Chcialbym ostrzec wszystkich ktorzy chca zakupic ochraniacze tejze firmy. Chodzi mi konkretnie model z dwoma paskami. Przy byle jakiej glebie zsuwaja sie z nog i jedziesz kolanem po ziemii.
Wczoraj zaliczylem skromnie mowiac glebe na trasie DH w myslenicach. Axo oczywiscie sie zsunęło... Efektem byl półgodzinny zabieg wyciągania kamieni z kolana i 7 szwów.
he no przewaznie chyba ochraniacze na 2 paski sie zsuwaja ja mam FLY i tez sie zsuwaja przy dobrej glebie i kolana sie rozwalaja ale dobrym sposobem na górze ochraniaczy jest doszyc sobie jeszcze jedna gume nad kolanem kumpel tak zrobil i jakos daje rade ja tez musze przyszyc
no ameryki nie odkryles ze axo to gonwo :)
nie dosc ze sie zsowaja to sa z tandetnego materialu, strasznie sie pocisz w nich.
Fozy te za 100zł mimo ze na dwa paski lepiej sie trzymaja :)
http://www.freeride.j.com.pl
http://tiny.pl/qr55 - w powietrzu :)
nie dziw się bo akurat te ochraniacze jak i FLYe są to ochraniacze motokrosowe kture nie są dobre na rower ponieważ nie mają ruchomej części pomiędzy częścią piszczelową a tą na kolanie najlepiej jest zrobić tak jak napisał szweri doszyć gumkę na żęp nad częścią kolanową która będzi trzymała za odo i ochraniacze nie będą się zsuwać ja osobiście wole zestaw ochraniaczy takich na rolki i piłkarskich i zszyć to razem
Ja mam takie Axo i na nie jest pewien patent - po pierwsze musisz zapiac pasek nie na rzepie ale naciagnac go ile sie da i zapiac na materiale. Krok drugi to przepedalowac kilka metrow na siedzaco i dopasowac ochraniacz oraz poprawic paski... Jest jeszcze jedna metoda, ktorej nie probowalem - narzreć sie sterydow zeby lydki zyskaly w obwodzie jakies 30 cm i wtedy bedzie git :))
Oj adi to wpadłeś - ale nie martw się ja mam 17 latek i jak ostatnio wpadłem na chate z lekka na chwiejnych nogach i mamusia wyczuła wodeczke to powiedziala zebym sie lepiej polozyl. Ale ja na imprezach mam zasade - w pierwsze 2 -3 godziny lejemy w siebie wodke, piwa a pozniej 2 godzinki trzezwiejemu i zygamy - a jak trzeba isc do domu to juz luzik - wszytsko kontaktujesz i jestes trzezwy tylko ze jak my robimy u nas impry to musi byc tak ( na okolo 3 chlopow ostro pijacych i reszte panienek popijajacych ) : 2 butelki 0,7 l wodeczki, 24 piwa czyli cala krata, 1 sangria i szampan - 1,5 litra. Nie przejmuj sie bedzie luzik pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
mam 661 racylite 03 i dobrze ze sa dlugi, bo sie zapieraja o stope, trza je co chwila podciagac :/ i strasznie mnie wkurwia ta srodkowa tasma, sztywne gowno i ciezko dopasowac :( a gorna tasma cholernie uwiera pod kolanem ! trzeba nogi zaczac chyba golic albo co... race 04 powinny byc zajebiste!