Praca dla osób niepełnoletnich
-
- Kontakt:
lizzard king McDonald's od 18.
Kiedyś jako zdesperowany 15, czy 16 latek próbowałem. Nic z tego, markety również od 18 lat oficjalnie.
A będąc już koło 16-stki można próbować w sklepach rowerowych iść na praktyki, tam jest zazwyczaj taki przemiał ludzi itp, że nawet nie ma specjalnie czasu na umowy na początku (mówie na przykładzie mojego miasta, nie wiem jak w mniejszych).
Ja zaczynałem właśnie 3 lata temu mając 16 lat. Dopiero od skończenia 18 lat pracuje już na umowach, wczesniej czarnuch.
Bo nawet od 16-stu możesz pracować tylko na pół etatu...
Kiedyś jako zdesperowany 15, czy 16 latek próbowałem. Nic z tego, markety również od 18 lat oficjalnie.
A będąc już koło 16-stki można próbować w sklepach rowerowych iść na praktyki, tam jest zazwyczaj taki przemiał ludzi itp, że nawet nie ma specjalnie czasu na umowy na początku (mówie na przykładzie mojego miasta, nie wiem jak w mniejszych).
Ja zaczynałem właśnie 3 lata temu mając 16 lat. Dopiero od skończenia 18 lat pracuje już na umowach, wczesniej czarnuch.
Bo nawet od 16-stu możesz pracować tylko na pół etatu...
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Ja w zeszłym roku pracowałem na parkingu i pokazywałem miejsca wolne, i ustawiałem tak zeby auta byly blisko ustawione. kasa 4zł/h w ponad miesiąc zarobiłem tyśka i bylem szczesliwy. jednak ten szef byl zanerwowy i juz niechce tam wracac bo sie darł jak ******** :D (wtedy 15 mialem)
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Widocznie masz niezłe szczęście :PHiro
Ja jedynie widzę dla 14 latka
1. Ulotki (ale cienkie wynagrodzenie... ale co chcemy zarobić nie będąc zatrudnionym :P :P nić :P
2. Właśnie jaka kolwiek pomoc np. koszenie trawy, jesienią liście itp. oraz w budowlance :D
3. A CZEGO NIKOMU NIE POLECAM BO SAM NA SOBIE TO PRZETESTOWAłEM TO ZBIERANIE (WIśNI, BąDZ INNEGO GóWNA) JEDNA WIELKA MęKA NIE DOść żE MINIMALNE WYNAGRODZENIE TO JESZCZE NO-STOP UGUIęTY CZY TEż WYCIąGNIęTY....
-
- Kontakt:
konex ta... zobaczył by jakiś biker na paczce -
Wartość - brak
nick allegro - np. Marocchi977554
to ta paczka by zaraz zaginała :P Heh...
Zreszta, ostatnio taki młody listonosz przyjechał do mnie z paczką to aż mi sie smutno zrobiło - 3 paczki upadły na piach, jedną rozdeptał ( aż było - Chruup!) i jak znalazł moją to aż otworzyłem przy nim... Całe szczeście nic sie z nią nie stało <ufff> Poprostu żal.....
Wartość - brak
nick allegro - np. Marocchi977554
to ta paczka by zaraz zaginała :P Heh...
Zreszta, ostatnio taki młody listonosz przyjechał do mnie z paczką to aż mi sie smutno zrobiło - 3 paczki upadły na piach, jedną rozdeptał ( aż było - Chruup!) i jak znalazł moją to aż otworzyłem przy nim... Całe szczeście nic sie z nią nie stało <ufff> Poprostu żal.....