Składam rower dirt/street:
Składam rower dirt/street:
Mam pytania: Co myslicie o tym sprzęcie? Czy nie będzie za krótka np. rura sterowa od amortyzatora (jak to wyliczyć bo nigdzie nie moge znaleźć wysokości mostka)? Jaką korbę? No i co byście zmienili?
Rama: Prodigy 9,81 Zielona(500zl)
Amortyzator przedni: Marzocchi Dirt Jumper 3/pike 409(600zł - używany)
Obręcze: Dartmoor Bilzard 24" (36 otworów 5 komor) (70złx2)
Kierownica: Prodigy Bar-Man FR (25,4mm)(50zł)
Pedały: Dartmoor Dirty Harry (70zł)
Piasta Przód: Prodigy Front Man FR (70zł)
Piasta tył: NS Coater Single 2007 (175zł)
Siodło: Bob Seat Grab(30zł)
Szprychy: DT Champion(1,20złx72)
Opony: Maxxis HOOKWORM (80złx2)
Hamulce Disc: AVID BB5 160mm (130złx2)
Klamki Hamulcowe: AVID FR-5 (40złx2)
Gripy: Prolite Różowe (50zł)
Mostek: Pazzaz 25.4mm (85zł)
Suport: Futura Spurus Pro (25zł)
Stery: Aheadset AC-848 (40zł)
Dętka : Kenda do dualu 24” (20złx2)
Łańcuch: KMC Single Speed (30zł)
Sztyca: ZOOM BMX (2 śruby, 254x300mm)(25zł)
Rama: Prodigy 9,81 Zielona(500zl)
Amortyzator przedni: Marzocchi Dirt Jumper 3/pike 409(600zł - używany)
Obręcze: Dartmoor Bilzard 24" (36 otworów 5 komor) (70złx2)
Kierownica: Prodigy Bar-Man FR (25,4mm)(50zł)
Pedały: Dartmoor Dirty Harry (70zł)
Piasta Przód: Prodigy Front Man FR (70zł)
Piasta tył: NS Coater Single 2007 (175zł)
Siodło: Bob Seat Grab(30zł)
Szprychy: DT Champion(1,20złx72)
Opony: Maxxis HOOKWORM (80złx2)
Hamulce Disc: AVID BB5 160mm (130złx2)
Klamki Hamulcowe: AVID FR-5 (40złx2)
Gripy: Prolite Różowe (50zł)
Mostek: Pazzaz 25.4mm (85zł)
Suport: Futura Spurus Pro (25zł)
Stery: Aheadset AC-848 (40zł)
Dętka : Kenda do dualu 24” (20złx2)
Łańcuch: KMC Single Speed (30zł)
Sztyca: ZOOM BMX (2 śruby, 254x300mm)(25zł)
Myśle, że przedni hamulec w streecie i dircie bedzie Ci sie przydawał sporadycznie... Ale to indywidualna kwestia. Na Twoim miejscu bym nie brał przedniego hamulca i troche pieniędzy dołożył do sterów (np. fsa pig).
Aha. Opony kup może tansze (np.k-rad) i zainwestuj w porządny suport i korbe. Może być hussefelt z howitzerem. Na allegro co jakiś czas za 220 zestawy sie pojawiają.
Przede wszystkim zmien suport i stery.
A tak to fajny rowerek:)
Aha. Opony kup może tansze (np.k-rad) i zainwestuj w porządny suport i korbe. Może być hussefelt z howitzerem. Na allegro co jakiś czas za 220 zestawy sie pojawiają.
Przede wszystkim zmien suport i stery.
A tak to fajny rowerek:)
filipostrale inne tez waza swoje, nie czuje sie tego ze Cobra tyle wazy.
Ja bym wzial Cobre, zmienil oponki na Kende Kiniption, stery na FSA The Pig, siodlo na Earthworksa. I jak do street/dirt to zdjalbym przedni hamulec bo wg mnie tylko przeszkadza ale to juz zalezy od osoby:)
Ja bym wzial Cobre, zmienil oponki na Kende Kiniption, stery na FSA The Pig, siodlo na Earthworksa. I jak do street/dirt to zdjalbym przedni hamulec bo wg mnie tylko przeszkadza ale to juz zalezy od osoby:)
http://www.pinkbike.com/photo/944642/
oneeighties!
oneeighties!
...dirt/street ?????
