Avid Juicy Three

baloon21
Kontakt:

Avid Juicy Three

Post autor: baloon21 »

Witam
Szukałem trochę na forum, w googlach i trochęna sklepach, ale nic konkretnego co by mnie interesowało nie znalazłem odnośnie tych hamulców. Chciałbym się dowiedzieć coś bliżej, jak stoją z siłą hamowania, modulacja, wytrzymałością, jak się zachowują z tarczą 203mm na tyle, gdyż takowy setup bym chciał zamontować :) Wiem, że mało osób może jeszcze jeździć na tych hamulcach, a w szczególności na takim setupie jaki ja chcę zbudować, więc proszę posiadaczy lub tych co mieli styczność z tym hamulcem o napisanie czegokolwiek(tylko proszę jeżeli mi maja sie pojawiać odpowiedzi typu: zaje***** lub ch***** to darujcie sobie nabijanie postów:). pozdrawiam baloon
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

baloon21
Spokojnie, poczekaj na odp :) Jest niedziela, a to czas na jazdę ;)
KiLo
Kontakt:

Post autor: KiLo »

Ja je mam mi one naprawdę pasują jeżdżę na nich około 3 sezony jestem zadowolony tarcze raz zmieniłem jakieś 5 miechów temu i nowe klocki metaliczno ceramiczne Cool-Stop'a chodzi piknie . Polecam

:wink: EMA :wink:
Byłęm , Zrobiłem , Pojezdziłem , Połamałem ;];]
hoss_rider_k
Kontakt:

Post autor: hoss_rider_k »

no hamulce wypas, sila hamowania naprawde dobra, modulacja obleci i co wazne prosta, bezproblemowa budowa
No Pain, No Game
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

KiLojak mozesz jezdzic na nich 3sezony,skoro zostaly wypuszczony w tym lub najdalej w zeszlym sezonie?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Pan D.
Kontakt:

Post autor: Pan D. »

witam

sila,modulacja maja takie same jak w 5 i 7 roznia sie tarczami bo w 5 i 7 sa lepsze z nowym systemem a pozatym juicy 3 nie maja zadnej regulacji, 5 maja przy hamplu a 7 w klamce pozatym roznia sie cena i paroma szczegulami o ktorych sie nei dowiesz a pozatym 3 to OEM =]
Pan D.
Kontakt:

Post autor: Pan D. »

a i jak chcesz nowe tanie avidy juicy 3 to http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=16784 i chyba tanszych nowych nei znajdziesz.
Pozatym sam sie zastanawialem nad tym hamplem ale wole kupic 5

pozdro
<Gonzo>
Kontakt:

Post autor: <Gonzo> »

Witam, postanowiłem odświeżyć tematy żeby nie zakładać nowego. Mam pytanie odnośnie hamulców juicy three. Jakie macie z nimi doświadczenia, jak z ich awaryjnością i zapowietrzaniem sie. W końcu juicy three to najtańsze juicy i czy można je w jaki kolwiek sposób porównać do avida bb7?
ODPOWIEDZ