santa cruz s8

Grzesiek DH
Kontakt:

santa cruz s8

Post autor: Grzesiek DH »

co myślicie o santa cruzie s8 ? chodzi mi o to czy ta rama dużo wytrzyma? czy to rama na kilka lat?
Grzesiek
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Rama ma swietne geo, swietnie sie prowadzi, calkiem fajnie pracuje - czuc ze to prosty jednozawias, jednak chodzi tak jak powinna - progresja jest. Kazda lubi sobie pekac na kratownicy wachacza, ale jezdzi sie z tym i dziala, zreszta mozna spawac jak wszystko. Kolko 24x3.0 z tylu to perfect match :>
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Geo swietne jak napisał Poprzednik, ciężka ale świtnie się prowadzi, łapie przyspieszenie, typ czołgu, pedałowanie wymaga sporo chęci. Jak założysz damper typu el jefe /który mam/ albo avalanche /domyślam się/ uzyskasz fantastyczną pracę i bynajmniej nie czuć wówczas że to prosty jednozawias i powiększysz sobie skok.
Przede wszystkim jest naprawdę piękna, moim zdaniem oczywiście;-), masywna freeridówka nie to co nowoczesne racingi. Kwestia gustu. Konstrukcja na kilka dobrych lat, choć najmłodszą jaką dostaniesz będzie mieć już 3 lata, choć na ebay-u widziałem ostatnio nowiutką S-8 rozm. S.
Jak chcesz napisz na priva jak interesuje się autentycznie ta rama.
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Ooo prosz :> Tacy jak ty napawaja mnie nadzieje, ze dobre rowery jeszcze dlugo nie umra ;)

El jefe to praktycznie kopia avy, naprawde niewiele to sie rozni, pare zamiennikow, troszke inna praca - ale damper genealnie swietny

Masz 200/57 ? Jaka masz sprezyne i ile wazysz? Pytam z ciekawosci jak to sie rozklada w el jefe
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

ABG pisze:pedałowanie wymaga sporo chęci
oj juz nie przesadzajmy :D

Co do pekania. Mi pekla rok temu, jezdzilem caly sezon i nic sie nie dzieje. Jest dalej pekniecie ok 3 mm ale sienie powieksza.
Korean_Boy
Kontakt:

Post autor: Korean_Boy »

ABG pisze:pedałowanie wymaga sporo chęci
oj juz nie przesadzajmy :D

Co do pekania. Mi pekla rok temu, jezdzilem caly sezon i nic sie nie dzieje. Jest dalej pekniecie ok 3 mm ale sienie powieksza.
ABG
Kontakt:

Post autor: ABG »

Max, Kupiłem Strate w rozm. zalecanym do S-8 czyli 200/57 choć nieco dłuższy też by pewnie wszedł. Sprężynę mam 500lbs co przy 76/77 kg jest zdecydowanie za miękko, jeżdżę na skręconej sprężynie i sporym ciśnieniu w komorze. Za około 2 tyg. dojdzie do mnie twardsza /600/. Jednym słowem przełożenie w S-8 jest ekstremalne więc ciężko o za twardą sprężynkę. Ekstremalne przełożenie powoduje też że nie polecam gównianych dampów, jak na próbę kumpel wsadził bossa marzocchi to po 5 min. jazdy po podwórku temperatura oleju w tym malutkim tłoczku była zbliżona do frytkownicy.
Co do el jefa, naprawdę bez żadnej egzaltacji, nie sądziłem że za podobną kasę co foxy i inne 5-teczki można mieć coś o ZUPEŁNIE NIEPORÓWNYWALNEJ PRACY, inna jakość /wyglad też;-)/Tak płynny, czuły, mięciutko dobija /to się skończy z 600/ i pięknie tłumi. Z santa S-8 idealne połączenie dające 230mm skoku.
Kurwa Amerykanie zarabiając 6-8 x więcej mają sprzęt ok. 2 x tańszy i przede wszystkim o wiele bardziej dostępny:-/ Cóż taka nasza rzeczywistość
cementarydh
Kontakt:

Post autor: cementarydh »

ABG pisze: po 5 min. jazdy po podwórku temperatura oleju w tym malutkim tłoczku była zbliżona do frytkownicy

:D dobre! DHS w moim Super 8 daje rade :D wszystko zależy od tego kto co robi ze swoim rowerem :]
trail building since 2002 / super 8 power!
Grzesiek DH
Kontakt:

chłopaki odkopuje temat, jakiś czas temu zakupiłem super 8 w bdb stanie z swingerem 6-way i powiem szczeże że jestem zadowolony, mam tylko jeden problem - jaki amor dać do przodu, myślałem nad monsterem 2003... co Wy na to?

pytanie na marginesie - istnieje możliwość zamówienia nowej ramy santa cruz super 8 chodzi mi o to żeby firma santa cruz zrobiła tą ramę dla mnie na speyjalne zamówienie??? pytam z ciekawości i proszę jak ktoś coś wie to podzielcie się informacjami

pozdrawiam wszystkich raiderów a szczególnie Myślenice i okolice
Grzesiek
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

Grzesiek DH monster 03 bedzie pasowal idealnie:)
Jezdze na takim zestawieniu + koleczka 24" i jest poprostu pieknie, bajk sie swietnie prowadzi zarowno po ziemi jak i w powietrzu, swietnie sie ciagnie do drpow... wogole poezja:)
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
Grzesiek DH
Kontakt:

dzięki alek_fr z tyłu mam koło 24" i póki działał mi amor to sie jeździło poprostu świetnie a teraz muszę kupić amor i chyba będzie to monster 2003 i z przodu 24"

s8 to super sprzęt szkoda że już jej nie produkują:(
pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek DH
Kontakt:

a ma ktoś może do sprzedania monstera 2003???
jak co to dajcie znać...
Grzesiek
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=30132 nie wiem jaka cena

a co do zrobienia ramy to marna szansa ;] , o ile by sie pokusili to bys musial slono zaplacic , bo kazda czesc pewnie musieli by na nowa wykonac skoro ramek juz nie robia
www.mm-foto.pl
Grzesiek DH
Kontakt:

tak też właśnie myślałem że pewnie marna szansa ale na razie mi sie jeszcze moja Santa nie rozwaliła. wookie85 dzięki za linka do monstera pozdro
Grzesiek
ODPOWIEDZ