..niby ok, ale jak chcesz czesać tak wygodnie to nie lepiej jakąś małą ramkę??? Np. DM DS ???? Pare jest na allegro nawet. Mocna, sztywna i zajebczasto pancerna. Mi tam CrMo nie byłaby potrzebna.
Piasty proponuję na maszynach....Novatec np :)
Opony Maxxis High lub Holly Roller....
Stery FSA The Pig tylko i wyłącznie.
Jak chcesz dobrą dętkę to znajdź Nokiana na 24 cale. Nic nie pójdzie.
Tiiiile...chyba
..niby ok, ale jak chcesz czesać tak wygodnie to nie lepiej jakąś małą ramkę??? Np. DM DS ???? Pare jest na allegro nawet. Mocna, sztywna i zajebczasto pancerna. Mi tam CrMo nie byłaby potrzebna.
Piasty proponuję na maszynach....Novatec np :)
Opony Maxxis High lub Holly Roller....
Stery FSA The Pig tylko i wyłącznie.
Jak chcesz dobrą dętkę to znajdź Nokiana na 24 cale. Nic nie pójdzie.
Tiiiile...chyba
Zmien obrecze bo duzo się o nich mowi ze ciezkie i wogole! Kup Jaksie dm24 będą dawaly rade jak dobrze zapleciesz kolo.
Jak chcesz Jakiees pedaly bmx platformy to polecam eastern pedal są teraz w promocji za 90pln
Opony polecam krady, tanie i dobre a recenzje na dh zone to wsadz sobie w cztery litery bo się nadaja… :lol: Zaoszczędzisz na kasie i bedziesz mogl kupic np. jakies lepsze siodlo bo w bopie szybko się prety gna przy jakis lajtowych glebach na dircie.Hamulec wystarczy chyba jeden do strettu/dirtu, dzieki czemu zaoszczedzisz 170pln na lepsze stery (np. fsa pig) Gripy jak chcesz jakies bmx to polecam primo Corey Martinez(45pln), a te co wymieniłeś to nie wiem co to jest ale tez sporo kosztuja:P Z zaoszczędzonej kasy na hamulcu i klamce kup tez lepszy suport, a o korbie to już wogole napisałeś wiec nie wiem jaka chesz. Ale reborna cobry nie polecam miałem z nia same problemy po prostu masakra! 2 razy rozjebalem miski pozniej mi się ramie obluzowalo,ciagle odkrecaly sie miski z lozyskami a na dodatek srobki same się odkręcały(te boczne) po nalozeniu lock tite'u Detki tez możesz kupic zwykle kendy od 2.125 do 2.3 po ok 7pln(przynajmniej u mnie tak chodza,mysle ze wystarcza.
Oczywiście przedstawilem tu tylko moje propozycje, mam nadzieje ze godne do zaproponowania.
Pozdro.
Jak chcesz Jakiees pedaly bmx platformy to polecam eastern pedal są teraz w promocji za 90pln
Opony polecam krady, tanie i dobre a recenzje na dh zone to wsadz sobie w cztery litery bo się nadaja… :lol: Zaoszczędzisz na kasie i bedziesz mogl kupic np. jakies lepsze siodlo bo w bopie szybko się prety gna przy jakis lajtowych glebach na dircie.Hamulec wystarczy chyba jeden do strettu/dirtu, dzieki czemu zaoszczedzisz 170pln na lepsze stery (np. fsa pig) Gripy jak chcesz jakies bmx to polecam primo Corey Martinez(45pln), a te co wymieniłeś to nie wiem co to jest ale tez sporo kosztuja:P Z zaoszczędzonej kasy na hamulcu i klamce kup tez lepszy suport, a o korbie to już wogole napisałeś wiec nie wiem jaka chesz. Ale reborna cobry nie polecam miałem z nia same problemy po prostu masakra! 2 razy rozjebalem miski pozniej mi się ramie obluzowalo,ciagle odkrecaly sie miski z lozyskami a na dodatek srobki same się odkręcały(te boczne) po nalozeniu lock tite'u Detki tez możesz kupic zwykle kendy od 2.125 do 2.3 po ok 7pln(przynajmniej u mnie tak chodza,mysle ze wystarcza.
Oczywiście przedstawilem tu tylko moje propozycje, mam nadzieje ze godne do zaproponowania.
Pozdro.
lej na mÓr!!!!!!!!!