DUNCON AMSTAFF - HELP :]

NEONEK_FR
Kontakt:

DUNCON AMSTAFF - HELP :]

Post autor: NEONEK_FR »

W najblizszym czasie zmieniam rame.. skladam na nowo rowereq :) i w planach mam zakup ramy DUNCON AMSTAFF :) potrzebna jest mi rama na ktorej moge sie wyszalec (moj gt tempest jest juz tak skatowany ze ledwo smiga heheh) slyszalem wiele plusow na temat AMSTAFFA ale czy ktos z was posiada ta rame i ma jakies zastrzeżenia ?? Ja potrzebuje rame na ktorej normalnei posmigam, ale w wiekszosci to jakis dual, maly dirt, street :) piszcze wszysto na temat tej ramy :) pozdro i dziek iza pomoc z gory :)
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

Ja miałem dostać na gwaracnji, ale wziąłem pitbulla. Za to moj kolega ma, dostał ja na gwarancji za starego amstaffa (pękł po 2 tyg.). Ogólnie ramka robi bardzo dobre wrażenie. Wzmocnienia, łącznia rur (podsiodłowa, górna i widełki), jakoś spawów pozwalają sądzić że ramka trochę wytrzyma. Ramka jest lekka, geometria tak jak stary amstaff.
Oponka wchodzi Kenda Kolossal DH 2.6, ale miesca nie ma już prawie wcale. Z innych opon to większa niż Gazza 2.3 raczej nie wejdzie (zależy jeszcze od dokładnego wymiaru, bo jak wiadomo każdy producent ma inne, np Gazza 2.3 jest jak Kolossal 2.6 ;) , od obręczy...).
Ja niestety jestem juz bardzo sceptycznie nastawiony do produktów DC, gdyż narazie z 3 jakie znam 3 poszły + jeszcze kilka innych spraw. Zapewne teraz jest innaczej, ale od DC już nic nie kupie.

Za tą kasę to chyba najlepsza opcja.
Going down fast...
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

Mam amstaffa. Bardzo dobrze mi sie an nim jezdzi. Weszla opona Maxxis Minion 2.7" i jest troszeczke luzu (obrecz: DM 24). Polecam.
NEONEK_FR
Kontakt:

A jak geometria ramy ?? Jak z sztywnością ?? A jak ty jezdzisz (chodzi mi o styl) :) hehehe :) dual czy dirt czy freeride czy co :P
Prezes
Kontakt:

Post autor: Prezes »

ja tam osobiście nie smigałem na jakimkolwiek Dunconie ale wszyscy moi znajomi którzy je maja odradzaja mi zakup sprzętu ich produkcji bo ponoć straszna lipa, geometrie ponoc to fajna ma ale co do wytrymałości marudzą i to nietylko niskich modeli ale pitbulli jak i innych.

my ride - http://www.tinyurl.pl?YVxi0Awr
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

Stary lepiej odpusc sobie :)
pomysl nad a-gangiem...
chcesz zapomniec ze masz rame to kup authora...
Przy tym drugim są niezłe szopki :/ ktore spedzaja sen z oczu :(
Never dc :/
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
shadow32
Kontakt:

Post autor: shadow32 »

E tam i tak wszyscy zdaja sie na intuicje i poprzednie modele a tego jeszcze nikt nie przetestowal... Ja dostaje rame w tym tygodniu rozmiar 14 ale niestety zaczne jezdzic dopiero pod koniec miesiaca. Ja wybralem Amstaffa i licze na porzodny sprzet. Pozdro!!!
-=It's not the bike you ride, It's how you ride a bike=-
NEONEK_FR
Kontakt:

Nooo jedni widze sa za tak, jedni znow nie... stary ale a-gang rama kosztuje cos 1200 i ma calkiem inna geometrie niz Amstaff !!! no bez przesady :) heheh :) a tak zaplace 750 z malowaniem i bede mogl dalej skladac :) no a co na pitbulla powiecie ?? :>
Yogi
Kontakt:

Ziomus to Ty mowisz ?? 1200 za a-ganga?? Jakis skorwiel chce zrobic Cie w jajo i niezle zarobic na Tobie biedaku:( ja załatwie Ci za 999 i stery dostaniesz fsa pigdh :) miodzio :)
Ja mam juz 2nd rame Dc i zadna nie jest/byla dobra historia jak z DM
Losie NIE POTRAFIA NIC ROBIC !! I NIE PIER*DOLIC O WSPIERANIU RODZIMYCH PRODUKCJI !! TEZ BYLEM TAKIM KUR*A PATRIOTĄ !!

