MP BMX w Dzierżoniowie

spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Sorry K.URW.A!!!!!!!!!!! To ma byc tor do BMX Racing :O :O ?!?!?!?!?!?!?!Przepraszam że przeklinam, ale inaczej nie da sie opisać tej partaczyzny, jak tam została wykonana.Żeby pierwsza prosta zwężała się w połowie długości?!?!?!?!???????Kto to widział, Buahahahaha i na dodatek na całej trasie ledwie z 7 hopek????????A gdzie sekcja rytmiczna na koniec,Pro Rollery i Duble??? Kto to w ogóle profilował???Hopy ze skośnym najazdem??? No ludzi...i jak Ludziom z PZKol=u nie słać kurew????Zawody rangi mistrzowskiej, a nasz treningowy tor na Bródnie mimo że zaniedbany,krótszy to jest bardziej wymagający o dwie klasy.No sorry,teraz to juz nie wiem czy tam jechac...załamałem się i moje nadzieje co do Polskiego Zwiazku Kolegow się rozwiały..banda geriatryków w krawacikach ....FUUUUCCCCCCCCCK :(
Slipczak
Kontakt:

Post autor: Slipczak »

proponuje jutro zadzwonic i powiedzec co sadzimy o trasie do pana ktorego numer znajduje sie powyzej i zapytac sory ale co to do kur....y nedzy jest ? nie mam ochoty szczerze tam jechac olewamy ta impreze ?
wiewiorboss
Kontakt:

Post autor: wiewiorboss »

ja bym to olał, bo z tego że się zdobędzie ten Pier Olony Puchar Polski BMX to tylko można z niego się napić.. bo dalej się nie wiele zmieni w tej kwestii.. Lepiej pogadać z sąsiadami typu Czesi Słowacy i zrobić imprezę Połączoną z ich Pucharami na naszej ziemi tak jak np Puchar Czech w Szczawnie. ktoś powinien napisać pismo do UCI, i opisać w nim co się dzieje w PL. co do fotek toru, widać trochę kasy wsadzili ale ci co to projektowali wogóle nie mieli pojęcia co robią.. i dlatego wyszło takie gówno!! Jak mamy być solidarni i nie jedziemy na tę imprezę to nie , ale coś czuje że to nie realne;] i się wykruszy towarzystwo.
http://www.myspace.com/animodj / ogień jest tylko jeden... ogień z dupy:)
Slipczak
Kontakt:

czyli kto wybiera sie na zawody od dzierzoniowa ?
robertomt
Kontakt:

Post autor: robertomt »

Ej ludzie na jakiej ulicy jest tor i jak tam dojechac??
kogutFR
Kontakt:

Post autor: kogutFR »

Wyżej do ścigniecia jest mapka trzeba tylko uważnie czytać a tor jest przy ulicy Sikorskiego
kruszko
Kontakt:

Post autor: kruszko »

kogutFRmozesz jeszcze raz dac fotki tego toru?
z góry dzieki
http://pl.youtube.com/kruszko
http://kruszko.pinkbike.com/
robertomt
Kontakt:

Dzięki, nie zauważyłem.
Chrabał
Kontakt:

Post autor: Chrabał »

1. Robercik Kulesza
2. Maciek Chmiel
3. Grzesiek Borodajko
4. Tomo Ostrowski
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

Robercik rządzi, reszta błądzi...

no reszta też rządzi;)

z Robercika będą ludzie, nie ma co!

Gratulacje dla Was i do zobaczenia w Szczawnie;)

a w ogóle, znając Pzkol, wszstko dopięte na ostatni guzik... jak to wyglądało? kicha czy się coś poprawiło w tej materii?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
spectomo
Kontakt:

Kpina, kpina,kpina..Polski zwiazek kolezkowców znów dał popis ;/
robertomt
Kontakt:

Pzkol dał popisik ale ogolnie tor byl ladny i tylko tyle mozna o nim powiedziec. A no i druga czesc toru byla strasznie trudna bo trzeba bylo podjechac pod gore, a ja sam wymiekalem na 3 prostej.

Dzieki za gratulacje i do zobaczyska.

