Rower w granicach 700 zł

ramzess_lodz
Kontakt:

Re: Rower w granicach 700 zł

Post autor: ramzess_lodz »

eminemrap pisze:Witam... prosze o porady odnośnie kupna rowerka dualowego... prosze rownież o to abyście nie pisali, iż za 700 zł nie kupie niczego dobrego... bo to przeciez logiczne... niestety na wiecej fundusze nie pozwalają...

Warto na początek kupić sobie ten rowerek? jak z jego ramą? http://gmk.sklep.pl/ATB243DD.jpg

moze doradzicie inne?
Ja to by sobie darował z takim rowerem. Co to za amortyzator 20-30 mm? 50mm to malo. Popatrz na allegro, kup jakąś dobrą ramę, amortyzator minimum 80 mm, chociaz gile t5 mozna kupic juz bardzo tanio. I tak jak kolega mowił w 1 wypowiedzi. Przeloz części ze starego roweru jak cos nie pasuje to dokup, jak nie starczy kasy dozbieraj i tyle. Dual, FR, Dh i inne to bardzo drogie sporty trzeba mieć dużą kase.
POZDRO!!!
maciek06
Kontakt:

Post autor: maciek06 »

z takim budżetem, to albo polować jeszcze przez jakiś czas na allegro na okazje. Chociaż na twom miejscu za te 800zł szukał bym jakiegoś BMX używki w tej cenie mozna juz nawet kozak wyrwac.
Naprawde na BMX sie bardzo fajnie śmiga wiem bo czasem sie zamieniam z kumplami. W zadnego duala w tej cenie nie opłaca sie inwestować bo długo nie pociągnie chyba ze cchesz cały czas do niego dokłądać. takie moje zdanie ale zrobisz co chcesz,w końcu twoja kasa
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

tak mu doradzacie ixa a gość sie nawet nie sprecyzował w czym będzie jeździł jak street to bmx jak dirt bmx/mtb jak kto lubi fr/4x/dh/enduro/lans xD/ only mtb z wiadomych przyczyn
> Zielony <
Kontakt:

Post autor: > Zielony < »

nie masz kasy to kup bmxa, bo te tanie rowery mtb, znisza sie szybko i sa bardzo slabe, szkoda kasy
kumpel se kupil bmxa za 400zl, calkiem spoko i robi 180 z 4 schodow itp, i nic sie nie dzieje
ale rob jak chcesz, twoja kasa
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

za te kase to tylko bmx nic innego mtb za 700zł to kupa bo nic lepszego nie kupisz
Michal8813
Kontakt:

Post autor: Michal8813 »

froger34 pisze:za te kase to tylko bmx nic innego mtb za 700zł to kupa bo nic lepszego nie kupisz
Bez przesady za około 800-900 da sie kupić też dobry rowerek na allegro, tylko trzeba polować na okazje, a jeżeli będziesz chciał to póżniej możesz w miarę czasu dokupywać lepsze części i będzie git. I tak na początek wystarczy. Chociarz Bmx za tę kasę dobry bedzie też, więc decyzja należy do cebie co wybrać.
Koleszkowiec
Kontakt:

Post autor: Koleszkowiec »

Ja kupiłem na ramie Destroyer'a z hydraulika i takie tam. Za 900zl, a wymieniłem tylko korbę i support i przedni hampel. Jeszcze tylko obręcze i oponki i wyjdzie około 1400-1500 (ale to w okolicach 1-2 miechów wymiany i da sie uzbierać na kilka części w takim czasie). Kupując używany rower który normalnie powinien kosztować dużo więcej musisz praktycznie zawsze liczyć się z dodatkowymi kosztami (regulacje, usuwanie luzów i wymiana części). Za taką cenę kupuje się rower na bazę pod rozbudowę. :)
eminemrap
Kontakt:

Post autor: eminemrap »

http://allegro.pl/item204882496_next_mo ... cznik.html a co powiecie na to? da sie na tym jezdzic? jestem pcozątkujacy wiec jakis wielkich hopek nie bede zaliczal... jak z jego ramą?? bo spotkalem sie z komentarzem ze rama tak samo wytrzymała jak w GTX MASTER <lol2> nie wiem czy to prawda?:(
number
Kontakt:

Post autor: number »

http://allegro.pl/item205120146_super_s ... eless.html
jesli jestes poczatkujacy to moze cos takiego??
eminemrap
Kontakt:

Post autor: eminemrap »

no fajny fajny... ale myslalem ze cos powiecie o tamtym next'cie;]
number
Kontakt:

Post autor: number »

ja nexta bym nie bral bo wyglada troche jak z super marketu a destroyer jest w miare zaufany
vauda
Kontakt:

Post autor: vauda »

Wiecie coo... szcze mowiac za 700,- ciezko dostac "cos uczciwego"... za 700 zl mozna dostac cos takiego (swojego czasu byl do sprzedania): scoot voltage yz3 z 2005r po przerubkach tzn. kolka na DM24, duracza 130. korba alivka (model 07!) oraz kiera tiogi Fr... stan oceniany byl na -dobry... Na pewno kupno nawet czegos takiego jest zdecydowanie lepszym pomyslem niz kupienie jakiegos marketowego rowera, ktory nie bedzie mial ani uczciwego amortyzatora ani hamulca. Na pewno przy uzywanym rowerze w najblizszym czasie wyjda drobne awarie typu, tu cos peklo, to trza by wymienic bo sie zuzylo, ale uwazam ze jest zdecydowanie lepszy pomysl niz kupienie czegos nowego a nadajacxego sie do jazdy po bulki :/
Mój album --->> http://tiny.pl/hqx51
Moje Allegro --->> http://tiny.pl/dwxc
FRZurU
Kontakt:

Post autor: FRZurU »

ejeminemraplooknij sobie w prywatne widomości
ODPOWIEDZ