos schodzilo i terz jade pompowac anstacje bo pompka to chyba sie zajebie

:))))))))))))
????
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

włurz sobie w opone otuline do rur ,albo opone z grubszymi ściankami bocznymi,oprucz tego jeżdzij z dętką 3.0 z wlanym samohodowym uszczelniaczem do opon
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

najlepszy efekt daje zastosownie wszystkih tyh metod naraz.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
pieniekziom
Kontakt:

Post autor: pieniekziom »

u mnie w giancie chcieli 8zł za zmiane detki! normalnie sie z deka zdziwilem to usiadlem u nich na parapecie przy kompresorze i sobie zmienilem. Caly czas sie na mnie gapili:D
hueheuheue
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

hehehe tak bez polewy, ale kiedys zlapalem snake'a.... 13 razy w ciagu tygodnia hehehehehhe :D jazda byla na maxa :D w koncu starszy sie wqrwil, zabral kolo do rowerowego i zaczal opierdalac sprzedawce buhahahahahaha to bylo jak jeszcze jezdzielem na 26" :DDD ja sie wqrwilem i zalozylem sobie 2 stare detki na opone od wewnatrz... w ten sposob scianka miala jakies 5 mm, i od choja sie nie przebijalo wogole... ale trza wtedy mala detke kupic, ja na oponke 2.0 mialem wtedy detke 1.75.... inaczej 2 dodatkowe rozciete sie nie zmieszcza :)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
arcykot
Kontakt:

kapeć- uszczelniacz czy to dziala

Post autor: arcykot »

To wszystko nic ja mam teraz w swoim exe nokiany nbx 2.5 i zeby je zdjąc i załozyć z obreczy to musze mieć srubokret conajmniej 35cm ktorego oczywiscie z soba nie woze bo i tak mam poziome haki i musze miec klucze plaskie zeby zdjac kolo aha i hamulec odkrecic. Takze zalamac sie mozna dobrze ze jeszcze kapcia nie zlapalem. Bardzo mnie zainteresowal ten uszczelniacz i prosze o wiecej info na ten temat
ARCYKOT
Marc!n_
Kontakt:

Post autor: Marc!n_ »

Kup zestaw łatek i łataj gdy potrzeba :) tanie i dobre :P:P
ODPOWIEDZ