Żałoba narodowa

enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

100 ? ja słyszałem o 120 tys.

dla mnie jest to zdobywanie wyborców, nic więcej . A wypadki się zdarzają na każdym kroku (wczoraj bym się utopił, szambo się zapadło)
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
bodek
Kontakt:

Post autor: bodek »

najgorsze ze jak podawali statystyki z ostatnich 5 lat,najwiecej wypadkow gdzie ginelo duzo polakow bylo wlasnie na pielgrzymkach;| nie kminie tego ale nie mi to oceniac,kazdy wierzy w to co chce.

a co do 100 tys rekompensaty to jakby pozbierac to przez dwadziescia pare osob to mozna by bylo z tych paru milionow chociaz w niebezpiecznych odcinkach w polsce naprawic drogi ktore wolaja o pomste do nieba przez co przynajmniej utratowalo by sie komus zycie ,ktorego i tak nie wroci sie ludziom z tej tragedii...ludzie i tak dostana pieniadze z ubezpieczenia z wycieczki i z ubezpieczen na zycie.ja bym byl za rekompensata za strony rzadu ale nie wtedy kiedy perfidnie widac ze to jest propaganda,bo poparcie dla braci xero wsrod polakow maleje....zal....
wiesz co mnie boli?ze rower sie ********
Cinek
Kontakt:

Post autor: Cinek »

No nasze drogi to masakra;/ Wczoraj jechałem do Radomia. Wskoczyłem potem na expresówkę jednopasmową. Jednopasmowa bo jedno ale droga nowa więc spoko. Wyprzedził mnie gościu to se myślę za nim i tak ze 160 cisnęliśmy po czym nagle nowa droga się skończyła i była stara nawierzchnia. Pierwsze co zrobiłem to na hampel bo myślałem że mnie z niej wyrzuci:P Dziura na dziurze, nierówność na nierówności i koleina na koleinie;/

A jak wracałem to TIR się na drzewie zatrzymał. Chyba nikomu się nic nie stało ale kabine miał strzaskaną.
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Jak już gdzieś było napisane - kiełbasa wyborcza i materiał na sensacje dla mediów. Żal mi tych ludzi i ich rodzin. Nie dość się nacierpieli to teraz jeszcze inni będą na nich robić kase.

Pozatym widać w takich przypadkach, że taki tvn nie różni się skurwielstwem od np. tv trwam. Kierują opinią ludzi jak chcą, tylko mają lepsze techniki i większe środki.

ps. Ciekawi mnie co by było, gdyby rozbił się autobus polskich homoseksualistów jadących na love parade ... też by ogłosił żałobe ?
Dafi_biker
Kontakt:

Post autor: Dafi_biker »

Wiecie, dużo ludzi ginie, ale nie tyle naraz ;] Dlatego tak o tym głośno. Napewno jest to dochód dla mediów... ale cóż. Podejżewam, że to wszytsko przez głupotę ludzką, a reczej przez nidopatrzenie tego głupiego znaku... cóz. Nikt pewnie na 100% nie jest pewny co tam było. Może turyści chcieli tamtędy jechać, moze pilot tak zarzadził, a moze kierowca wybrał krótszą drogę... eh...

Na jeziorze Wdzyckim na kaszubach utopiłio sie trzech ludzi, słyszałem o tym tylko dwa razy w radiu... nie wiem nawet czy było cos w regionalnej...

widocznie: im więcej ludzi zginie tym głosniej jest o tym w mediach ;]
www.bike.nets.pl - rozwijamy się ;]
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

enduromasterwpadłeś do szamba ? hahaha
[S] zbroja Utika gg: 6341288
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

w dupie mam tą żałobe, co 40s w Arabii ginie nastolatek co rozwali się samochodem i jakos tam nie mają żałoby ;/

są większe tragedie i nikt nie ogłasza żałoby...

to czysta komercha, oraz gra polityczna, żal ;/

co do mnie, to jestem właśnie po 3 melanżu, 3 dni pod rząd ;)
www.roztocze.yoyo.pl
Mąka
Kontakt:

Post autor: Mąka »

co do pieniedzy które dał prezydent sie niezgadzam poniewaz 100 tysiecy złotych to duza suma i lepiej jak by chociaz połowe tych pieniedzy dał na ludzi bezdomnych a rzeczywiscie na codzien umiera więcej ludzi niz 24 wiec niewiem czy wogule załoba powinna być.....a podomno ten aoutobus niepowinien sie znlaźeść na tej drodze co jechał.................
kip
Kontakt:

Post autor: kip »

wfl pisze:Ciekawi mnie co by było, gdyby rozbił się autobus polskich homoseksualistów jadących na love parade ... też by ogłosił żałobe ?
no ciekawe :)

Dafi-biker :
wczoraj na onecie czytalem, ze kierowca jechal ta droga gdyz tak wskazal mu gps ... jakis tydzien temu slyszalem o podobnym przypadku, ze jedzie sobie kumpel wielka ciezarowka gdizes daleko i jedzie tam gdzie pokazuje mu gps ... dojechal do promu hehe ale ze jechal ciezarowka to nie mogl na niego wjechac. Pozniej musial nadrabiac 100km. Wie ktos jak z tymi gps'ami jest ? Czy nie da sie tam ustawic jakim pojazdem (masa, wysokosc itp) sie jedzie aby wskazal odpowiednia droge ?
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

