Nowa korba i support(race Face)

Kisiel22
Kontakt:

Nowa korba i support(race Face)

Post autor: Kisiel22 »

Mój truvativ wlasnie konczy zywot. Isis sie wyrobil w lewym ramieniu(chyba) a blat jest tak krzywy ze lancuch ledwo sie trzyma. Postanowilem zainwestowac w cos lespzego i padlo na Race Face Evolve. Tylko nie wiem jak z tym suportem w typie X-type. Czy jest to warte swojej ceny, na czym to polega, jak dobrac to do mufy (rozmiar) itd.
Żółtym!!Gumowym!!Kaczuszkom!! Mówimy zdecydowane NIE!!
Godryk
Kontakt:

Post autor: Godryk »

Suport zalezy od mufy sa 2 wersje(1 obejmuje mufy od 68 do 73 a 2 tylko 83)Kazda korba w systemie x-type Hollowtech II czy Mega Exo wytrzyma najwieksze katusze.Osobiscie polecam Sainta
Kisiel22
Kontakt:

no ale race face evolve jest tanszy i chyba równie dobry?
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Wziałem własnie Evovke z suportem x type ok kolesia z allegro za 5 stów wyszło, ma przyjsc mam nadzieje jutro bo dzisiaj miał wysłac, tyle że z za długim troche suportem ale pytałem niedawno w temacie i pod 73 da się to raczej spasowac, odpowiednio dobrane podkładki i po kłopocie, a przeciez miski sie nie połamią wiec...zawsze chciałem RF, najlepiej korbe bo u mnie ten sprzet uchodzi za niezniszczalny, jeszcze tylko stery by sie przydały ;D Moim zdaniem warto, chociaż normalnie chodzą w sklepach po 86 88 wiec tu bym sie zastanawiał, ale zasze możńa szukać czegoś tańszego. A jakby nie rf to Holzfeller wydawał się też solidny, ale jeśli juz to tylko bym na nim składał z suportem Rf. A o co chodzi, x type ma suporty z łożyskowaniem na zewnątrz, stąd te wystające miski, niby więsze łożyska = mocniejsze ale co by nie było co w tym wypadku ma ni być mocne ;P
http://dhcyc.pinkbike.com
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

wez sobie starego rfa na isis-xtype jest jeszcze niedoskonaly.
mam evolve dh z suportem diabolusa (juz drugim) od dwoch lat...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

za 650 zl mozesz miec sainta juz, nieraz nawet taniej... ,a tego race face za ile mozesz miec?
Kisiel22
Kontakt:

race face moge miec za 550 z supportem. Od razu mówie ze wole kupic support i korbe tej samej firmy najlepiej ten sam model. Co do truvativa to juz sie przejechalem na nim. Mialem support truvativa dh isis i rozwalil sie po roku a teraz jeźdze na SRX race face co jest do XC ponad rok i sie mocno trzyma :P (tylko trzeszczy strasznie ale 0 luzów)
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

posiadam rf evolve dh i powiem tobie ze jest mega swietny trzyma sie idealnie jest lekki sztywny i kreci sie jakby nie bylo zadnych oporow, no i przedewszystkim jest ladny :D tylko tyle ze z montazem mozesz miec problem gdyz jest tam troche roznych podkladek (takich bialych i do suportu) i trzeba sie nameczyc zeby kazde rame bylo dokladnie tyle samo od srodka symetrycznego
Kisiel22
Kontakt:

wole sie raz porządnie nameczyc i potem miec spokoj na dluzszy czas i zapomniec o problemach związanych z napedem niz sie meczyc non stop
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

a co myslicie o suportach rf ? diabolous sa warte 200 zl ? mysle kupic takie i ramiona shimano do tego , tylko nie wiem czy warto w taki suport bulic
www.mm-foto.pl
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

wookie85, mysle że jak ktos chce dobry suport to włąsnie rf jest wyjsciem z takiej sytuacji, bo przypadki nie rozwalania się truvatiwów itp są znikome...
http://dhcyc.pinkbike.com
wookie85
Kontakt:

tzn ja mam wybor miedzy shimano integre a rf wlasnie , mowa o suporcie , kupic same ramiona i suport rf 300 zl badz cala korbe nowe lx badz uzywke xt chyba ze sainta dorwe ale to ciezko w dobrej cenie trafic ,a i tak chcialem 300-350 max na korbe wydac
www.mm-foto.pl
piotrex
Kontakt:

wookie85myslisz o diabolusie xtype?jako uzytkownik odradzam.Moj sie rozlecial po jakies 4-5miechach w fullu,u kumpla w sztywniaku po 2-3.kup sobie suport shimanoha.albo od razu w rfie wymien lozyska na enduro-to rozwiazuje problem...kosztem kolejnych 100zl.
wookie85
Kontakt:

noto obudowe do lozysk za 200 zl sobie daruje :D , gdybym sie postaral sam takie dorobie kwestia nazynki pod taki gwint

hmm a co to za lozyska cudowne ? jakies blizsze info ? moze cos podobnego albo inne dobrej klasy kupie u siebie mam niezly sklep z lozyskami
www.mm-foto.pl
piotrex
Kontakt:

wookie85widzisz,caly sek lezy w tym ze te suporty rfa sa zle zaprojektowane.miedzy lozyskiem a osia jest PLASTIKOWA podkladka ktora po prostu sie poddaje po pewnym czasie.z kupieniem jej jest duzy problem,z dorobieniem rowniez (probowalismy roznych patentow).
te "cudowne" lozyska to po prostu lozyska o odpowiednim rozmiarze,takim ze lozysko scisle przylega do osi.i po problemie ;).
wiecej info odnosnie tych lozysk na www.mud-serwis.com
albo u Motomyszy.
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

piotrexchodzi ci o te łożyska od mudbrothersów? ( strona: http://www.mud-brothers.com )
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Kisiel22
Kontakt:

yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

piotrexnie RF są zle zaprojektowane, tylko ogół 'zewnetrznych supportow" - tyle ile juz widzialem zwroconych supportow shimano w pracy to glowa mala - sypia sie tak samo jak RF (tez mi sie posypal) - wiec to nie jest kwetsia producenta tylko patentu - i wszedzie sie sypia plastikowe oslony lozyska (przez co robi sie maly luz na osi korby...
www.feel-free.pl
wookie85
Kontakt:

no to ekstra , zew suport - dno , isis - dno , octalink - dno to co kwadrat kupic :>
www.mm-foto.pl
ODPOWIEDZ