CMP

WalQ
Kontakt:

CMP

Post autor: WalQ »

Mam takie pytanie czy ktos moglby mnie poinformowac co to sa za ramki CMP? Chodzi mi tu głownie o modele supermoto i smx. tzn chcialbym wiedziec do czego sa dobre, czym sie charakteryzuja i jakia jest wasza opinia o nich. Pojawiaja sie czasem na allegro ale nigdzie o nich nie pisza i nie widzialem zeby ktos na tym jezdzil ale moge sie mylic...
_Maniek_
Kontakt:

Re: CMP

Post autor: _Maniek_ »

cmp smx to kombajn do fr dh...ale ma strasznie duzy przelicznik skoku na damperze i nie kazdy ci to wytrzyma...ale mozna ja katowac do granic mozliwosci a i tak predzej poddasz sie ty:D..jakby mnie byloby stac to bym sam sobie taka sprawil:P..ale to juz inna bajka:D..na seciku gazza 3.0 i monster lub 888 to poprostu czolg co przejedzie i zniszczy wszystko:D..
...ride...i tyle styknie
WalQ
Kontakt:

a jak z jego zawieszeniem? tzn czy dziala tak jak np banshee scream tzn tylko na dropach czy normalnie wylapuje tez nierownosci mniejsze od telewizorow? no i jak z jego waga?

o co chodzi z tym przelicznikiem skoku na damperze? (sorki ale nie kumaty jestem)
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

WalQ pisze:czy normalnie wylapuje tez nierownosci mniejsze od telewizorow?

Buhahahhaa rozjebał mnie ten text :D
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
_Maniek_
Kontakt:

ramka wybiera naprawde wiele..ale nie jest tak czula jak jednozawiasowiec ale cechuje sie ogromna sztywnoscia naprawde jak bym mial kase to bylbym w posiadaniu tej ramki:D...ale szczerze polecalbym bardziej smx ze wzgledu na to ze nie ma tak zdupionego przelicznika jak sm.z tym przeliczaniem to jesttoze ile ci wejdzie tloku tyle masz skoku:P..ciut pomieszalem:d..np dla ramki sign fr na seryjnym damperze przelicznik wychodzi 3,2 o ile sie nie myle..jest to ciu ciezkie juz przelozenie dlatego moze wydupca damper i cieknie, gdyz ja w swoim montuje teraz damper o skoku tloka az 70 prze dlugosci 215 co da naprawde fajny przelicznik oraz duuuzy skok:D:D...ale dla supermoto jak dobrze pamietam taki przelicznik wynosi az 4,8 lub tez 5 z groszami...ale i tak sadze ze warto w ta ramke zainwestowac bo czolg toniewiarygodny a jego ciezar nie jest taki zly i naprawde mozna zbudowac totalny kombajn ktorego mozna sie bac:d..przepraszam jesli cos podupcylem z tym przelicznikiem ale jeszcze spie i nie wszystko kumam co sie dzieje:D...moze pozniej to bardziej zrozumiale napisze:P...
...ride...i tyle styknie
WalQ
Kontakt:

Ok dzieki za wyjasnienie. Mam tylko pytanie (nie pytam zlosliwie zeby nie bylo...) czy jezdziles kiedys na tej ramce ?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

_Maniek_sign ma 2.9 (160/55)i nie jest to dużo.
a Supermoto, bardzo mi się podoba.
Jak będe zmieniał ramę to w tym momencie do ok 3000zł myślę nad dragomirem factory dh (2599zł bez dampera, 3180zł z X-Fusion Vector PV ),
http://bananas.pl/images/Image/Rowery/D ... ory-dh.jpg

lub Supermoto czy Iron Horsem SGS.
_Maniek_
Kontakt:

WalQ tak mialem ta przyjemnosc:d..i bylo miodnie:D:D...SeraaX to zalezy jaki model chyba...bo ks ten najtanszy shit ma tylko 50mm skoku tloka i wtedy jest to 3,2 co juz zaciekawe nie jest bo jest o wiele twardszy..a do do dragimira to jest to takie moje skryte marzenie:D..piekny rower wogole:D..tylko ta przekleta kasa...
...ride...i tyle styknie
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

_Maniek_wg producenta ks 504(jak i 508 i 501) występują jako 200/55,190/50, 185/48, 165/38. 150/30.
Nie ma czegoś takiego jak 200/50 (choć sam myślałem że jest tyle i że przełożenie to 3,2)
Wiem też ze to ~3 to nie jakoś dużo bo sprężynę mam 600, a mogła by być jeszcze troszkę bardziej miękka (dla 75kg)
_Maniek_
Kontakt:

SeraaXdobra moj blad...bo serio tak mi sie zdawalo ze ma 50 skoku..chociaz i tak moj dupiato chodzi bo dobijam ****** sprezyne..ta seryjna..waze 85 i doslownie ja dobijam;/..a jeszcze conajmniej pol tloka mi zostalo;/...co do przelicznika trzeba tez w nim uwzglednic sprezyne oraz olej by rownanie bylo odpowiednie...
...ride...i tyle styknie
ODPOWIEDZ