Przykro mi z powodu tej tragedii, ale sądze że bracia xero dziłają według zasady :" zginie kilka osób to tragedia, zginie kilkuset/kilka tysięcy to już tylko statystyka". i owszem ,taka kwota pieniędzy "na łebka" to przesada.Ci ludzie byli w czymś lepsi od innych że dostają pieniądze,a np rodziny policjantów co utoneli w samochodzie bo kogoś z centralnego odwozili dostały kilka tysięcy.Wszystko jest robione pod publiczkę , bo jak już ktoś napisał, że popracie dla Pis spada ,a wybory się zbliżają wielkimi krokami.
ebeb
Kontakt:

Post autor: ebeb »

Na wstępie - żeby nie było - żal mi tych ludzi, tym bardziej że na pielgrzymki często jadą całe rodziny.
Ale jestem gotów się założyć, że rodzinom poszkodowanych żałoba w żaden sposób nie pomaga. Pozatym - takie narzucanie jess bez sensu, jak komuś jess żal to mu będzie może i dłużej niż przez 3 dni i się będzie zamartwiał, reszta ma to w dupie, a mojemu znajomemu całkowicie zjebała wakacje..
Pozwolę sobie przytoczyć jego przypadek. Z trudem udało mu się załatwić urlop, z kolegami pojechali na parę dni nad morze żeby codziennie imprezować. Dojechali, a tu okazało się, że z racji żałoby nici z ich planów...
http://thecitypuzzle.pl - gry miejskie dla aktywnych

http://www.pajacyk.pl/
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

ludzie z czestochowy ktorym traba powietrzna zabrala dom nie dostana ani grosza...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Dafi_biker
Kontakt:

Post autor: Dafi_biker »

cos dostaną, chyba po 9000zł!!! To jest przesada!! Co oni za tą kupią? Waciki?? Nie, nie... A to z tym wypadkiem to już pszesada!! Zgineło 27 ludzi, a kilku jest rannych i teraz jeszcze trąbią w radiu o tym przelocie tych rannych do polski, ze rząd wysle jakies samoloty! Kogo to obchodzi, bo mnie nie! Żygac sie chce jak w wiadomosciach każde pierwsze info jest o tych rannych!! Żenada! W szpitalach są bardziej ranni niz oni! I napewno jest ich wiecej! Czemu o tym nie mówią!? Kasa, kasa i jeszcze raz kasa dla mediów!

5 bikerów złamie nogi na zawodach i co? Będą o tym gadac? Jak juz to w jakims podsumowaniu na zakończenie...
www.bike.nets.pl - rozwijamy się ;]
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

aha zapomniałem dodac....Zawsze mnie uczono że życie jest bezcenne, ale widać dla polskich polityków, ludzkie życie wynosi 100 tyś zł.....lepiej oddali by tę kasę na bezdomnych,sierocińce,szpitale.
czaju
Kontakt:

Post autor: czaju »

bartec pisze:ludzie z czestochowy ktorym traba powietrzna zabrala dom nie dostana ani grosza...
w wiadomosciach mowili ze dostana 15mln do podzialu...
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

myślę że Ci ludzie, ponieważ pojechali za granicę na zorganizowaną wycieczkę byli ubezpieczeni. Oczywiście jest mi ich żal, bardzo współczuję rodzinom ofiar, ale rząd powinien rozsądnie wydawać pieniądze podatników, a nie szastać nimi na lewo i prawo. Dlaczego wszystkie rodziny poszkodowane w podobnych wypadkach nie dostaną od państwa odszkodowania, tylko te konkretne na pokaz? Ciekawe czy chociaż zadbali o pomoc psychologów dla rodzin.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
wfl
Kontakt:

Post autor: wfl »

Wyobraźcie sobie sytuacje - Dostajecie 100 tyś po zmarłej ukochanej osobie , załóżmy że po żonie. Co z tymi pieniędzmi robicie ?

Nie chodzi mi o to że za dużo lub za mało.
Ja osobiście niemógłbym chyba patrzeć na te pieniądze i oddałbym to w piździec potrzebującym.

Nie wiem do końca czy prezydent w ogóle przemyślał decyzje o przyznaniu tych pieniędzy rodzinom zmarłych.
spectomo pisze:Zawsze mnie uczono że życie jest bezcenne, ale widać dla polskich polityków, ludzkie życie wynosi 100 tyś zł
Dokładnie. Prezydent (może niedokońca świadomie) zrobił sobie z tragedii okazje do zwiększenia poparcia. 100k robi wrażenie jako suma, ale jako pomysł na wynagrodzenie ludziom śmierci ich bliskich jest do dupy. Imho lepszą decyzją jesli chciał zabłysnąć byłoby załatwienie transportu , poniesienie kosztów pochówku i załatwienie POMOCY PSYCHOLOGÓW dla rodzin zmarłych. Niestety ci , którzy teraz są przy władzy nie interesują się naprawde losem zwykłych ludzi(albo im to cholernie nie wychodzi).

Podsumowując - osoby odpowiedzialne za naszą przyszłość nie wiedzą co robić i stąd się biorą wszelkie debilizmy, głupie ustawy i rozporządzenia.

ps. przepraszam za wszystkie błędy. Dużo myśli i trudno to wszystko zebrać do kupy.
jurasek666
Kontakt:

Post autor: jurasek666 »

zadne pieniadzie nie oddadza czlowieka :(
Ścigam się po lesie więc wiem co to hardcore dziwko. !
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

kaczor da im tylko kase zeby moc wygrac w wyborach :/ jak dla mnie to zalosne zeby robic zalobe ale to tylko wg mnie :/ a prawda jest taka ze kazda z rodzin w sumie dostanie po 250k albo wiecej bo niby to lepiej bedzie :/ a na biedakow nie ma kasy ktorzy musza spac na dworcach itp i nie ma za co dzieci wyslac na kolonie :/
ODPOWIEDZ