KRK Sukub

bigkris
Kontakt:

KRK Sukub

Post autor: bigkris »

Witam. Opłaca sie kupić ten kask? to miałby być mój pierwszy kask. Prosiłbym o odpowiedz osoby które mają lub miały ten kask.
Pozdrawiam Krzysiek :D
borsuk
Kontakt:

Post autor: borsuk »

Siemasz, Za ten hajs nie wyrwiesz nic lepszego, kask jest bardzo fajny, fajnie leży , ma dobrą wentylację, ja nie żałuję że go kupiłem a to też był mój pierwszy kask. POLECAM !!!
Louis
Kontakt:

Post autor: Louis »

posiadam ten kask i powiem Ci ze swietnie sie sprawuje. bardzo dobrze chroni glowe, szczeka jest odpowienio dluga i sztywna, wytrzymalosci daszka nie mialem okazji jeszcze sprawdzic. lakier jest w miare mocny, chociaz jak sie wyglebisz to i tak kazdy kask sie poodziera. wysciolka jest w pelni wyciagana, kask dobrze lezy na glowie, wystarczy wybrac odpowiedni rozmiar. helm jestw przystepnej cenie, a napewno jest lepiej wykonany niz kaski innych firm, ktore sa DROZSZE ; 661 full comp, axo g force, czy azonic fury. daszek w kasku niestety nie posiada regulacji i moze troche ograniczac widocznosc, ale da sie to 'stuningowac'. pozdro
0gór
Kontakt:

Post autor: 0gór »

mam taki i polecam - to moj 2 kask - wczesniej mialem 661 w ktorym bylo goraco i wogole nieciekawie. w tym jest fajnie przewiewnie i wszystko slychac :) i spelnia swoje zadanie - polecam
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

jak pisali wyżej ja tylko powtórzę żeby cię upewnić
SUPER wentylacja
wsztystko słychać
NIIISKA cena
koniecznie bierz XL bo i tak ciasny jest a mam banie 58cm
daszek mi nie przeszkadza ale bez problemu dorobisz regulację możesz wyjąć wszystko ze środka i możesz grzebać do woli
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
bigkris
Kontakt:

Na szczęście mam 2 dystrybutorów obok siebie ( Kraków, Olkusz),wiec pojadę po niego sobie tak abym mógł przymierzyć. Moim wcześniejszym wyborem miał być 661 Full Bravo używany. ale lepiej dopłacić parę złotych i mieć nowy kask :)
0gór
Kontakt:

bielek wszystkiego wyjac sie nie da (przynajmniej ja nie wiem jak :P ) ale fakt ciasny jest wybralem rozmiar na moja banie i jest troche ciasny :( ale sie rozepcha a jak nie to "odchudze" gabki :D
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

nie żebym namawiał, jedynii informuje :)
http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/produ ... cts_id=659
to ten sam kask.
Więc masz wybór.
Co do kasku: bez porównania do droższego 661 compa, łeb się trochę poci, ale przy szybszej jeździe czuć wentylacje. Lakier trochę odpryskuje (osobiście mam Starhelmeta z 2005r dokładnie w tym samym kolorze co Sukub)ale raczej tylko przy mocniejszych uderzeniach.
Łeb chroni dobrze, leży tez fajnie.
NIe do końca zgodzę się ze XL są małe. - sam mam XL i łeb 60cm. I mam ciut luzu, zgodnie z rozmiaróką XL- 60-62
na 58 bym brał L (57-59,5)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Ciezko w sprzetowni sprawdzic?
0gór
Kontakt:

SeraaX moze i wyglada jak sukub ale jakos wykonania jest gorzej niz zla ;) tyle powiem
bigkris
Kontakt:

sprawdzałem Bombell. ale tutaj też chciałem zapytać. Jeśli wszystko pójdzie tak jak chce to w środę jadę po sukuba
Kutfa
Kontakt:

Post autor: Kutfa »

Jestem użytkownikiem Sukuba od paru miesięcy. Ostatnio miałem "przyjemność" sprawdzenia tego kasku :)
Jest dobry, lekki, dobrze wentylowany, na początek dobry. Jako kask sam w sobie ochroni ci sagan, ale w DH bym nie ryzykował ;)
http://katasbazyliszek.pinkbike.com/album/September-2007/
bigkris
Kontakt:

Wczoraj kupiłem swojego sukuba, kolor oliwkowy (wolalbym czarny) ale i tak mi sie podoba. dziekuje wszystkim za rady
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

0gór da się wyjąć nawet ten styropian cały;) tak że zostaje tylko skorupa trzeba najpier powyjmować wszystkie gąbki a potem kombinować ja go jakoś obróciłem i wyszło troszku ciężko ale nic sie nie uszkodziło ale nie polecam częstego wyjmowania bo jednak dość ciężko wychodzi i powiem tylko tyle ze po wyjęciu tego widać że niestety nie jest tak różowo bo skorupa to inny kask a ten styropian też inny wogóle inaczej są otwory tu i tu. Więc jeżeli chce sobie dorobić regulacje to można wyjąć bo to nie jest sklejone ale tylko do jakiś przeróbek bo do prania to można uszkodzić bynajmniej tak mi sie wydaje że sie zetrze ten styropian od takiego częstego wyjmowania
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
kuzyn_pit
Kontakt:

Post autor: kuzyn_pit »

witam...
ja mam ten kask... używałem go cały zeszly sezon<teraz troche mniej bo czasu nie mam na rower:/> ale pare dobrych słów trzeba o nim powiedzieć...kask jest fajny dobrze leży na głowie tymbardziej duża ilość otworów wentylacyjnych pomaga w chłodzeniu głowy..wykonanie?? powiem ze jest fajnie wykonany jest sztywny itd itp.... tylko jedyną wadą jest za nisko daszek ale na to jest patent.. poprostu wyżej używając siły starasz sie daszek umieścic nie w dziurze tej co jest na kasku tylko troche wyzej i jest git...:] pozatym??

porównujesz go do tego samego kasku... owszem... ale czy sens płacic jakiejś marce której nawwet nie znasz??? ja tam wole dokładać sie do interesu KRK bo przynajmniej oni działają w sferze organizacji imrpez itd... a tej firmy co podałeś to nawet na oczy nie widziałem... i dlatego wolałbym KRK Sukub nizeli ten drugi;]

pozdro
Rower bedzie dla mnie ważny do końca świata i jeden dzien dłużej =)
gg->1522648<-
kondzik16
Kontakt:

Post autor: kondzik16 »

dla mnie największą wadą w tym kasku była ograniczona widoczność przez ten nieruchomy daszek. No i kask do pieknych nie należy, ale nie na wyglądzie sie jeździ.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
ODPOWIEDZ