Kultura ...

snizy
Kontakt:

Kultura ...

Post autor: snizy »

Mam kilka uwag dotyczących kultury na wyciągach w Szczyrku:

- rozumiem, że często narzekacie, że obsługa jest nie miła ale po tym co widziałem ostatnio przestałem się Im dziwić - dla przykładu zachowanie kilku młodocianych szczyli co mimo słusznych uwag obsługi zaczęli pyskówkę a na odchodne rzucili w kierunku obsługi.. "spierd***"

- przestańcie wreszcie jeździć po szlakach pieszych na pełnej pizdzie, nie powiem często mi się zdarza przejechać kawałek po szlaku ale robię to powoli a nie ile fabryka dała... Może przez zimę co niektórzy podrosną i zmądrzeją do czego to prowadzi, znam kolesia, swojego czasu świetnie zapowiadającego się zawodnika (czołówka), który po kraksie z turystą musiał zakończyć karierę... płaci rentę kobiecie którą sparaliżowało, pewnie kto starszy na tym forum kojarzy o co chodzi…
PS polemika mile widziana
Pozdrawiam
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

no i co?:p
qbator
Kontakt:

Post autor: qbator »

ble widze że jesteś jednym z tych elomadafakasuperstyle kretynow srednia wieku 12 lat, zaaaaaal dupsko sciska jak patrze na takich ludzi. Niestety wszechobecne i nic sie z tym nie da zrobic poza granatem w ryj....
"Synku,ale czy ty skaczesz tak po murkach i schodach???" - Mama:P
czerwony
Kontakt:

Post autor: czerwony »

podobnie jest w Myślenicach.
darcie sie na wyciągu , kłótnie z turystami itp.
ręce opadają
Bartu$$$
Kontakt:

Post autor: Bartu$$$ »

kultura musi byc....hehe sami czasem mlodym pokazujece zeby robic bydlo wiec sie nie dziwcie ze to robia...taki juz urok tego sportu,ze malo kto jest normalny.... :D
snizy
Kontakt:

ble ile Ty masz lat?? jak nie rozumiesz tego co napisałem
Jak chamstwo będzie sie panoszyć to nas wykopią z Szczyrku i wszystkie starania miejscowego klubu NM szlag wezną.
Kuburek
Kontakt:

Post autor: Kuburek »

Ja tam akurat milo wspominam obsluge wyciagu w szczyrku. Zawsze mi pomagali jak musialem sie przetransportowac z rowerem :) Jesli chodzi o kulture owch szczyli to mam nadzieje ze przemysleli sobie sprawe wchodzac z rowerem na skrzyczne 2h zeby zjechac na doł w 10 min :lol:
emu_100
Kontakt:

Post autor: emu_100 »

popieram was !!! ale wiecie dlaczego tak jest ??? dzieci są rozpieszczone i rozwydrzone... i rodzice płacą za wszystko, czy też bronią swoje dzieci itp. Lubie się czasami powygłupiać ale no bez przesady !!! A o zapiepszaniu po szlakach pieszych to szkoda gadać ... nie raz muszę u siebie przejechać jakiś odcinek gdzie piesi chodzą ... ale robie to powoli i z rozwagą !!! a jeżeli widzę że naprawdę nikogo nie ma i nikt mi nie wyskoczy z krzaków to przyśpieszam ale też bez przesady !!!

Jaki wniosek ??? karać takie zachowanie nie wiem jeszcze jak ale coś można wykombinować ...
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Kulturka przedewszystkim :D
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

Może i przede wszystkim ale nie tylko z naszej strony, panowie z wyciągu też mogliby się zachowywać nie tylko mi zdarzyła się pewnie nie miła sytuacja z nimi. bynajmniej nie z mojej winy (a jeśli to z bardzo malej mojej winki :P)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

a pozniej sie dziwicie ze wam lesniczy psuje trasy np.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

W szczyrku problem to brak wielu tras przy niezłym potencjale. Prowadzi to do wielu konfliktów.
Gdyby hikerzy i bikerzy mieli swoje nie byłoby problemu - warunki są i na szczęscie jest grupa ludzi dzaiałających w temacie, która pozdrawiam.

PS Panowie z wyciągu potrafią być niemili z klucza(zeszły rok i maj tego roku).
koleś
Kontakt:

Post autor: koleś »

tak,kultura a przede wszystkim szacunek umiera
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Nikt z mordą pierwszy nie powinien wyskakiwać, ale oni tez tacy święci nie są, pozatym młodym często wali do gara wiec...a cisniecie to inna sprawa, nikt nie jedzie w góry jezdizc zbey staczac sie na hamplu, a najlpeiej to wogóle gdzies ukradkiem na dziko nie? zbey nie przeszkadzac ludziom. to niech ludzie schodza, jezdząc nie zamierzam nikogo rozjeżdzać, ale jak ktos ma zwinnosc starego pryka co siedizął kilka lat w fotelu i postanowił sie wybrac w góry to trudno, zreszta tak jest od zawsze. Co innego tez jak jadacy straci kontrole i sam w kogos wpadnie...no ale dopóki nie bedzie legalnych tras tam (o ile wogóle keidys beda) to jazda bedzie się i tak odbywała szlakami tymi co obecnie są i nic tego raczej nie zmieni...
http://dhcyc.pinkbike.com
snizy
Kontakt:

dhcyc pisze:ale jak ktos ma zwinnosc starego pryka co siedizął kilka lat w fotelu i postanowił sie wybrac w góry to trudno,
tak szczerze to może iść nawet o kulach ślepy, skoro to jest oznakowany szlak pieszy ma pierwszeństwo, to Ty jesteś tam intruzem.
Podejrzewam jeden, dwa sparingi z turystami na oznakowanym szlaku i mamy pozamiatane w Szczyrku
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Bedac kilka razy w gorach spotkalem sie dokladnie z tym samym. Na szlakach spotkalem mase malolatow ktorzy zachowywali sie wrecz skandalicznie. Irytuje mnie ze sam to bedzie trzymal jezyk za zebami, ale jak jest przynajmniej 2 to juz wielcy figo fago i zaczynaja sie pyskowki. Kiedys scignolem typa co malo nie potracil kobiety i jeszcze wrzeszal w locie "spier... kurw..." jak sie spotkalismy w polowie drogi to nagle mial nogi z waty a glosik dziewczynki

A prawda jest taka ze :

- trzeba jezdzic z wyobraznia, norma ze kazdy lubi przycisnac na zdjezdzie, ale faktycznie jesli kogos potracicie to bedziecie mieli nieziemskie nieprzyjemnosci

- kultura kultura i kultura, typ z wyciagu jest chamem ? to wywal mu haslo "najmocniej Pana przepraszam, ale bardzo mi zalezy na tym czy to na tamtym" Typ zmieknie i zmieni podejscie. Postawcie sie na jego miejscu. Siedzi kilka h dziennie w tym samym miejscu, kokosow nie zarabia, a jeszcze przyjezdzaja spieszacy sie i czesto bezczelni ludzie .... nie ma mu sie co dziwic. Kazdy by zglupial

- NIE SMIECIC a to jest jakas plaga, zarowno wsrod rowerzystow jak i pseudo turystow. Typ zje batona czy wypije cos i wali w krzaki albo na ziemie opakowanie. CHORE

- jezdzic tam gdzie mozna, bo smiganie po jakis rezerwatach i niszczenie zieleni moze sie skonczyc rowniez niewesolo
n0 ridE n0 fUN
hoss_rider_k
Kontakt:

Post autor: hoss_rider_k »

Popieram. Zdarzyła mi się podobna sytuacja w Myślenicach, że szczyle z Woli wykrzykują na wyciągu chamskie teksty na poziomie podstawówki, nieraz pod adresem turystów na wyciągu, czy pod nim. Tak samo podczas zjazdu, jak ludzie upomnieli, że trasa dla pieszych, ci przyspieszają i tekstem "spier**" starszym ludziom, bo są hardkorowi we 3. Potem aż wstyd przy takich ludziach, którzy mają obraz rowerzystów jako pierwszych lepszych chamów. Może to też mieć skutki w ograniczeniach nakładanych przez zarząd na rowerzystów, gdy tacy ludzie pójdą ze skargą.
No Pain, No Game
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Aż się łezka kręci w oku, jak człowiek jakieś 7-8 lat temu samemu uczył się sztuki 'zjeżdżania' na rowerach do tego nieprzystosowanych - a w lasach było więcej dzików i sarenek niż rowerzystów...

Może odbiegnę trochę od tematu, ale widzę, że rower robi się modą jak kiedyś się przerabiało na spodnie typu 'dzwony', jo-jo, czy niejakie elektorniczne istotki tamaguczi (nie wiem jak sie psize po japonsku ta nazwe:P). Plusem tych wszystkich modnych czasów było to, że ta moda była chwilowa i zniknęła bezpowrotnie. Z rowerem obawiam się, ze tak nie bedzie, bo wchdozą to coraz nowsze techniczne zagadnienia, szpeja tnieją, DZIECIAKI kupują... teraz na komunie się nie daje ROMET'a do jazdy na boisko 'pograc z chłopakami w piłę' - tylko min. Sign DS.

Podsumowując moje dywagacje; im bardziej branża rowerowa się rozwija i kierowna jest do młodzieży - to tymbardziej młodzież to chłonie jak gąbka - i jak Ktoś wyżej zauważył, młodzież jest rozpieszczana i nie liczy się tak jak MY (mowie tu o ludziach co nie są nowicjuszami w tym sporcie) kiedyś (niektórzy do dzisaj) z kupnem każdej części, zachwycaniem się nią... teraz jak sie spieprzy cos, to rower w kąt, albo do taty/mamy; daj na nowe części.
Stąd pewnie poniekąd brak szacunku do starszych ludzi, prywatnej własności i wspólnoty (np.użytkownicy lasów - piesi i rowerzyści).

Mam nadzieję, że co poniektórzy zrozumieją mój przekaz, a nie będą bluzgać, że wypisuję pierdoły...
www.feel-free.pl
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

snizy 3 rozumiem ale to i tak nic nie da bo ludzi nie zmienisz czy cos

qbator basta i niech Ci sciska odbyt dalej
ODPOWIEDZ