tak wiem, bylo miliard razy ^^

qbator
Kontakt:

tak wiem, bylo miliard razy ^^

Post autor: qbator »

Czolem,

Wiem ze pewnie byl ten temat 100 mln dolarow razy,ale tu potrzebuje indywidualnej rady. OD lat jezdze na fullu w dh glownie i jakies tam rozne triki. Chce sobie zlozyc sztywniaka do polatania po roznych murkach, manuali itd itp no i 4x, ale nie dirt,bo tego nie lubie.Chodzi mi o lekki miejski frirajdzik i troche streetu i 4x. Wiec kompletnie nie mam pojecia jaki sprzet skladac.Jakis Bitch czy Pussy czy moze A-gang czy zupelnie cos innego?jestem w miare wysoki 185cm i nie moze to byc malenstwo.amorek moze pike albo argyle albo moze zainwestowac w marcoka 4x? poradzcie jaki sprzet byscie zlozyli. fajnie by bylo jakbym sie zmiescil w 4 tysiach :) dzieki z gory
pozdro
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

Jakbyś poszukał to byś wiedział co złożyć... Dla mnie ideałem był by Bitch + Pike, na osprzęcie Ns czyli piasty, kiera mostek, pedała, obręcze 2x24 S-type i resztę według uznania. Albo najlepiej to kup sobie Ns core będziesz miał gotowego i złożonego jak nie wiesz co wybrać.
Piku
Kontakt:

Post autor: Piku »

pussy street + argyle
http://www.pinkbike.com/photo/1696972/
Bunny Bar
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

tez jezdzac na fullu zlozylem sobie sztywniaka, zdecydowanie wygodniejsze o przesiadki sa dluzsze ramy, na pussy mi sie jezdzilo beznadziejnie jak sie przesiadalem z fulla, bo jest bardzo krotka

ja kupilem haro thread 1 12", ma bardzo dluga gorna rure jak na hardtaila i dlatego jest wygodny do przesiadki - tylko niestety na razie ich nie ma w PL

sprobuj kupic rame specialized P1 cro-mo L, tez jest dluga, z krotkim tylem, zreszta obczaj geo na specialized.com, zamiast 550 jak bitch ma prawie 600, generalnie bardzo bardzo przyjemna, nie jest tez tak zeby wydawala sie za dluga a ty niby na niej lezysz

imo dwa najlepsze wybory do przesiadki z fulla
http://bodzio.pinkbike.com/
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

a chcesz skladac, kupic w calosci ? czesci/rower nowy ?
jak bys poszedl na uzywki to nawet w 3tys moglbys kupic super maszyne. bardziej sie oplaca kupic caly uzywany rower niz tak czesc po czesci doklepywac.
np. p1+z1 albo pike na dobrym osprzecie to kwestia 3000-3500zl.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Za 4 tysie Panie to:
Evil Imperial jest na allegro rama ok 1000 zl moze wyrwiesz ...
Kola na DTrackach
Widelec jakiegos Shermana
reszta wg uznania...

Ewentualnie kupic zlozony rower

Giant STP15" Cannondale CHase M/L , Spec p2/p3 L
n0 ridE n0 fUN
qbator
Kontakt:

no dzieki dzieki Panowie, fajna opcja z tym Evil tyle tylko ze amorek na 1,5 cala to juz wiekszy wydatek jest,a wolalbym nowy zreszta w ogole wolalbym nowy sprzet,nie musi to byc odrazu wyzsza polka:) Co do gotowego roweru to troche tego nie lubie,bo tam zawsze sa jakies oem'y jakies gowienko zawsze wloza:) a ten spec p1 sie w ogole do czegos nadaje ?:)w sensie czy ktos mial do czynienia z ramka?
qbator
Kontakt:

http://www.allegro.pl/item216772024_jed ... o_mo_.html

a co myslicie o tym rowerku calym? amor troche gowniany nie? i kolka ktorych dwa komplety rozwalili moi kumple :) i brak 20mm piasty z przodu..ech sam nie wiem :)
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

amor i kółka rzeczywiście nie są najlepsze ale wszystko da się wymienić chociaż ja nie brał bym tego roweru tylko składał odrazu po swojemu..
ODPOWIEDZ