Który amor wybrac? (Z1 vs. Pike)
Który amor wybrac? (Z1 vs. Pike)
Mam do wydania około 1600 zł na amor. Mam jednak dylemat między PIKE 426 '07 i Marzocchi Z1 SPORT ETA '06. Jeżdżę głównie FR i DH ale nie poskompie również hopkom...jakie są wasze propozycje? może jeszcze jakiś inny amor mi polecicie...?
Z góry dzieki
Z góry dzieki
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Z1 jest praktycznie bezobsługowa , dwa razy do roku wymiana oleju - tyle. Dzięki kąpieli widelec jest bardzo czuły, działa miodzio, jeżeli komuś nie pasi charakterystyka pracy Marcoka - jego problem.
RS i Manitou to .... co by tu napisać żeby nikogo nie obrazic?
W RS jest kupe plastiku , który lubi się urwać lub wyrobic.
Manitou jest bardzo niedbale skaładany , od nowości cieknące usczelki itp przyjemności.
W obu przypadkach , zeby utrzymac płynną pracę widelca (szczególnie gdy jezdzi się w cięzkich warunkach) praktycznie co 2 miesiące trzeba wymieniać olej smarujący.
Problem reklamacji w przypadku Bombera nie istnieje . RS , a szczególnie Manitou to serwisowa codzienność.
Bierz chłopie tą Z1 i nie zadawaj głupich pytan ;) .
PS.Jeżeli kupujesz nową Z1 to musi się dotrzeć - ok 10 godzin jazdy.
rav\g3r
Manitou jest bardzo niedbale skaładany , od nowości cieknące usczelki itp przyjemności.
W obu przypadkach , zeby utrzymac płynną pracę widelca (szczególnie gdy jezdzi się w cięzkich warunkach) praktycznie co 2 miesiące trzeba wymieniać olej smarujący.
Problem reklamacji w przypadku Bombera nie istnieje . RS , a szczególnie Manitou to serwisowa codzienność.
Bierz chłopie tą Z1 i nie zadawaj głupich pytan ;) .
PS.Jeżeli kupujesz nową Z1 to musi się dotrzeć - ok 10 godzin jazdy.
rav\g3r
Marzocchi Z1 SPORT ETA '06 a ETA to co przepraszam jest system podgrzewania hamburgerów? Nie zmiana skoku jak na m,ój gust mimo że śmigam na piku to do tych zastosowań wolałbym macoka najlepiej 66 ale jesli nie to z1 tez da rade
"The Impure Souls of Living Dead Shall be Banished
into Eternal Damnation Aaaameeeen"
into Eternal Damnation Aaaameeeen"
cyc_ling wogole argument z dupy totalnie, "chwalą bo sprzedają " Lol, weź ty idź do piaskownicy!
1. Sprzedaje używanego, Pike 409 - Wiec ocb?
2. Nie sprzedaje z jego winy, sprzedaje cały bike bo kończe jazde w tym sezonie, P R O S T E . Zresztą , nie musze tego pisać, bo każdy widzi że twoje argumenty są do bani.
ravfr -
Tak, dlatego też RS i manitou są lżejsze od Marzocchi. Nie wiem jak jest z niedbałością u manitou, nigdy nie miałem żadnego. Zreszta... Co w ty tam z plastiku widzisz ? Górny tłumik w pike? Tak, plastik no ale na tyle mocny że nie połamiesz go, nawet w rękach.
Są gusta i guściki, każdy chwali coś innego...
Proste.
Korean_Boy Weź przestan - żal , żal , żal.
Fakt - Z1FR3 `03 chodzi super, zreszta ekipa marzocchi 2003 sie postarała i zrobili dobre widelce - fakt (Super T Pro 2003 - świetna praca! )
Ale autor tematu pisze że chce "Z1 SPORT ETA `06 " A dla mnie te nowe bombery, to tylko ładnie wyglądaja, tyle.
1. Sprzedaje używanego, Pike 409 - Wiec ocb?
2. Nie sprzedaje z jego winy, sprzedaje cały bike bo kończe jazde w tym sezonie, P R O S T E . Zresztą , nie musze tego pisać, bo każdy widzi że twoje argumenty są do bani.
ravfr -
Tak, dlatego też RS i manitou są lżejsze od Marzocchi. Nie wiem jak jest z niedbałością u manitou, nigdy nie miałem żadnego. Zreszta... Co w ty tam z plastiku widzisz ? Górny tłumik w pike? Tak, plastik no ale na tyle mocny że nie połamiesz go, nawet w rękach.
Są gusta i guściki, każdy chwali coś innego...
Proste.
Korean_Boy Weź przestan - żal , żal , żal.
Fakt - Z1FR3 `03 chodzi super, zreszta ekipa marzocchi 2003 sie postarała i zrobili dobre widelce - fakt (Super T Pro 2003 - świetna praca! )
Ale autor tematu pisze że chce "Z1 SPORT ETA `06 " A dla mnie te nowe bombery, to tylko ładnie wyglądaja, tyle.