Zamiana FR Bike >>> DH bike....

Ylim
Kontakt:

Zamiana FR Bike >>> DH bike....

Post autor: Ylim »

Witam! Pragnę zmienić swoją freeridówkę bardziej na dh. (czytaj TYLKO DH). Aktualna konfiguracja to:
-Race Bike Monster DH + Vanilla RC+Kółko 24''
-Monster 01+26''.

http://img484.imageshack.us/my.php?image=img0009ai6.jpg

Ogólnie sprzęt działa bardzo dobrze ale jest troche za ciężki. Jednak jest to tylko 19,5kg:).
Chcę zmienić ramę, amortyzator oraz tylnie kółko.
Ramę chcę sprzedac za ok 1200zł+350 zł kółko(do neg.) co daje mi ok 1500zł.Mogę dołożyc do niej max 2k, najlepiej ok 1500zł, więc razem ok 3k/3,5k.(100-200 zł nie robi jednak różnicy)
Amortyzator również za ok 1300zł i mogę dołożyc ok 1k, więc razem ok 2500zł.
Ramy jakie widzę to:
-Zubmi DH Team(4250 g<Ti>) 3200/3300(Ti) zł.+ XXzł na damper
-Zumbi F-44 (3920g<Ti>) 3600PLN/4000(Ti) zł + XX zł na damper
-DC Cane Corso(4300g) 4049zł ( z DHX 5.0)
-Używane V-10??
Amortyzatory:
-Boxxer Team 3200g - 2700zł <NEW>
-Shiver DC ok 3700g- ok. 1300zł<używany>
-Dorado??
-Fox 40? <więcej siana:/:/:/>
-888? ok 2500zł.
Czy macie jakieś inne propozycje? Kupując używanego Shivera mogę zyskać ok 1k więcej na rame/amortyzator.I to za mną troche przemawia.Proszę o wasze propozycje! Pozdrawiam
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

shiva ciezka znow bedzie , a moze zostawic ta ramke ? i jedynie dobry widel na przod i kolko jakies , widzialem bike do dh na tej ramce poskladane , nie wiem jak dziala i czy zadowolony z niej jestes ja bym pomyslal o ewentualnym zostawieniu jej
www.mm-foto.pl
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

jak dh to boxxer, ew fox jak bedzie Cie stac bo to klasa widel;] a rama z tych co podales to ktorej bys nie wziol to bedziesz zadowolony, ja wspierajac polska firme wziolbym CC bo polityka zumbi mnie odstrasza...
Ylim
Kontakt:

Post autor: Ylim »

Shiva to ok 0,5kg mniej- więc średnio. Jednak praca shivy spoko:].A wtedy miałbym powyżej 1k na naprzykład aviego do zumbi lub mega koła do cc. Szczerze wydaje mi się że zumbi jest bardziej nastawiona na dh, cc to chyba kompromis między dh a fr, jednak z bardzo dobrym rezultatem. Kolejnym plusem zumbi jest to że jest możliwość jej kupna:P, bo doszły mnie słuchy że CC już nie ma? Wie ktoś kiedy będzie na stanie??. Pozostawienie ramki spoko pomysł jeśli nie brać by pod uwagę tego, że nawet przy kole 26'' bardzo często obijasz pedałami o kamienie:/ A tego baardzo nie lubię. Co prawda da się przeżyc ale czas tracisz<na zawodach:>. A czy miał ktoś z was doczynienia z Dorado??Czekam na inne propozycje:)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Jeśli rower ma być tylko do dh - f44 ... Dh Team to dla mnie niewypał ... Stara V10 -owszem mioooodzio, ale jednak ja osobiście preferuje nowy sprzęt z gwarancją... bo nigdy nie wiadomo co, jak i kiedy .

Jeśli do czegoś więcej ( czyli dh i fr ) ... Cane w całej rozciągłości .

Dostępność - Zumbi odrazu tak na miejscu chyba się nie kupi, tylko trzeba zamawiać... aczkolwiek nie dam sobie ręki uciąć .

Cane - Nowe Cane Corso będą w połowie lipca.... może trochu wcześniej. Różnić się będą od 06 głównie mocowaniem dampera ( do czego i ja się przyczyniłem ... ale to długa historia ;D ) i kilkoma kosmetykami .

Amorki : Boxxer do dh jest miodny.... lecz ja szukałbym używanego WC ...
Dorado - będzie bardzo dobrym wyborem o ile lubi się manitou ... zresztą tego widelca nie trzeba specjalnie reklamować...
Shiver - bynajmniej w Cane mi się na tym widelcu średnio jeździło ..., ale to kwestia przyzwyczajenia się do wyższych 66 05 ... Generalnie bardzo dobra inwestycja, nie Wydasz dużo.... ale z kolei naprawdę zadbanego nie jest łatwo znaleźć.

888 - Warto, bardzo dobry widelec... jeździ na tym w cholere ludzi ... aczkolwiek jeśli to ma być DH to jednak skłaniałbym się przy lżejszym Boxxerku WC .

----------------------------------------------------
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ahap4wQ
Kontakt:

Post autor: ahap4wQ »

hmm jak dla mnie to już do DH , nie ma co konkretnie zmieniać no może tam amorka jak ci nie pasi chociaż jest spoko..
:}
ODPOWIEDZ