Amortyzator + Hamulec + Piasta

Kubolt
Kontakt:

Amortyzator + Hamulec + Piasta

Post autor: Kubolt »

Mam Authora Solutiona '06 z nedznym rst z przodu ktory zaczyna łapac luzy więc planuję zmienić sobie amortyzator i załozyć ham. tarczowy, z przodu, musze też zmienić piaste z mocowaniem do tarczy.

Moje fundusze na całość to ok. 750zł wiec myślałem nad Rock Shox Dart III
100cm skoku z manetka na allegro za 500zł,
Ham. Avid BB5 z tarcza 203cm na allegro za jakies 150 zł i została jeszcze piasta. Jaką polecacie, (mocowanie tarczy standart na 6 śrub) ?

Jakie sa wasze opinie tego zestawienia i czy nada do XC ?
Może jeszcze jakies inne propozycje dot. amora i ham ?
Z góry dzieki.
Kubolt
Kontakt:

Post autor: Kubolt »

A i czy ten Avid bedzie współpracował ze klamkomanetka schimano altus czy musze wymienic ją na klamke avida do hamulców, i oddzielna do przerzutek ?
xTasior
Kontakt:

Post autor: xTasior »

ja mam avid bb5 203 mm i mam z klamkomanetka shimano acera czy jakos tak i dziala.
...
szczerb_
Kontakt:

Post autor: szczerb_ »

weź jeszcze pod uwage że zmiana piasty to nowe szprychy i koszt zaplecenia jesli nie zrobisz tego sam. a myślałeś na SR Epicon? sztucieć ma naprawde świetną progresje i dobre regulacje a komora powietrzna zapewnia idealny dobór twardości.i wersja z manetka właśnie kosztuje około tyle samo
bot przypominający na gg o klikaniu w pajacyka:
[url]http://www.pajacyk.no-ip.pl[/url]
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Kubolt hmm poco Ci aka ogromna patelnia do xc? Wez osbie tektro aquile z tarcza 160mm sila duzo wieksza niz w bb5. (zmienilem bb5 na aquile) Do tego piaste wez sobie shimano xt na przod, albo deore to jest w zasadzie mniej ostotne przednia paiste ciezko zajechac jak nie jezdzisz w streecie. Co do amora to rock shoxy darty sa raczej kiepskie. Sam ma epicona moge go polecic, ale za taka kasem ozesz rozgladnac sie za czyms uzywanym. Np rock shox duke bardzo fajny widel do xc.
Ssij pento
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

deore piasta to kupa nawet na przodzie , amorek kijowy , moze uzywka jednak ?
www.mm-foto.pl
ODPOWIEDZ