[Street/Dirt] Pike 409
[Street/Dirt] Pike 409
Siema .
Mam pytanie czy Pike 409 da rade w streecie / dircie / czasami mały zjazd (nie dh tylko tak dla relaksu :P) przy wadze 66 kg ? Czy bedzie on dobijał (seryjne spręzyny) ? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi . Pozdro for all
Mam pytanie czy Pike 409 da rade w streecie / dircie / czasami mały zjazd (nie dh tylko tak dla relaksu :P) przy wadze 66 kg ? Czy bedzie on dobijał (seryjne spręzyny) ? Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi . Pozdro for all
-
- Kontakt:
prosze, nie piszcie o czyms, o czym nie macie pojecia... nie masz pika, to skad wiesz ze przy jego wadze nie bedzie dobijac?bombeczka888 pisze:przy twojej wadze nie powinien dobijac.
Pasik129waze 2-3 kilo wiecej od ciebie i na kazdym skoku jestem w stanie z latwoscia go dobic. poza tym do streetu jak na moj gust 95 to troche za duzo skoku... na dirt pike jest ok, ale jak nie bedziesz za czysto wchodzil w ladowania i go dobijal to zaraz spierdo.li ci sie tlumienie...
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1470489/
A jest jakis inny amortyzator co ma regulacje skoku (cos w stylu pike'a). Chodzi mi o to zeby on byl dobry do streetu, dirtu, czasem zjazd, jakis locik ;] Mam na to 800zł . Uzywki oczywiscie wchodza w gre ;]
P.S Wazne zeby mial regulacje i nie dobijal czekam na rady odnosnie tego idalej mowcie o pike'u. Pozdro
P.S Wazne zeby mial regulacje i nie dobijal czekam na rady odnosnie tego idalej mowcie o pike'u. Pozdro
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jak miło, że znowu sie pojawiły odpowiedzi
. Jaki to jest model shermana ? Jaki on ma zakres regulacji ? Bombell co myślisz o Pike 409 bedzie dobijał pod moja wagą ? Czy dało by cos wlanie gęstszego oleju jeżeli bym juz kupił tego Pike 409 ? Utwardziło by go ? Czy na dłuższą mete taki Pike 409 bedzie ciągle dobijał pod moją waga?

Co do pike to mialem stycznosc z 409 i faktycznie byl miekki jak maslo, to jest oem i mnie jakos nie kusil, pewno zostaje wymaian spraecyn. A co do shermana to bym szukam firefly plus 110/150 albo 90/130 bo takie tez byly bodajze. TYlko coraz ciezej jest o dobry egzemplarz, nowki to tylko w usa mozna znalesc juz raczej.
-
- Kontakt: