Mam pytanie na temat hamulców
Mam pytanie na temat hamulców
Czy orientuje sie może ktoś, czy fajnie chodzi hamulec mechaniczny tarczowy TEKTRO?? Czy stawia na dęba rower.Prosze o szybka odpowiedź.
Pitbull nie masz racji !! Nie wszystkie mechaniczne tarczówki są złe...np. przejedź się na dotartych Hayes'ach HFX MX 2 XC za 229 zł ! :) Kiedyś rozwaliłem na nich łokieć , przy modulacji więc... :) Ale zależy też jak kto jeździ :) dla dziadka , który rozpędza się do max 30 km/h wystarczą tarczówki za 69 zł :) Ale moim zdaniem najlepsze mechaniczne tarczówki to tez model Hayes'a... Hayes HFX MX 1 HD za 449 zł :) Ale najbardziej polecam ludziom z głębokimi portfelami : Grimeca system 12 , Magura Gustav M lub Hayes HFX Mag Plus ! A co do tarczówek tektro to chłopie daj se siana :) To większa lipa niż podeszwy butów :P Lepiej wydać 229 zł i mieć wypaśne Hayes'y :)
Pzdr
Pzdr
---=== FeeL ThE RidE ===---
-
- Lokalizacja: Allenstein - Tak Sie Nazywal Olsztyn Za Czasow Prusow...
- Kontakt:
powiem Ci cos takiego:
jak dla mnie black-box nadaje sie TYLKO do DH bo jest za ostry i ciezko go wyczuc, manual kiepsko szedl, co innego bylo jak przesiadlem sie na kolegi tektro io...
mmm, sila jak w dobrych v-brake, tylko ze mozna jezdzic z centra...
na przud latwo stawia, latwo wyczuc i tarcza 6" jest sztywniejsza niz 7, czy 8" B-B !!!
jak dla mnie black-box nadaje sie TYLKO do DH bo jest za ostry i ciezko go wyczuc, manual kiepsko szedl, co innego bylo jak przesiadlem sie na kolegi tektro io...
mmm, sila jak w dobrych v-brake, tylko ze mozna jezdzic z centra...
na przud latwo stawia, latwo wyczuc i tarcza 6" jest sztywniejsza niz 7, czy 8" B-B !!!
Co Tak Tanio?
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
Tak Może Być Tylko U KRABOLa
www.netbike.pl
-
- Kontakt: