Jestem szczęśliwym posiadaczem widelca amortyzowanego marki Manitou. Model Splice comp ze 130 milimetrami płynnego skoku. Aby lepiej mi się jeżdziło w streecie pomyślałem że wyleje z niego olej bo dzieki temu bedzie bardziej wybijac. Zrobiłem to i teraz wybyja tak że backflipy same sie robią ale mam problem poniewaz gdy wyciagam amorka do góry i całe górne lagi wyjda z dolnych to słychać uderzenie i zastanawiam się czy przez to że coś o coś udeża z większą siłą niż normalnie może popsuć mi się amorek czy będzie tylko "łupać" przy karzdym bunnym?
Gdybym urodził się w nowym jorku i miałbym bmx`a...
Jak ma dobrze chodzić i nie stukać skoro nic go nie blokuje? Chodzi o olej? Zanim się zatrze to będzie właśnie tak stukał. 130 na street to nie za dobry pomysł, ale żeby jeszcze olej wylać. Boże.Gratulacje
glupi ? :/ jezu...
oddaj to komus innemu, bo popsujesz. ps jesli juz nie popsules. ps2 wybijanie sie (lol) nie zalezy od amora. pojezdzij na sztywniaku troche :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Kurwa on ma zamkniętom kąpiel olejową wię się nie zatrze bo olej który wylałem nie smaruje lagów. A dzięki temu że wylałem olej bardziej wybija bo nic go nie tłumi i o to mi właśnie chodziło tylko zastanawiam się czy przez to że nic go nie blokuje nie rozjebie sie. A ja wiem że stuki sa przez to że niema oleju i że przez to szybciej wychodzi.
Gdybym urodził się w nowym jorku i miałbym bmx`a...
ja miałem stukanie w mozo groove q (największe gówno na jakim w życiu jeździłem :) )
Sprawę załatwiłem tak, że zmieniłem sprężyny negatywne na sztywniejsze i lekko krótsze i dałem do tego po 0,5cm krążku gumy. Skończyło sie stukanie.
Ale to ze wylałeś olej to i tak wg mnie idiotyczny pomysł. Chciałeś żeby szybko odbijał to trzeba było wlać olej 2,5W , albo nawet 0W
lub lekko powiększyć otworki tłumika.
Raczej w koncu sie rozpadnie. Skoro wiesz skad sa te stuki to po co pytasz? I skoro i tak nie masz tlumienia, to po cholere ci amor? Sprzedaj komus kto go potrzebuje, a sam kup sobie sztywny widel.
Godryk - ok, ale mimo ze stuka, to tam JEST tlumienie. A tutaj kolega pozbawil amortyzator tlumienia i zastanawia sie czy zniszczy mu sie amor.
Kazdy stuk to jakies tam nieprzewidziane przez konstruktorow obciazenie dla konstrukcji, wiec to raczej kwestia czasu kiedy ci sie on rozpadnie.