Manual....cos niewychodzi:/...

daro_53
Kontakt:

Manual....cos niewychodzi:/...

Post autor: daro_53 »

Siemka! Odrazu mówię szukajka nie znalazła tego o co mi chodziło wiec stwarzam nowy temat:) A wiec chodzi mi o trick zwany Manualem:P katuje go już 2 tydzień a dalej nic niewychodzi:/ macie jakieś swoje sposoby by wyszedł? filmiki itp mi nic nie pomagają:/ jeśli możecie będę bardzo wdzięczny gdy opiszecie jak go zrobić:) z góry dzięki i pozdrawiam Darek:D
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Ściągnij sobie Trictionary albo Trick & Tips
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Lucek140
Kontakt:

Post autor: Lucek140 »

LOl a umiesz pospolite wheelie.... I znam osoby które ucza sie manuala ponad rok a nie 2 tyg.... Musisz sobie wyrobić by mocno podciągać kiere do góry :)
daro_53
Kontakt:

wheelie umiem i te Trick & Tips tez oglądałem ale mic z tego:/
konapike
Kontakt:

Post autor: konapike »

A wiec postaram sie pomuc:
najpierw musisz wyrwac przednie koło niezbyt gwaltownie zebys rownowagi nie stracil,potem automatycznie z wyrwaniem kola przecchyl sie do tyłu, ugnij nogi i probuj ujechac jak najdalej w takiej pozycji. Potem gdy bedziesz sie wywracal przez to ze nie utrzymujesz rownowagi balansuj nogami i miednica , a z czasem i kierownica.
Z własnego doswiadczenia wiem ze nie da sie dobrze wytłumaczyc jak to robic poprostu cwicz najlepiej z jakiejsc malej gorki, a jeszcze lepiej jak byc jezdziel z kims kto umie manka i bys widzial jak on to robi to sie szybciej chwyta.
PEACE
http://konapike.digart.pl/
ahap4wQ
Kontakt:

Post autor: ahap4wQ »

daro_53 najlepiej jedz na stojaco, podnies przednie kolo i jedz i trzymaj rownage :D nie zapominaj o hamulcu tylny. co tu tlumaczyc, katuj
:}
daro_53
Kontakt:

konapike dzieki za wytłumaczenie:) w takim razie ide cwiczyc:P Pozdro :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Czlowieku wiesz ile to jest 2 tyg? to sie rok trzeba uczyc zeby w miare fajnego robic
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

lol rok, chyba będąc umysłowo niedorozwiniętym...dobrze jakbyś miał rame z dualowym geo, w miare lekki rower, no i dobry hampel z tyłu. Jedziesz na jakąś asfaltową górke, nabierasz troche prędkości, podrywasz przód, z tym że miękko a nie jak dopiero ręce się rozprostują, że aż łokcie strzelą, rower zaczyna przechylać się do tyłu no i balansujesz ciałem żeby utrzymac go w pozycji równowagi, wcale nie trudne jak sie załapie raz, tlyko nie zaczynaj manuala na prostych nogach bo sie nawet tak chyba nie da.... Hamulec na początku bedziesz łapał mocno ale w końcu załapiesz ze tzreba go łapać z umiarem i tylko jak rower leci do tyłu, żeby go przywrócic do pozycji równowagi i jechać dalej :)
http://dhcyc.pinkbike.com
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja sie tyle uczyłem zajebistego manuala i wiekosc kumpli tez a przynajmniej ja sie nie uwazam za nierozwinietego umysłowo
camels
Kontakt:

Post autor: camels »

daro_53 ja ten trik katuje juz 3tyg i nadal mi zabardzo nie wychodzi :) raz wyjdzie raz nie ... ale sie nie poddaje i bede sie go uczyl nawet rok ;]
gg 2755970
emu_100
Kontakt:

Post autor: emu_100 »

każdy ma swój czas nauki (w sensie że jeden uczy się szybciej jeden wolniej, jeden woli ten trik drugi woli inny trik itd.) więc daro_53 komputer w kąt a rower w łapę i całymi dniami aż do znudzenia jazda i jeszcze raz jazda :P jedyny sposób (nauka na własnych błędach)
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

No..spokojna miejscowa, snickers do schrupania w czasie przerw i jazda

nawet A Chase na trictionary mowil ze raz wychodzi a raz nie ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
daro_53
Kontakt:

dzięki chłopaki za rady:) będę go katował aż wkońcu wyjdzie:P pozdro:)
MaximuM
Kontakt:

Post autor: MaximuM »

Manual nie jest trickiem jak 180, bh czy barspin, manuala trzeba sie uczyc przez caly czas jazdy na rowerze. Musisz katowac ten trick przez caly czas. =D
szymv
Kontakt:

Post autor: szymv »

jakbys probowal 2 LATA i nic by ci nie wychodzilo, to bym sie nie zdziwil...
manual jest trickiem, ale trzeba sie go dluuuugo uczyc.
najlepiej bez hamulca, bo manual z hamulcem to gowno (tak samo jak barspin na ziemi...)
M@niek
Kontakt:

Post autor: M@niek »

a na czym sie na początku uczyłeś barspina Szymv? na hopie, dropie? Ja w zyciu bym sie nie zabrał za manuala jakby mi ktos powiedział zebym hamulca nie uzywał. Potem jak juz sie wczujesz i wiesz o co kaman to spoko. Ale na początek to nawet psychiczny konfort daje ;]
www.nsxteam.prv.pl - Olecko Ełk - dirt street :D

http://www.pinkbike.com/photo/1960089/
Lucek140
Kontakt:

Post autor: Lucek140 »

Ja sie tak poczatkowo wheelie uczyłem bez hamulca.... Ale to jest samobójstwo.... BYłem przyzwyczajony ze nie czymam palców na heblu i kilka razy porządnie grzmotłem na asfalt :)
juraski
Kontakt:

Post autor: juraski »

oo ku.rwa ale macie problemy katuje już 2 tygodnie a ja t 3tyg i też nic .... żal takich wypowiedzi. 2 tygogodnie nie schodzisz z roweru? czy wyjeżdżasz i robisz tylko manuale?To jest taki trik który ćwiczy się jeżdżąc gdzieś, wracając itd. podobnie jak bunny hop najprostrze triki ale żeby opanować je do perfekcji trzeba jeździć a nie pierdolić po 2 tygodniach. ja manuala katowałem ze 2 lata dotąd aż mi szedł a przy małych prędkościach jak wyrwałem przó to robiłem na manualu kółeczko,btw. jak się uczyłęm bunnego to krawężnik był dla mnie wyzwaniem bo nie mogłem zsynchronizować ruchów a kilka dni temu już robiłem nad łańcuchem który ma jakieś 40-50cm z miejsca wyrywałem rower na bunnego 50cm kwestia polotu i dłuższej jazdy a nie kupisz jakiś market pojeździsz miesciąc i już chcesz być jak Aron Chase albo inna gwiazda, spokojnie i wszystko Ci wyjdzie

a ja sprzedałem przedwczoraj rower i na razie będe miał przestój w trikach a już mi nawet abu szło :D
ODPOWIEDZ