Sytuacja w polskiej szkole (gim)

Matys HIPNO
Kontakt:

Sytuacja w polskiej szkole (gim)

Post autor: Matys HIPNO »

Witam, no już nie mogłem się powstrzymać, myślałem że ********e... Nie dość że każe nam nosić mundurki od września, jakieś powalone, ma zabronić nosić do szkoły przedmioty o kolorze rażącym czerwonym, gdyż to kojarzy się z szatanem i namawia do złego, to jeszcze ustala nowe lektury i narzuca nam ja a nie ma o nich pojęcia!! i Teraz A nowa ustawa o tym że nie można nosić znaczków, takich jak swastyka, sztrzałka w góre gdyż to jest run jakiś tam morderców, to takie E też jest zabronione i wiele innych... Nigdy by nikt w naszym gim nie pomyslal ze takie cos moze namawiac do zlego czy cos takiego... teraz gdy wprowadzili to wszyscy sie wqrwili i specjalnie beda to nosic... i co to qrwa ma byc??? nie mam pojecia... nie bylo ustaw bylo wszystko w porzadku teraz te nowe ustawy coraz wieksza manipulacja i coraz gorzej... a co Wy o tym sądzicie...? pozdrawiam
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

Wiesz co to swastyka że lamentujesz nad zabranianiem jej noszenia? Pisze się strzałka a nie szczałka. Noście sobie swastyki. Może dziadka w takiej odwiedzisz?
Matys HIPNO
Kontakt:

[=Groove=] nie nie o to mi chodzi... nie będę chodził w swastyce normalne, ale przez to wszyscy teraz będą takie rzeczy nosili, a pozaty m kilka tych znaków nie miałem pojęcia że może być zabronione... Nikt u nas takich rzeczy nie nosił... nikt nawet nie myślał... chyba nie wiesz o co chodzi. Jestem przeciwko noszaniu takich rzeczy do szkoły, ale tylko kilku reszta po co?
i chodzi mi wogóle o wszystkie te rozporządzenia.
Rozumiem że przez skąpe ubrania dochodziło w szkołach do przykrych wydarzeń, ale żeby od razu mundurki wprowadzać.
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

mundurki buhahahaha :P
ahap4wQ
Kontakt:

Post autor: ahap4wQ »

Matys HIPNO eh najlepiej olej te wszystkie ustawy bo i tak giertycha wyrzucą .... bo on nic nie robi tylko siedzi i mysli co by tu glupiego odpierdolić....

pzdr ^^
:}
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

juz widze, jak kazdy nosi swastyke przypieta na piersi.

owincie sie jeszcze czerwona krepina. najlepiej czola....

ahap4wQ ej kurwa, giertych nic nie robi? chyba jego poprzednik nic nie robil...
Matys HIPNO
Kontakt:

:DDlizzard king:DDD
nie no w sumie ja mam to gdzieś... tylko mnie niektóre rzeczy wkórzyły np. to że ktoś nie zna się wogóle na niektórych rzeczach a ma w nich dopowiedzenia najwięcej. Tak to mogliśmy np. z naszą panią lektury sami wybrać teraz będą narzucone. Komu to przeszkadza, że ktoś ma czerwony plecak albo buty?
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

Matys HIPNOzamiast narzekać na sytuację w polskiej szkole, ja proponuję Ci troszeczkę bardziej przykładać się do lekcji naszego pięknego języka ojczystego, a szczególną uwagę zwracaj na lekcje poświęcone ortografii.

Lektury? HAHAHA śmiesznie to brzmi.
Ale ja Ci tylko zadam tylko jedno pytanie?
Przeczytałeś choć jedną z tych książek:
Goethe, Dostojewskiego itd.?
Jeśli tak to sorry, jeśli nie to chyba wiesz co mam na myśli...

Swastyka? Hmm, poczytaj o tych czasach "swastyki" (II WŚ, naziści itd.) i zastanów się czy będziesz taki ELO ELO jak przyjdziesz do szkoły z takim "znaczkiem". Ja Ci to polecam, wśród kumpli, zapewniam, staniesz się bogiem.

