Ochraniacze na kolana i piszczele

Intact
Kontakt:

Ochraniacze na kolana i piszczele

Post autor: Intact »

potrzebuje jakies ochraniacze na golenie i kolana ale na tyle wygodne zeby dalo sie w nich jezdzic. Beda uzywane w gorach do czegos pomiedzy enduro a FR (tzn pod gore enduro, w dol fr delikatny :))

Kwota tak do 150 - 170 zl max chyba ze cos ponizej 200 super wypasnego sie znajdzie bo nie chce co 5 min ich zdejmowac i zakladac - ale wiem ze sie czasem bez tego nie obejdzie:)

Macie jakies propozycje?

A moze odczekac jeszcze miesiac i kupic Dainese Knee Guard Pro? Tylko jak w nich jest z oddychaniem nog?
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Było miliardy razy! Szukaj, szukaj, szukaj!

A tak poza tym to 661 Race!
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

szukajka nie boli, a tak to polecam jak przedmówca - 66 Race.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Gardor
Kontakt:

Post autor: Gardor »

Sorry że sie dołączę ale czy takie ochraniacze opłaca sie kupić w necie bo nie czaje tej numeracji jak obliczyć ze mam np rozmiar M albo L wie może ktoś
http://gardorr.pinkbike.com/
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Jedz najlepiej do rowerowego i tam kup - ja tak zrobiłem. A tak to ja nosze ubrania M no to kupiłem M i były w sam raz. Zawsze jak będą małe czy duże to mozesz wymienic :)
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Jesli chodzi o rozmiary, to bez mierzenia bym nie kupowal. Pare dni temu kupilem Dainesy Knee Guard Pro na wyprzedazy w Gregorio (model 04, 150 zl) rozmiar M, ktore sa na mnie super (pasuja bardzo scisle, blizej im do za malych, niz za duzych). Dla porownania - M-ki Race Lite'ow byly na mnie w miare ok (troche za duze), a Race'y S - wyraznie za duze. Wiec rozmiary nalezy traktowac bardzo umownie...

Co do poprzednich wypowiedzi - Race'ow do enduro bym nie bral, bo sa dosc pancerne, grube i ciezkie. Idealnym wyborem bylyby te Dainesy od Gregorio, tylko ze dostepny rozmiar M jest, jak juz pisalem, bardzo maly.
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Niewiem dlaczego wy chcecie kupować ochraniacze na piszczele. Zazwyczaj ochraniacze z piszczelami kupują goście którzy słabo jeżdzą i np. Często spada im noga z pedała i uderza piszczelem o pedał. Moim zdaniem lepiej kupić ochraniacze sixsixone Chicken Wing Elbow lub sixsixone Kyle Strait Knee . Chroni samo kolano ale zazwyczaj po glebie lecisz na kolano a nie na goleń.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
bikerwashere
Kontakt:

Post autor: bikerwashere »

Zaborowski1 wyskocz na sztywniaku w gorach na zjazd bez spd to zobaczymy jakie bedziesz miec piszczele... wytrzepie cie na korzeniach, czy kamieniach i o szpital zahaczyc nietrudno
Giant Reign
Wooyek
Kontakt:

Zaborowski1 => Widze, ze jeszcze nie jezdziles w gorach (np. na Skrzycznym). Sprobuj, to fajne ;)
czarek.bike
Kontakt:

Post autor: czarek.bike »

Zaborowski1

nawet jesli nie jezdzisz w gorach...nie zdarzylo ci sie kiedys ze sie noga z pedalow zeslizgnela/wyskoczyla :P i ostre piny z pedalow wbily ci sie w piszczel?

jesli nie to ci tego nie zycze(chyba ze jestes mutantem i masz tytanowe kosci, ale mysle ze tak nie jest) :)

pzdr
Kamoo
Kontakt:

Post autor: Kamoo »

zawsze pewniej jeździć w ocraniaczach ........
Sprzedam koło na Dm 24 i piaście Joy Tech
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

No jakoś dziwne, bo zachaczyłem o Szczyrk, Myślenice, Zawoje, Zakopane i jakoś jeżdze bez SPD'ów i wogóle mi noga niespada z pedała więc niewiem o co wam chodzi. a po 2 powie mi ktoś dlaczego na np. Pucharze Świata większość jeździ w ochraniaczach na same kolana ??
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

Zaborowski1 ********** panie

nie zycze zle ale moze kiedys sie przekonasz co to dziura w piszczeli
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Zaborowski1 człowieku.....byłem świadkiem takiej sytuacji, ze kumpel robił 18 i mu sie noga ześlizgneła i piny rozpruły 10 cm skóry na piszczelu...jak odchylal ją to widac było kość...moze dlatego sie jeździ w ochranaiczach na piszczele....???
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

inna sprawa to kamienie ktore mogą z pod koła wyleciec prosto w noge...
Nie jezdze ostro po jakichs górach,ale zdazyło mi sie w najzwyklejszym lesie.
...
Coilerdh
Kontakt:

Post autor: Coilerdh »

co do rozmiarów 661 to miałem m i l i różniły sie tylko długością pasków
sprzedam orzech Lazer ONE biały za 40 zeta, rozmiar L/XL stan idealny
Wooyek
Kontakt:

Zaborowski1 => Piny to jedno, kamienie to drugie. Jezdze w SPD, a mimo to jeszcze w ochraniaczach na piszczele, bo juz nie raz oberwalem ladnie wiekszym kamieniem na Skrzycznym (glownie Malym).

A co do pucharu swiata, to przyjrzyj sie lepiej dokladnie. Tez mi sie wydawalo, ze jezdza tylko w kolanach, ale kupujac ochraniacze przyjrzalem sie dokladnie i okazalo sie, ze to, w jakich jezdza ochraniaczach zalezy od trasy. Na wiekszosci praktycznie wszyscy maja kolana+piszczele. Widac to chocby na filmach typu Earthed.
ODPOWIEDZ