zmienić mostek czy nie?
zmienić mostek czy nie?
jeżdze na fulu z amorem junior i mam do niego mostek zintegrowany na którym włąsnie śmigam. Chciałby się dowiedzieć jakie są plusy i minusy długich i krótkich mostków. Zastanawiam się nad kupnem radiatora 40mm bo ten zintegrowany ma chyba z 80mm.
Wiem że z dłuższym moskiem lepiej wyrwać rower na banego itp.
z góry dzięki za odp
Wiem że z dłuższym moskiem lepiej wyrwać rower na banego itp.
z góry dzięki za odp
Sulringno nie bardzo im dłuzszy mostek tym lepiej mi się jedzie wheeliego.
Mam trzy rowerki ( i trzy mostki)
1. NS Jump - łatwo wyrwać, ale... trudniej utrzymać (dobrze że mam 2,5 cala na tyle)
2. mostek 110mm i ciężko wyrwać, ale... stabilniej się jedzie na jednym kole,
3. stary, stalowy rower xc, ze 130mm mostkiem i jak chcę wyrwać przednie koło, to bez mocnego naciśnięcia na geje niema szans, ale ... wheeli to moge aż sie nie zmęcze ( z tyłu opona 1,9 cal nabita do 3,5 bara)
Więc to tyle z mojej praktyki, ale...
azonic24Naprawde nie masz od kogo pożyczyć krótkiego mostka???
A te 4cm to nie taka znowu wielka różnica, ale....
Mam trzy rowerki ( i trzy mostki)
1. NS Jump - łatwo wyrwać, ale... trudniej utrzymać (dobrze że mam 2,5 cala na tyle)
2. mostek 110mm i ciężko wyrwać, ale... stabilniej się jedzie na jednym kole,
3. stary, stalowy rower xc, ze 130mm mostkiem i jak chcę wyrwać przednie koło, to bez mocnego naciśnięcia na geje niema szans, ale ... wheeli to moge aż sie nie zmęcze ( z tyłu opona 1,9 cal nabita do 3,5 bara)
Więc to tyle z mojej praktyki, ale...
azonic24Naprawde nie masz od kogo pożyczyć krótkiego mostka???
A te 4cm to nie taka znowu wielka różnica, ale....
-
- Kontakt:
widocznie nie masz regulacji, chyba w dorado sa regulwane mostki
pozatym krotki mostek przesowa srodek ciezkosci (np podczas zjazdow) do tylu i generalnie jak jezdzisz jakis fr czy cos podobnego to krotki mostek bedzie lepszy...
najlepiej kup sobie inny zintegrowany, ale na 40mm
a radiator jest nie fajny, bo ciezki
pozatym krotki mostek przesowa srodek ciezkosci (np podczas zjazdow) do tylu i generalnie jak jezdzisz jakis fr czy cos podobnego to krotki mostek bedzie lepszy...
najlepiej kup sobie inny zintegrowany, ale na 40mm
a radiator jest nie fajny, bo ciezki
|| Usprawiedliwianie się dysortografią to jak chwalenie się małym ch...em ||