Mnie też czasami Giertych wkurza, nie powiem, że jestem zadowolony z wszystkich jego decyzji, ale z tego co widzę przez takich właśnie "speców" jak Ty, rodzi się wiele paranoi i wiele jego tych głupich decyzji jest zbyt wyolbrzymianych.

Mundurki? Ja jestem na TAK. Co prawda już wychodzę z Gim, ale... to dobrze Wam zrobi :)

PS Miej własne zdanie i nie siedź tak długo na "Wiadomościach" na Onecie ;)

A o tych innych znaczkach, kurde, przyznaję nie słyszałem :(
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
easy_rider
Kontakt:

poprawmy to, giertych robi za dużo
amnestie dla maturzystów to za dużo...
ja musiałem zakuwać przed maturą żeby zdać, a teraz mają amnestie i wszystko w d**** bo i tak dostaną świadectwo maturalne...
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

easy_riderzależy na czym Ci zależy. Czy na świstku papieru czy na dobrym świadectwie...
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
Matys HIPNO
Kontakt:

jasiek masz rację może przeolbrzymiam to... Ale to nie z onetu ani innych tylko z dzisiejszej godziny wychowawczej:) Pozdro
easy_rider
Kontakt:

no tak ALE tylko ty wiesz czy masz wypracowaną maturę czy darowaną... dla innych to tylko papier, nikt tego nie sprawdza :(
ahap4wQ
Kontakt:

Post autor: ahap4wQ »

lizzard king no faktycznie coś robi ale wszystko to syf...
:}
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

prawnik w resorcie edukacji-paranoja.
mundurki-no i po ****?mialem mundurek w podstawowce i wg mnie to ******* rozwiazanie-kazda jednostka jest inna,po co je wkladac na sile do jednego wora?
lektury-buahahaha Sienkiewicz zdecydowanie musi sie znalezc w kanonie-nikt inny nie umial pisac tak przydlugawych bajek.
Gratuluje Romanowi,naprawde...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Matys HIPNO
Kontakt:

Cały czas czepiacie się mnie, że gadam jakbym promował chodzenie ze swastykami... Ja właśnie mówie, że jestem przeciwko temu, ale chodzi mi przedewszystkim o inne znaki. Pokazali nam dzisiaj całą listę i było tam wiele znaków, z których nikt sobie nic nie robi. Jedna rzecz mnie dziwi, jeśli doczepili się takich rzeczy to dlaczego opuścili Pentagram... Nie wzięli go pod uwagę.
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

przez topic w tym serwisie nic nie zmienisz.... nie możesz po prostu tego olać? pewnie szkołe kończysz za kilka lat, szybko zleci... mówię Ci.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
Matys HIPNO
Kontakt:

kondzik16 Wiem wiem zadziałałem odruchowo :). W sumie to troche żałuje, że temat stworzyłem. Podro
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

w sumie mozna by wyslac Giertychowi zdjecia z katedry we Włocławku zdaje sie gdzie swastyki sa jednym z glownym elementow wystroju.
Dla informacji tych co nie wiedza: swastyka jest baardzo starym symbolem,symbolizujacym boga (pierwotnie slonce).
Hitler chcac zaczerpnac z historii zapozyczyl swastyke i gest ktorym legiony rzymskie pozdrawialy cezara (ale o tym chyba wszyscy wiedza).
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Wariot
Kontakt:

Post autor: Wariot »

kondzik16 tym sie cos zmieni:
http://www.referendum2007.org/ =]

sfstyka o ile wiem i tak jest zakazana :P zwykle skinomuły to nosza

co do reszty pierdul nie rozumiem jaki sens ma ujednolicanie wygladu ja bym proponowal cos co by zmienialo mentalnosc na tolerancyjna bo to co sie teraz dzieje to strach sie bac
o i tak
ODPOWIEDZ