Pike vs Stance Blunt
Pike vs Stance Blunt
Czytalem na tym forum juz duzo tematow na temat blunta i na temat pike'a ale wacham sie pomiedzy nimi i narazie jestem bardziej przekonany do blunta. dlaczego? **** wie ;/1. generalnier wole manitou niz RS 2. pike jest po prostu brzydki ( xD ) 3. podobno w wersji 2007 sporo istotnych rzeczy zostalo poprawione ;pp czekam na opinie ;pp
Blunt jest poporstu brzydki, bardziej lubie RS czyli ja sadze odwrotnie niż ty.. a czemu Pike lepszy? Wytrzymałosc napewno lepsza, praca to samo, miałem Stanca Kingpina i praca? porazka naprawdę w doadtku ścierająca się anoda z goleni praca w ime to już naprwde lipa :/ przy minusowej temperaturze chodzi jak gówno naprawdę ;/
-
- Kontakt:
Kto z Was miał Stance reka w góre.
a reszta po co się odzywa?
W stance'ach zawsze były uszczelki Evila o ile pamiętam, i tak naprawde jedyne co bolało te amory to anoda, ale to kwestia estetyczna,
miałem model 2005 i powiem Ci ze jeśli sie dbało o niego to nie mulił. oczywiście nie da sie porónać jego pracy z 66 rc2x na przykład, ale myślę ze w swojej klasie cenowej to wygląda ok. a dbanie o golenie czyli przecieranie z kurzu i smarowanie (ja miałem spray ze smarem silikonowym)
Ale szczerze mówiąc chyba wybrał bym Pike'a
a reszta po co się odzywa?
W stance'ach zawsze były uszczelki Evila o ile pamiętam, i tak naprawde jedyne co bolało te amory to anoda, ale to kwestia estetyczna,
miałem model 2005 i powiem Ci ze jeśli sie dbało o niego to nie mulił. oczywiście nie da sie porónać jego pracy z 66 rc2x na przykład, ale myślę ze w swojej klasie cenowej to wygląda ok. a dbanie o golenie czyli przecieranie z kurzu i smarowanie (ja miałem spray ze smarem silikonowym)
Ale szczerze mówiąc chyba wybrał bym Pike'a
...MaxPower1994 kolejny dzieciak ktory mysli ze marcoch to bog :| ja mialem nixona i spoko byl na dropach a na bluncie jezdzilem nie malo i na prawde spoko praca jak sie dobrze ustawi a teraz jescze z evil geniusemem powinno byc jeszcze lepiej :) na piku tez jezdzilem i nie bylo zle ale ja bym wzial manitou...mam do nich sentyment:P
-
- Kontakt:
Ten manitou w niskich temperaturach i tak bedzie chodził do dupy bo jest w nim fabrycznie smar który "zamarza" i z całej pracy kicha.. Jeżeli go wymienisz w jakimś serwisku i wlejesz mu Finishline od RS to bedzie chodził jak marzenie.
Pike chodzi ślicznie ale przez pare miesiecy.. potem robi sie z niego kicha.. u-turn zaczyna strzelać przy max skoku itp. praca flaczeje stopniowo.. zapewne po wymianie oleju wszystko bedzie najs tylko że ten finishline kosztuje 50zł ;/.. jezeli chcesz sobie pojeździc po streecie i czasem zjechac z lasku i gdzieś poskakać to bierz Pike.. jak chcesz tyrac amor na dropchach i ogólnie go katowac na dh to bierz blunta
Pike chodzi ślicznie ale przez pare miesiecy.. potem robi sie z niego kicha.. u-turn zaczyna strzelać przy max skoku itp. praca flaczeje stopniowo.. zapewne po wymianie oleju wszystko bedzie najs tylko że ten finishline kosztuje 50zł ;/.. jezeli chcesz sobie pojeździc po streecie i czasem zjechac z lasku i gdzieś poskakać to bierz Pike.. jak chcesz tyrac amor na dropchach i ogólnie go katowac na dh to bierz blunta
Tu Free-Rider - zapomniałem hasła i poczty xD // Duncon 4ever
Nie wiem jak rozumiesz pojecie FR.. ale tam Pike sie nie nadaje.. sam go mam to wiem :).. Może przez pare miechów od nowości da rade ale potem.. dobija wszedzie-Przemooo- pisze:szkoda sensu na blunta zupelnie inna klasa widelca ... pike 100 x lepszy , lepsza praca i moim zdaniem wytrzymalosc a skok masz przeciez regulowany ... na fr 140 a na dirt 95 jak znalazl
Tu Free-Rider - zapomniałem hasła i poczty xD // Duncon 4ever