Zeby Madrosci

MaxDamageDA
Kontakt:

Zeby Madrosci

Post autor: MaxDamageDA »

Witajcie!

Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was mial usuwane dolne 8semki i jakie byly tego konsekwencje?

Mnie wlasnie wyrzyna sie dolna 8semka. Fakt ten calkowiscie spierdolil mi festiwal, bo od 4 dni napierdala mnie leb, mam goraczke, a zjedzenie kanapki to misja na marsa...

Zab rosnie w miare prosto ale jest caly obrosniety dziaslem, co powoduje straszny ucisk ( efekt taki jakbyscie sobie ciagle zgryzali dziaslo, bol nieziemski i do tego ciagly )

Wczoraj lykalem 4 ibupromy max naraz, zeby uzyskac efekt. Nie musze mowic co bylo tego nastepstwem...

Naczytalem sie na necie, ze to chujstwo moze sie goic nawet miesiacami i do tego czesto wystepuja powiklania.

Ja za kilka dni musze byc zdrow jak ryba - poprawki z cwiczen! Jak tam pojde w takm stanie to sie nawet nie przedstawie ;/

Jesli ktos ma jakies rady badz zna sposob jak sie tego gowna pozbyc w ludzki sposob i nie byc zmuszonym do lykania blaszki chemii dziennie - bede wdzieczny
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
g00fy
Kontakt:

Post autor: g00fy »

Ja na takie cos polecam jakas masc dla zabkujacych dzieci (powaznie). Uratowala mnie kilka razy (naprawde duzo daje, wciera sie to w dziaslo).
KrBiker87
Kontakt:

Post autor: KrBiker87 »

Mi 8-ki wyszły juz jakis czas temu, ale to cholerstwo jeszcze przez jakies 2 lata nie przebiło się przez dziąsło zupełnie, ostatnio jednak to sie zmieniło, z tyłu na dole wyszedł cały ząb i tu klops zęby zaczeły zgryzac i trzec z tułu szczeki co spowodowało przerabane spuchnięte rany i niemozliwosc ruszania szczęką - zjedzenie czegokolwiek to miazga była. Miałem tak juz dwa razy, kazdorazowo goiło sie to w cholere długo (około 2 tygodnie). Jesli to sie powtorzy to nie zawacham sie odwiedzic dentysty i wyrwac to cholerstwo. I tak te zęby bardzo szybko się psują i stanowia tylko kłopot:D No ale kurde...zeby mądrość moja mi z nimi nie odeszła :P:P:P
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

MaxDamageDA mam to samo... dentysta powiedział mi, że jak wyrosną do końca to będę miał je wyrwane bo mam ciasno zęby rozmieszczone. ale fakt faktem to boli jak cholera. Lekiem przeciwbólowym jaki polecił mi dentysta na to jest Ibuprofen, ale też za dużo nie pomaga... I też nie czuje żębym był jakiś mądrzejszy ;)
kissball
Kontakt:

Post autor: kissball »

miałem takie cuś jakieś pare miesięcy temu! jedna 8-ka wyrzęła się ok, zato druga tak w połowie :/ wszystko było spoko, lecz pewnego dnia zaczęła mnie boleć cała szczęka, głowa itp. poszedłem do dentysty, ten stwierdził że 8-ki i tak do niczego nie służą i można je usunąć- jednak ja chciałem je mieć. babka poradziła mi żebym kupił sode oczyszczoną (taką ze sporzywczaka) i rozcieńczał sobie w wodzi w proporcji 1 łyżeczka stołowa sody do kubka- reszta woda, pomieszać, wypłukać usta. po paru dniach płykania w tym słonym gównie bul znikł. także bież sode
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

a mnie tam dentystka przecieła skalpelem dziąsło i po krzyku, oczywiście na punktowy znieczuleniu
No ale nie u każdego tak się da :/
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
MaxPower1994
Kontakt:

Post autor: MaxPower1994 »

Jako, że miałem usuwane ósemki:
Pan chirurg, w asyście pana dentysty znieczula miejscowo całą szczękę i przy okazji język, po czym rozcina skalpelem dziąsło. Następnie pan dentysta łapie głowę, a pan chirurg najpierw rozłupuje zęba, a potem próbuje go wyciągnąć kawałek po kawałku. Gdyby nie dziwne odgłosy chrupania i szarpanie głowy w jedną i drugą stronę, można by pomyśleć, że nic się nie dzieje. potem zszywa, daje gazik i trzeba trzymać przez 30 minut. Przepisuje antybiotyk i ketonal na ból. Na pytanie, czemu po prostu nie usuwa się dwóch ósemek na raz chirurg mnie wyśmiał i następnego dnia zroumiałem czemu. Szczęką nie da się ruszyć, nie można nic jeść ciepłego, słonego, kwaśnego, słodkiego, niczego. Jest się opuchniętym, wygląda się jak chomik, jakikolwiek ruch szczęką to dość konkretny ból. Po ok 4 - 5 dni się to uspokaja i można coś ludzkiego zjeść, jakąś kanapkę. Po tygodniu idzie się na zdjęcie szwów. Po kolejnym tygodniu następna ósemka. Usunięcie dwóch ósemek to generalnie ******* miesiąc. Aha, w tym czasie wspomniany wcześniej Ketonal to błogosławieństwo...
!!!! MAX DH FREERIDER HARDCORE TO THE BONE TO JA !!!!
dugiCK
Kontakt:

Post autor: dugiCK »

enduromaster pisze:a mnie tam dentystka przecieła skalpelem dziąsło i po krzyku, oczywiście na punktowy znieczuleniu
No ale nie u każdego tak się da :/
Wg mnie to jeden z leprzych sposobów na to żeby ząb szybko wyrusł.

