Krk sukub

Mundek
Kontakt:

Krk sukub

Post autor: Mundek »

W najblizszym czasie chce kupic full face. Mysle nad krk sukub, powiedzcie czy warto doplacic do jaiegos innego czy ten jest dobry? Przy wyborze chodzi mi tez o to zeby kask dawal mi poczucie pewnosci , bo ja sie wszystkiego boje :P i mysle ze full pomoze mi przelamac strach xD
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

No to powiem Ci tak: Sukub - najlepszy kask jaki widziałem! Mam go i jest świetny. Fajnie przewiewny (oczywiście w temperaturach 30* itp to nic nie daje, ale normalnie przy 15 - 20* poci sie głowa w full face'ie a tu nie. Kask da Ci tyle poczucia pewności, że choćby wcale (przynajmniej mi nie dał, ale ja się raczej pchałem sam na duże hopy niż się bałem :P) Ale jak się boisz, to powinno pomóc. Niewątpliwie w fullface'ie nie masz poczucia prędkości na podstawie wiatru. Jeszcze jak masz do tego google (ja jeżdze w narciarskich i jest też dobrze) to już wogóle nie czujesz speedu, tylko tyle z tego co widzisz, a wiatr dużo robi... Jak się boisz to sobie znajdz cos innego, mniejszego i pamietaj: Jak szkoczysz z 0,5 m to choćbyś niewiadomo co robił - nie połamiesz sie - mozesz wyglebic, ale sie nie połamiesz, a się nauczysz!
Kutfa
Kontakt:

Post autor: Kutfa »

Krk sukub ?
Mam i polecam.

Przymierzałem kilka kasków z tego przedziału cenowego i droższe (661 oraz earthworks). Szczerze powiedziawszy nie zauważyłem większej różnicy.

A co do poczucia, zapewne troche pomaga. Ale liczy się to czy ty chcesz skakać, uzbrojenie może cię tylko uspokoić psychicznie przed skokiem (ewentualnie fizycznie po skoku :P )
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

a jak chcesz oszczedzic pare zlotych to wez star helmeta,to samo a tanszy, jesli nie widac roznicy to po co przeplacac
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

Mundek,dodam ze warto wg mnie zainwestowac takze w inne ochraniacze...
ja wczoraj wylądowałem na kregosłup i zdycham do teraz,i szybko nie wydzrowieje...
...
Kutfa
Kontakt:

Post autor: Kutfa »

Ja już 3 tydzień boli kręgodup :D
Myślałem, że nogi, łokcie, dłonie i hełmofon mi styknie ...... przeliczyłem się ;/

hehe sory za offtopic
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/
filipostr
Kontakt:

Post autor: filipostr »

Sukub to bardzo fajny kask. Wygodny i nie grzeje głowy. Polecam jak najbardziej...:)
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

xTasior Co ty juz backflipy robisz, że na kręgosłup? Bo inaczej sie nie da...

Mundek I nie przesadzaj z tymi ochraniaczami jak paru wyżej mówi, bo prędzej czy później będziesz skakał bez ochrony, bo poznasz skocznie na tyle dobrze, że będziesz pewny swego.
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Johnyk pisze:xTasior Co ty juz backflipy robisz, że na kręgosłup? Bo inaczej sie nie da...
wystarczy jebnac z manuala.....żadna filozofia...Ja też polecę sukuba
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
kuzyn_pit
Kontakt:

Post autor: kuzyn_pit »

ja mam krk sukub u sie sprawuje super... tylko daszek troche ogranicza widocznośc ale jest na to sposób bardzo prosty trzeba go tylko mocniej odchylić do góry i sprawa złatwiona... pozatym nie grzeje i ma bardzo dobrą wentylacje... nio i chroni głowe którą każdy z nas ma tylko jedną:) polecam jeśli brak kasy na coś lepszego;]
Rower bedzie dla mnie ważny do końca świata i jeden dzien dłużej =)
gg->1522648<-
Popek333
Kontakt:

Post autor: Popek333 »

ja mam 661 stikea ale moj kumpel ma sukuba i troche w nim pojezdzilem przed swoim zakupem i szczerze mowiac jest super:P jest wygodny moze nie jak strike ale wystarczajaco, ale za to ma na pewno lepsza przewiewnosc :) nie zastanawiaj sie tylko bierz:P super produkt w stosunkowo niskiej cenie
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Ja uzywalem sukuba dluzszy czas i moge polecic teraz sprzedaje i biore orzeszka.
Jak cos pisz na gg 2304131.
Ssij pento
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

Wybaczcie za OT.

Johnyk, pojedz na hopki typu dirt, wyskocz ale nie ustaw roweru,tylko lec pionowo... efekt taki ze przy lądowaniu rower ucieknie (tylne kolo sie kreci i pociagnie rower) a ty polecisz na kregoslup,w najlepszym wypadku na tyłek,najgorszym na kark...

Tylko nie mowcie mi ze trzeba byc kaleką zeby zrobic taki błąd,ja sie pro nie urodziłem...pozatym nie lubie takich hopek,tylko długie i niskie.
...
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Na fotkach wyglada paskudnie, ale ostatnio ogladalem i mierzylem i faktycznie fajny helmut. Jakosc wykonania i poziom wypasu moze nie stoi na wysrubowanym poziomie, ale na pewno jest to solidny, warty zakupu kask. W swojej cenie super Jak Ci nie zalezy np. na wypasionym wygladzie, to raczej nie warto doplacac.

Tylko wez czarny, zielony jest rownie szpetny, jak na zdjeciach :P
Menelos
Kontakt:

Post autor: Menelos »

jak juz cos to tego bierz, nie sukuba. to jest to samo tylko ze tansze....

http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/produ ... cts_id=659

mam go i jest zajebiaszczy...
http://www.pinkbike.com/photo/2394101/
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

też powtórzę sie już z milionowy raz:
sukub spox,ale bierz starsporta, chyba że aż tak bardzo lubisz zielony (moim zdaniem brzydki, wiem bo mam akurat ten odcień starhelmet) że wolisz przepłacić kilka dych.
A jeśli chcesz inny kask (661 strike ) to kup thh t-40 bo to akurat też to samo (tyle że tutaj jeszcze większa różnica w cenie)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a moze chce ktos uvexa dh? mam na sprzedaz ;0
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

SeraaX => Jestes pewien, ze Strike i ten THH to to samo? Macales, uzywales? Bo taki sam ksztalt skorupy to jeszcze nie wszystko...
kiryk
Kontakt:

Post autor: kiryk »

SeraaX pisze:też powtórzę sie już z milionowy raz:
sukub spox,ale bierz starsporta, chyba że aż tak bardzo lubisz zielony (moim zdaniem brzydki, wiem bo mam akurat ten odcień starhelmet) że wolisz przepłacić kilka dych.
A jeśli chcesz inny kask (661 strike ) to kup thh t-40 bo to akurat też to samo (tyle że tutaj jeszcze większa różnica w cenie)
no wlasnie kupujcie starsporta :) oni napewno zorganizuja Wam jakies fajne zawody :)
www.krkochrona.com
ODPOWIEDZ