Jak cos to wal do mnie po aganga !! stary okazja 999 ]:->
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

Yogi drożyzna u Ciebie. :P
Neonek - u mnie a-gang za 899zł ;)
fura: http://tiny.pl/hrc2
Yogi
Kontakt:

Łooo jezu sicku :P:P
popie*rdoliły mi sie cyferki mialo byc 879 :)
Przepraszam najmocniej :)

Ps .
Kur.. nie licytuj sie :P:P:P:P:P
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
NEONEK_FR
Kontakt:

Ale mowicie o uzywanych a-gangach :] mi chodzi o nową ramę, najlepiej dualowo podobna (amstaffowa geometria) :) jakeis inne propozycje ?? :>
NEONEK_FR
Kontakt:

sorki poepiło m isie juz wszystko :) cena katalogowa a-ganga p.m-a to 799 zł :]
Endrjuz
Kontakt:

Post autor: Endrjuz »

Krótko i treściwie: jeśli przesiadasz się z rowerku XC to będzie wielka różnica w prowadzeniu bika. Podobnie jak Ty zrobił mój kumpel (przesiadka z Authora Basic właśnie na Amstaffa), i jest w 7 niebie, ponieważ zaczyna przygody z hopkami, a jak musi dojechać do pracy to sztyca w górę i jechane. Amstaff jest raczej uniwersalną maszynką. No i wytrzymuje masę kumpla, a to sztuka :-).
FUNRIDER
NEONEK_FR
Kontakt:

No powiem ci tak :) Przesiadam sie z XC (jak widac na fotce z podpisu) ale tak naprawde juz jezdizlem tym rowerem na mneijszych chopach i na streecie :) Ale teraz tak :) Myslisz ze nei mialem konktaktu z dualem :) Wrecz przeciwnie, dosyc duzo jezdizlem na bike'ach od kumpli (pointy,dragstary itp.) i niezle nizle :) A wiesh, czasem czeba gdzies dalej dojechac a wiec sztyca tak jak powiedziales wyzej i jazda :] hehee :) albo po prostu :) czysty lajt... text typu.. a jedziem ysobei gdzies poskakac.. lajtowo bierzesz rowereq i jedziesz... jedziesz patrzysz ładny uskok albo cos i jazda :) lubie takei spontany i mysle ze ten rowereq to wytrzymie :)
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Witam!
Ja wlasnie sobie zlozylem rowerek na amstaffk'u . Narazie na nim nie jezdze bo jeszcze nie mam obrezczy <lol> ale sama rama wyglada dosc mocarnie. Solidne spawy sprawiaja ze calosc bardzo ladnie wyglada i co przede wszytskim solidnie. Rama jest zajebi** lekka - jak bys wogole jej nie czul. Oczekuje ze spelni moje wymagania - jak bede wiedzial cos wiecej dam znac - pozdROWER
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
NEONEK_FR
Kontakt:

serdecznie zapraszam rownie do tematu http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=3923 :) w tym temaciej est mowa o moim przyszlym bike'u (a dokladniej z czego go skaldam) czekam na propozyycje :)
krabol
Kontakt:

Post autor: krabol »

ramy DC są zajebiste a nowy amstaff to nie to co kiedys i juz tak nie peka

polecam wszystkim te ramki:)

naprawde zajebiste i w zajebistej cenie (przynajmniej u mnie)
nowy sklep internetowy
www.netbike.pl
dopiero sie budujemy :)
mar
Kontakt:

Post autor: mar »

A WIDZIELI WY LUDZISKA RAMY, KTÓRE NIE PĘKAJĄ???
To się nazywa "zużycie materiału"...

Pomykam na Pitbull'u 14" z Superem Ti i jest spoko. W końcu i tak pęknie, jak wszystko inne i nie zależy, czy będę miał z przodu 17, czy 7cm...

A jak ja powiem, że taki A-Gang jest do dupy, bo mojemu qmplowi pękł tylny trójkąt przy pieście, to co mi odpowiecie??? A niby taki zaje-fajny jest...hm? Skończcie z takim gadaniem, bo człowieka ktrew zalewa...

Jeszcze jedno, tak mimochodem... Nie chciałbym was martwić, ale ramy DC to chyba raczej nie Polska produkcja, chodzi mi o projekty, bo spawane to każdy wie gdzie to jest -> Tajwan, jak znacząca większość części.

Czymcie się...
ODPOWIEDZ