siema mam zamiar kupic nowa ramke...jezdze w streecie...do pewnego czasu bylem przkonany ze wezme Suburbana ale teraz wyszedl Capital i mam straszny dylemat...to czy to...?? tylko ze w Capitalu przeraza mnie to ze da sie tarczy zalozyc...czy magura hydro bedzie tak dobra jak avid bb5?? jak bedzie z hamowaniem....i ktrora ramke lepiej kupic,,,
w sumie jak ja bym kupował to suburbana bym wziął. Z Capitalem nie chciało by mi sie bawić w pakiet BMX i 14mm ośke od piasty. W Suburbanie kupujesz taki sprzęt którego możesz wykorzystać w innym rowerze np w dh nie zawsze sie śmiga z 24 calowym kołem. Chyba że cie street pochłonał na maxa to bierz Capitala. No i wydaje mi się że ta magura będzie lepsza
tak sie akurat sklada ze capital ma w tym roku pakiet euro bb czyli zwykly mtb z gwintem. wszystko zalezy jakiesj ramy szukasz. roznica to tyl 14mm oska pod inan szerokosc 110mm (czyli bmx). Tak wiec piasty mtb z podkladkami redukcja 10/14 sie nie wlozy bo szersza.
no wczensiej tzn teraz buja na destroyerze streecie na 24" i sztywniaku....kola i tak bd wymienial wiec nie bedzie problemu...z korba raczej tez...a jesli bym bral Capitala to kola 48 szprych:) wiec jesli chodzi tylko i wylacznie o ramke do streetu to co poradzicie....sub czy capital??
aha i boje sie o hebel do Capitala jak on sie bedzie sprawowal....i od razu jaka magure badz inny hebel do capitala doradzacie....bo niestety musze miec go :d
jak tylko na piwoty to tylko magura hs 33 bardzo mocny hamulec. możesz tesz kupic jakies dobre v-ki np. Shimano deore xt lub avidy. magura to większa awaryjność i koszt serwisowania w razie awarii
Ja ma capitala mialem rok temu suba,powiem ci ze rama jest zajebiscie mala i w jezdzie sie to czuje.Co do hebla to jest troche lipnie zrobiony 2 tygodnie musialem go ustawiac,chaczylem butem o niego.Kup co ci sie bardziej podoba.Rame mialem juz w marcu teraz kupil-bym octana po co przeplacac.