nie prawda , zanim cos napieszesz sprawdz oba to 4 zawiasy big hity byly zawsze 4 zawias , sepc zawsze 4 zawiasy robil ostatnio jak wyzej polonez pisze pojawily sie jedno zawiase , zreszta po foto widac tam zawias :> czas isc do okulisty
Moim zdaniem napewno big hit, ale tylko 4 zawias z ogniwem horsta, czyli wszystkie z przed 2005 i expert z 2005. Ponieważ tych nowszych za taką kwotę nie wyrwiesz a zresztą te starsze są lepsze, a ac to takie trochę enduro i jak dla mnie oczywiście ma trochę za mało skoku z tylu
serek1990 po 1 to nie jest jednozawias, polecam poszukac na necie jaka jest roznica miedzy 1 a 4 zawiasem...po 2 porownujesz roczniki 2003, a z tego co widze mowa byla o ramie z 2004 roku, a wtedy modele comp i expert roznily sie osprzetem. elo
Avalanche a czemu te stare sa lepsze?:>nie zebym sie czepial, ale jezdze na tym nowym i nie wydaje mi sie zeby czymkolwiek ustepowal tym starszym modelom, a nawet jest wrecz odwrotnie
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
p0l0n3zz^ Przynajmniej Ty jedenw iesz ocb W 2003 COMP miał nieco inaczej zbudowany przedni trójkąt i inny popychacz dampera. W 2004 juz wszystkie były takie same pozdro.
1. Bierz Speca
2. Spece FSR to czterozawiase
3. Expert od Compa rozni sie tylko MOSTEM wahacza i osprzetem
4. Od 2004 zaczeli robic serie SPORT ktora jest 1zawiasowcem
Ehh toście mi dali do myślenia szala jednak chyli sie ku Specowi i chyba moj wybor wlasnie na niego padnie..dzieki za zainteresowanie i odpowiedzi widac ze mozna liczyc na was w "goracych" sytuacjach .Pzdr.
Pawel@krk pisze:le pierdzielisz wookie85!!! a big hit sport to nie jednozawias? sam idz do okulisty!!!
a ty czytaj moze do konca co jest napisane bo napisalem wyraznie ze :
wookie85 pisze:ie prawda , zanim cos napieszesz sprawdz oba to 4 zawiasy big hity byly zawsze 4 zawias , sepc zawsze 4 zawiasy robil ostatnio jak wyzej polonez pisze pojawily sie jedno zawiase , zreszta po foto widac tam zawias :> czas isc do okulisty Very Happy
maja na mysli ze pojawil sie jeden zawias to wlasnie big hit sport....
Rozmawialem dzisiaj z osoba ktora zajmuje sie skladaniem rowerow,zaoferowala mi NOWY sprzet oparty na ramie Big Hit 2005 (wahacz jak w Expercie z '04) z amortyzatorem Marzocchi Junior T i Foxem DHX 5.0 M za cene 5000zł (oczywiscie razem z osprzetem,kolami etc.-pelna liste bede mial wieczorkiem to napisze) - ale tak wstepnie..oplaca sie?
Noi mam liste,jak mozecie to piszcie odrazu co brac bo mam pare mozliwosci:
Rama - Specialized Big Hit 2005 + FOX DHX 5.0 2006
Amor - Marzocchi Junior T qr20 np. 2006
Hamulce - Hayes Mag
Korba - Truvativ Holzfeller
Suport - Truvativ GigaPipe Team DH
Pedały - Ringle ZuZu maszyny
Kaseta, łańcuch - Shimano XT
Przerzutka - Shimano XT/LX
Manetka - Shimanoe Deore/XT/LX
Kierownica - Specialized Big Hit riserbar
Gripy - ODI na śruby
Siodło - Specialized
Koła - P: WTB LaserDisc DH qr20, T: Sun Singletrack/Deore/DT Alpine III
Opony - zestaw Kenda Nevegal John Tomac lub zestaw Maxxis High
Roller/Mobster
bierz, najwyzej zmienisz kiedys piaste tylna na cos innego. deorki daje rade ze spokojem, zapowiada sie fajny rower, tylko czemu przy Juniorze napisales np 2006, to tego amora nie ma w tym rowerze czy jak?
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/