A co do wyrywania to ze 3min detystce to zajeło (trzeba było poczekać az zacznie działać znieczulenie) i po bólu.
po paru godz jadłem raczej normalnie i nic nie bolało, a po paru dniach rana się zasklepiła i po kłopocie.
http://vimeo.com/4393272 Cycu Presto Miki i ja
http://dugi.pinkbike.com/album/year-2009/
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

ja mialem troche gorzej bo minie dosc ze osemki nie chcialy wyjsc to jeszcze jak juz wyszly to jedna krzywo w osi pionowej, w strone trzonowych i byl nacisk na 5 i 6, skonczylo sie na kilku wizytach u dentyski, bo nie dalo sie tego na raz zalatwic.

MAX przejdz sie moze po dentystach, prywatncyh of course, zobacz czy ktorys ma luke w kolejce i proboj sie wbic.

A tak na usmierzenie bolu dziąsłą to polecam Sachol, przeciwbólowy i leczniczy żel < super sie sprawdza.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

kumplowi usuwali 8 bo cos tam mial nie tak ale gorne chyba i nic zadnych konsekwencji tylko nie mial 2 zebow:p
marajan
Kontakt:

Post autor: marajan »

mojemu kumplowi usuwali jeszcze jak nie urosły tzn. rozcinali mu dziąsło wyrywali i zszywali. i tylko jogurciki jadł:D
skane
Kontakt:

Post autor: skane »

a mi wyrwali 8 ktora byla prostopadle wzgledem innych zebow:P i wstawili na miejsce innego zeba i sie trzyma, bylo troche opuchlizny ale wybaczam
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
BeJ
Kontakt:

Post autor: BeJ »

MaxPower1994
no mniej wiecej.tekst nadaje sie na jakis portal z opowiadaniami grozy ;]

ja mialem chirurgicznie usuwane WSZYSTKIE 4 osemki.raz siedzialem na fotelu 1,5H a koles porozwiecal i porozcinal chyba wszystko co sie dalo po czym doszedl do wniosku ze itak lepiej zaprzec sie noga o fotel i targac bo chu***wo nie pojdzie :) jednego zabka zostawilem na pamiatke w szafce.wkoncu jak madrosci to lepiej nie ryzykowac

ale czasami wyrwanie 8my to doslownie 5 minut bez bolu..zalezy
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

Powiem ci jak ja to załatwiłem. Poszedłem do dentysty i powiedziałem, że za 2 tygodnie mam egzamin i nie da rady żebym kombinował z jakimiś nacięciami, wyrywaniem itp. Babka dała mi recepte chyba na ketonal + jakaś magiczna maść i powiedziała że jak sama maść nie starczy to połowke ketonalu, a po egzamie mam wparowac na wizyte. Egzamin zdalem na 4:)
WadzioDH
Kontakt:

Post autor: WadzioDH »

Ja akurat mialem fart ,mam wszystkie osemki ladnie wyrosniete i mnie nie bolalo.Ale brata dziewczyna miala podobny problem i naciecie dziasla zalatwilo sprawe.
HardCore Nie Disco!!
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Odwiedzilem dzis znajoma dentystke i niestety bez usuwania sie nie obejdzie.

Jesc i tak juz normalnie nie moge wiec chyba zniose cokolwiek byle by moc znowusz normalnie funkcjonowac.

Zab jest zarosniety dziaslami i do tego totalnie bokiem. Ponoc lekko napewno nie wyjdzie...

Niezle sie najadalem strachu i nadal mnie trzyma, bo dla mnie wysiedziec godzine na fotelu u dentystki to jest naprawde kosmos, a
ciagly bol przez tydzien i nie jedzenie wydaje mi sie opcja przy ktorej ma sie ochote na samobojstwo...

Do tego nie robia tego pod narkoza. Tylko i wylacznie miejscowe znieczulenie. Ja bym wolal narkoze - wtedy moga robic co chca.

Generanie to jestem przez to masakrycznie wkurwiony. Nienawidze bezradnosci ;/

Pod koniec wrzesnia mam examy. No i jakby nie patrzec to chcialbym jednak miec jeszcze ten miech wakacji, a nie spedzic go w lozku z okladami ja pierdole ;/
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Mi "ósemki" wychodzą od 3 gimnazjum, czyli już jakieś 5 lat :P Widocznie naprawdę mam waską sczene.
O górnych nie ma mowy żeby przebiły się przez dziąsło, dolne wyszły ale pozostawiły wiszące dziąsła i fakt, że jedzenie czy żucie gumy było wielką mekką ale obyłem się bez znieczulaczy.
Zastanawiam się tylko co z tymi dziąsłami ;/??

Ogólnie naprawde przyznam że to nic przyjemnego i nieźle wpienia kiedy niby wychodzi ale dziąsło jest nie do przebicia. Chyba warto rozcinać...
ODPOWIEDZ