Mala poprawka

1. Ja
2. Grzesiek
3. Chmiel
4. spectomo
spectomo
Kontakt:

A więc tak.Cała impreza zaczęła się od strofowania zawodników,że rama nie ma ochraniaczy, że nie znamy się na Tym sporcie.gdyż tylko oni przeszli szkolenie w tej dziedzinie.Na moje zapytanie, czemu nie ma pneumatycznej bramki startowej dostałem odpowiedź,że jest to wymysł idiotów zza granicy, i tylko Polacy posiadają prawidłową wersję(puszczaną ręką jak za dawnych lat)..i nie pomogły tłumaczenia,że tydzień wcześniej odbyły sie Mistrzostwa Świata na których to takowa bramka była.Kolejnym punktem programu były eliminacje czasowe mierzone stoperem...Buahaha.Po zakończeniu pomiarów..zawodnicy obu kategorii(junior i elita) zostali podzieleni na czwórki(Hmmm, ja myślałem że się jeździ po 8..ale widać nie znam regulaminu) i w tych samych składach odbyły się 3 biegi(380 m toru, płaskie bandy w których trzeba było hamować do niemal zera i od nowa się rozpędzać i jedyny w swoim rodzaju podjazd pod górkę...sporą) w których zbieraliśmy punkty jak na Superlidze, po czym 2 z najmniejsza ilością punktów z każdej "4" wchodziło do finału dużego, a reszta do małego finału.I nie zgadniecie co nam ogłoszono...wbrew wszelkiej logice małe finały i duże tez miały być rozegrane w formie 3 biegów.Na nić zdały się moje prośby, błagania żeby rozegrać jeden bieg tak jak ma to miejsce na świecie(gorąco.prawie 30 stopni,wszyscy niemal w zbrojach i już skatowani od rana), a odpowiedzią P.erdolonych włodaży siedzących przy piwku i kiełbasie, która ponoć miał być dla zawodników :( był niezwykle głośny szyderczy śmiech w stylu" Chcieliście, to zap.erdalajcie".O tyle dziwne też,że wielce sławetny "Ojciec Dyrektor "został olany przez władców wszechświata.Więc po kolejnych wyczerpujących do zera biegach i ciułaniu punktów zostali wyłonieni laureaci.

Wnioski co do toru.....owszem, ładnie wygląda dla laika..jedyne co można na jego temat powiedzieć dobrego , to to, że był równy,miał ładny ramp-start, bandy płaskie,nie wyprofilowane,hopki banalne nie wymagające techniki..w sumie niczego oprócz ciągłego rozpędzania się od zera.Bramka puszczana ręcznie,tak jak i regulamin niezgodny z przepisami UCI i zmieniany co chwilę za pomocą długopisu spowoduje u mnie jeszcze większy niesmak co do tej instytucji...która co chwile przypominała publiczności o tym że na igrzyskach BMX RC wyparł z programu DWIE !!! niezwykle przez NICH ukochane dyscypliny torowe.

Jedyne co mogę zrobić ,to pogratulować sobie i innym zawziętości,chęci pokazania tym K.tasom że zależy nam na tym sporcie..a także laureatom że pokazali pewien poziom sportowej rywalizacji.

Jedyne co mnie martwi, to to, że te same łachmyty pojawią się na zawodam MP w "4X".Obym się mylił....
Slipczak
Kontakt:

http://www.roztocze.yoyo.pl/news.php?readmore=111 relacja, kilka fotek fot, pelne oficialne wyniki
agusiek
Kontakt:

Post autor: agusiek »

Siemka Ja mieszkam w DZIERŻONIOWIE, na codzień widzę ten tor! Jest super! Rozmawiałam z zawodnikami wczoraj na MP i mówili, ze tor im się bardzo podoba! Więc zapraszam do nas i pozdrowionka!
:D
bodzio2k
Kontakt:

Post autor: bodzio2k »

Buahahaha. Pięknie - właśnie tak se to wyobrażałem. :-D Widać, speedrowerzyści nie byli bez szans. :-D
Dawno-dawno temu był plan podpięcia downhillistów po federację motocrossową bo z bandą czerwonych od przepicia gąb z PZKol jak zwykle idzie pod górkę. :-D

agusiek:
Ogarnij się, zamów koparkię i zrób coś co ma ręce i nogi. ;-)
No Pain No Game
[url=http://theoldpricks.com/]The Old Pricks Racing Team[/url]
agusiek
Kontakt:

Post autor: agusiek »

:P
:D
spectomo
Kontakt:

a zapomniałem dodać, że w momencie zapisów jak i cały dzień, od bandy PZkoleżków unosił się sławny zapach menela nasączony wódą i wińskiem :P.

agusiek, a z kim rozmawiałaś??? Z miejscowymi, bo na pewno nie ze mną.
Wejdź sobie na stronę www.bmx2day.com i zobacz jak wyglądają tory z prawdziwego zdarzenia.
Właściciel/budowniczy toru powiedział że tor rodził się 3 lata.....to ja bym juz proponował "cesarkę".Dajcie trochy kasy ludziom z Tomaszowa Lubelskiego, albo komukolwiek znającego się w temacie to w przeciągu roku postawią o 3 klasy lepszy tor.POzdro
ODPOWIEDZ