rozwiazałem problem uszczelek- wsadziłem dodatkowe sprężynki z zimerów pochodzących z wału korbowego rometa i zapowiada sie całkiem obiecujacą- mam po dwie spręzynki na każdej uszczelce (jedna orginalna+dodatkowa) jak komuś cieknie niech spróbuje mnie po pierwszym dniu testów jeszcze trzymie ;)
pozdro
wyjalem opaske z amora i stał sie bardzo miekki.
jak jade na stojaco (nie "leze" na kierownicy) to amorka wchodzi tak z 4-5 cm ,czy to normalne ze staje sie tak miekki po wyjeciu opaski?
dodam ze przy wylewaniu oleju stracilem jakies 10ml nie wiecej.
nie ukrywam ze chetnie bym opaske zalozyl bo jest zamiekki teraz...
jednego nie rozumiem co to simeringi moze to smieszne ale nie wiem co to jest a bez tego nie zabiore sie za tuning no wiec co to sa simeringi gdzie one sa i jak wygladaja :> moze jakies inne rady przy robieniu tuningu
Maciek 89 nie!
simeringi to uszczelki kurzowe, w których skład wchodzą także sprężynki. Założenie mocniejszych sprężynek tylko troche poprawia szczelność. Za to amor słabiutko wybiera małe nierówności,.
co do wybiernia małych dziur to przy podnoszeniu skoku 1 cm dołozyłem zamiast podkładek nad tłuczek w tłumiku gumy które daja ok 1cm ugięcia - dość dobrze zredukowało to drgania odczuwalne na kierownicy i ładnie go utwardziły- Amor w początkowejfazie ugięcia działa bardzo szybko (chodźby bez tłumika) ;) mnie to to pasi
ihhha zrobilem tuning duro :) chodzi wysmienicie :) ale do teraz nie wiem co to sa te simeringi ;p wszystko poszlo bardzo latwo az sie boje ze za latwo ;)
jak zmniejszyc skok w duro?? słyszałem ze trzeba obciąc golenia górne o tyle ile chce sie zmniejszyc, ale wole sie tutaj zapytac bo nie che zepuc amora, prosze o odpowiedz