Krk sukub
Krk sukub
W najblizszym czasie chce kupic full face. Mysle nad krk sukub, powiedzcie czy warto doplacic do jaiegos innego czy ten jest dobry? Przy wyborze chodzi mi tez o to zeby kask dawal mi poczucie pewnosci , bo ja sie wszystkiego boje :P i mysle ze full pomoze mi przelamac strach xD
No to powiem Ci tak: Sukub - najlepszy kask jaki widziałem! Mam go i jest świetny. Fajnie przewiewny (oczywiście w temperaturach 30* itp to nic nie daje, ale normalnie przy 15 - 20* poci sie głowa w full face'ie a tu nie. Kask da Ci tyle poczucia pewności, że choćby wcale (przynajmniej mi nie dał, ale ja się raczej pchałem sam na duże hopy niż się bałem :P) Ale jak się boisz, to powinno pomóc. Niewątpliwie w fullface'ie nie masz poczucia prędkości na podstawie wiatru. Jeszcze jak masz do tego google (ja jeżdze w narciarskich i jest też dobrze) to już wogóle nie czujesz speedu, tylko tyle z tego co widzisz, a wiatr dużo robi... Jak się boisz to sobie znajdz cos innego, mniejszego i pamietaj: Jak szkoczysz z 0,5 m to choćbyś niewiadomo co robił - nie połamiesz sie - mozesz wyglebic, ale sie nie połamiesz, a się nauczysz!
Krk sukub ?
Mam i polecam.
Przymierzałem kilka kasków z tego przedziału cenowego i droższe (661 oraz earthworks). Szczerze powiedziawszy nie zauważyłem większej różnicy.
A co do poczucia, zapewne troche pomaga. Ale liczy się to czy ty chcesz skakać, uzbrojenie może cię tylko uspokoić psychicznie przed skokiem (ewentualnie fizycznie po skoku :P )
Mam i polecam.
Przymierzałem kilka kasków z tego przedziału cenowego i droższe (661 oraz earthworks). Szczerze powiedziawszy nie zauważyłem większej różnicy.
A co do poczucia, zapewne troche pomaga. Ale liczy się to czy ty chcesz skakać, uzbrojenie może cię tylko uspokoić psychicznie przed skokiem (ewentualnie fizycznie po skoku :P )
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/
-
- Kontakt:
ja mam krk sukub u sie sprawuje super... tylko daszek troche ogranicza widocznośc ale jest na to sposób bardzo prosty trzeba go tylko mocniej odchylić do góry i sprawa złatwiona... pozatym nie grzeje i ma bardzo dobrą wentylacje... nio i chroni głowe którą każdy z nas ma tylko jedną:) polecam jeśli brak kasy na coś lepszego;]
Rower bedzie dla mnie ważny do końca świata i jeden dzien dłużej =)
gg->1522648<-
gg->1522648<-
Wybaczcie za OT.
Johnyk, pojedz na hopki typu dirt, wyskocz ale nie ustaw roweru,tylko lec pionowo... efekt taki ze przy lądowaniu rower ucieknie (tylne kolo sie kreci i pociagnie rower) a ty polecisz na kregoslup,w najlepszym wypadku na tyłek,najgorszym na kark...
Tylko nie mowcie mi ze trzeba byc kaleką zeby zrobic taki błąd,ja sie pro nie urodziłem...pozatym nie lubie takich hopek,tylko długie i niskie.
Johnyk, pojedz na hopki typu dirt, wyskocz ale nie ustaw roweru,tylko lec pionowo... efekt taki ze przy lądowaniu rower ucieknie (tylne kolo sie kreci i pociagnie rower) a ty polecisz na kregoslup,w najlepszym wypadku na tyłek,najgorszym na kark...
Tylko nie mowcie mi ze trzeba byc kaleką zeby zrobic taki błąd,ja sie pro nie urodziłem...pozatym nie lubie takich hopek,tylko długie i niskie.
...
Na fotkach wyglada paskudnie, ale ostatnio ogladalem i mierzylem i faktycznie fajny helmut. Jakosc wykonania i poziom wypasu moze nie stoi na wysrubowanym poziomie, ale na pewno jest to solidny, warty zakupu kask. W swojej cenie super Jak Ci nie zalezy np. na wypasionym wygladzie, to raczej nie warto doplacac.
Tylko wez czarny, zielony jest rownie szpetny, jak na zdjeciach :P
Tylko wez czarny, zielony jest rownie szpetny, jak na zdjeciach :P
jak juz cos to tego bierz, nie sukuba. to jest to samo tylko ze tansze....
http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/produ ... cts_id=659
mam go i jest zajebiaszczy...
http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/produ ... cts_id=659
mam go i jest zajebiaszczy...
http://www.pinkbike.com/photo/2394101/
też powtórzę sie już z milionowy raz:
sukub spox,ale bierz starsporta, chyba że aż tak bardzo lubisz zielony (moim zdaniem brzydki, wiem bo mam akurat ten odcień starhelmet) że wolisz przepłacić kilka dych.
A jeśli chcesz inny kask (661 strike ) to kup thh t-40 bo to akurat też to samo (tyle że tutaj jeszcze większa różnica w cenie)
sukub spox,ale bierz starsporta, chyba że aż tak bardzo lubisz zielony (moim zdaniem brzydki, wiem bo mam akurat ten odcień starhelmet) że wolisz przepłacić kilka dych.
A jeśli chcesz inny kask (661 strike ) to kup thh t-40 bo to akurat też to samo (tyle że tutaj jeszcze większa różnica w cenie)
no wlasnie kupujcie starsporta :) oni napewno zorganizuja Wam jakies fajne zawody :)SeraaX pisze:też powtórzę sie już z milionowy raz:
www.krkochrona.com