a próbowałeś nagwintowac??Radziłbym najpierw spróbować, a potem innym dupę zawracać, bo polacy do miłych nie należą.Miałem podobną sytuację kiedyś i pomogło poprawienie gwintu gwintownikiem.A mowie ci to gdyż , bawię się w mechanikę rowerową.Pozdro
Jeśli gwint jest uszkodzony tylko 1mm to jest uszkodzony 1 lub 2 zwoje(Po gwintowaniu i tak gwint nie bedzie jak nowy).mozesz naprawic to sam w domu za pomoca dobrego noza(Mysliwski,byle nie kuchenny ale mozesz sprobowac;Chyba ze dysponujesz szlifierka stolowa to mozesz z pilnika trojkatnego stworzyc tzw.SKROBAK.insrukcje jak to wykonac i foto moge wyslac na maíla).sproboj wyciac ten uszkodzony zwoj pod katem 45' do scianki mufy,ja tak zrobilem u siebie bo nie chcialo mi sie nigdzie jezdzic,u mnie mufa byla alu jesli masz stalowe to moze byc gorzej.poproboj na jakiejs rurze lub otworze.uwazaj bo mozesz sie pociac!!!
kuba18 pisze:tak dokładniej mówiąc to jest uszkodzony na długości 1mm i nie wiem czy coś z tym zrobic
Szczurek ty musisz dac rame do wytoczenia i nabicia tuleji z gwintem.tak jak napisal kolega.a poza tym w mufie jest wiecej gwintu niz tylko 5mm.wkrec na poxipol lub klej locktite czy jakos tam i be dzie po sprawie.
Rame kupiłem właśnie od Kuba18 i wyszedł taki zonk z mufą, a nie potrzebuje kolejnych patentów w rowerze bo to nie ma sensu, chciałem mieć w końcu coś sie nie zepsuje tak jak to bywa z niektórymi fulami ;)
kurde to głupia sprawa bo nawet o tym nie wiedziałem. Byłem podczas wykręcania suportu i wszystko było ok. Wydaje mi się zi miska też powinna być uszkodzona a wkręcana była od razu do innej ramy.