Mój pierwszy raz.

Tuti_01
Kontakt:

Post autor: Tuti_01 »

Ta złoty środek ćwiarteczka??
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Na jednych zawodach na ktorych bylem w cene starowego był wliczony kufel piwa ;D no i masa darmowych napoi energetycznych od sponsora
milkman
Kontakt:

Post autor: milkman »

spoko luz pierwsze zawody to proponuje Ci superlige lub jakieś offowe ... Pamiętam jaki byłem zesrany przed pierwszymi zawodami w Elblągu hehe teraz to już lajcik ale stress nadal jest :wink:
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Jak tak czytam wasze posty to sie zastanawiam jakie wy macie oceny z j. polskiego hm??

Bledow to robicie w pizdu gdyby modzi dawali ostrzezenia za kazdego byka to na forum zostaloby tylko kilka osob.

Postarajcie sie czasem cos poprawnie napisac, sprawdzcie pod koniec co napisaliscie albo poprostu powtorzcie klase!!!!! :x
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

Marcio o ile mi wiadomo to jest to forum o ekstremalnych odmianach kolarstwa a nie forum jezyka polskiego, a co do modow to nawet im zdarzaja byki
ashes to ashes...
Tuti_01
Kontakt:

Chłopaki spokojnie przecież nie każdy na tym forum urodził się ze słownikiem popranej polszczyzny i pisowni tu sie każdy urodził z kierownicą w rekach a nie...

Edit:
Jeszcze jedno pytanie w jakiej kategorii mam startować??
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

kategoria zależy od albo od wieku, albo od tego jaki masz rower (sztywny/full) albo od tego czy masz licencje, ale troche to się różni na poszczególnych cyklach imprez. Na trasie zawsze trzeba potrenowac jesli chce sie oejchac jak najlepiej bo jej znajomośc to powowa sukcesu, ale wątpie zeby pojechał gdzies kilka dni przed zawodami, bo te zwykle są w weekendy, a na tygodniu to i wyciągi nie chodza no i zwykle są koło 150km od miejsca zamieszkania (tak na złość...) rady? nie sraj w gacie, nie musisz wygrac odrazu, pojedz tak zeby nie być z siebie niezadowolonym ze mogłes cos zrobić lepiej, nie zalicz gleby i oddychaj. odwiedz klopa przed startem...trasy to inna sprawa, bankowo nie są to takie na któych do tej pory jezdizłeś (chyab że byłes juz gdzies w Szczyrku czy Myślenicach czy jeszcze gdzieś) i skopia Ci dupe równo, rąk nie będziesz czuł no ale za to jaka jazda jest hehe ;d
http://dhcyc.pinkbike.com
dhcyc
Kontakt:

I małe sprostowanie, Dh-ziom nigdy nie ma tak że najlepsi przyjezdzają w dzień zawodów zjadą dwa razy i wygrywają, kim sie nie ejst jak sie walczy o miejsce przyjezdza sie przed zawodami albo i jezdzi na trase wczesniej jeszcze.

W Szczyrku dało sie ominąć chopy.

Jak sie ma strach przed chopami to raczej nie ma sie szans na dobry czas, ale lepiej ominąć niż się wyrypać. na zawody nie jedzie sie uczyc jazdy od podstaw tlyko trzeba juz cos potrafić zeby sie rozwijac własnie tam. Jak raz glebnąłes i teraz juz nie ma bata zeby latac to masz nie tą psychike...
Tuti_01
Kontakt:

No to tak mam fula i jak będę startował to będę miał 15lat i nie posiadam licencji. A co do hop to już powoli zaczynam skakać narazie z malutkich ale wolę stopniowo w górę.Widzę że kolega z Kielc może kiedyś wpadnę na tamtejszy zjazd. Pozdro.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Tuti_01 pisze:A co do hop to już powoli zaczynam skakać narazie z malutkich
I ty chcesz jehac na zawody :-/ sorki ale wiem to po sobie ze zanim sie pojedzie na jakiekolwiek zawdy to tzreba jakis minimalny poziom chociaz reprezentowac i miec troche fachu w rekach.
Tuti_01
Kontakt:

A czytałeś moje wcześniejsze posty??Jak byś czytał to byś wiedział że miałem porządną glebę z hopy i po prostu sie w pewnym sensie boje hop i dlatego skakanie zaczynam od początku. :evil:
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Wystartuj sobie w katorgorii hobby i pojedź na luzie, dla zabawy za pierwszym razem nie musisz odrazu włazić na podium. Przede wszystkim dobra zabawa!!!! o to w tym chyba chodzi.... :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

dhcyc pisze:ale lepiej ominąć niż się wyrypać
Zgadza się, też mam troche zjebaną psychike jesli chodzi o hopy ale z dziurą , zawsze mi sie wydaje ze walne nie dolota i wpadne do srodka :D Mam to od staaarej gleby pare lat temu ale zostało do dziś no i wole objechac taka hope. Np na downstairs :D http://www.pinkbike.com/photo/1378217/

A jeszcze jedno :D
jak sa 2 przejazdy, to na 1 staram sie przejechac tak spokojnie, plynnie a na 2 full ***** no i oczywiscie drugi przejazd zawsze mi wypada gorzej bo jakas gleba sie znajdzie czy cos :P
dhcyc
Kontakt:

W Kielcach mieliśmy nie tak dawno zawody offowe, było troche osób z krk, wawy, była git, mogłeś wpaść... każdy ma swój sposób na radzenie sobie z czyms, ja jeszcze nie jebnąłem w zasadzie porządnie na żadnej dużej chopie, ale jak na zawodach sie spotyka takie po 10m lotu z trudnym najazdem dziwnym kątem czy lądowaniem to trzeba nadrabiac u siebie i latać rzeczy jeszcze wieksze. jezdzij, skacz co sie da, ale zeby to nie było byle gówno, tlyko cos co przysporzy ci trudnosc na początku, utrudniaj trasy. To nie trasa ma Cie zaskoczyc tlyko Ty ją...babolfr zabawa napewno się liczy, ale nie można na okrągło startować zeby było tylko fajnie, bo zapierda**** też jest fajne i zawsze można jechać szybciej, trzeba tlyko chciec i swiadomie do tego dążyć, a z tego co widac po filmach z zawodów to czasami idzie się pociąć. Ludzie chyba zabardzo biorą sobie do serca 'dla funu', aż zygam tym, wezta sie za siebie i zamiast przejezdzac tą samą trase sto razy tak samo tak samo hamując jadąc tymi samymi liniami spróbujcie znaleśc nowe szybsze, odkryć ameryke ze czasami lepeij nie depac w hample, tylko delikatnie kontrować samym tyłem, tak sie włąsnie dokonuje tego całego progressu
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Ja też chce wystartować na nowy sezon w jakiś zawodach DH.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Tuti_01
Kontakt:

Witaj w klubie.
toma10
Kontakt:

Post autor: toma10 »

co myslicie o traskach z Contestu?? która na początek najlepiej wybarać? ja zacząlem od Stożka(moje pierwsze zawody) i mysle ze jest to najtrudniejsza traska...
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja mysle ze najlepiej pojechac na wszystkie :|
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

mi się bardzo podoba Stożek w Wiśle. Właśnie on jest min. w Contescie . Ogólnie trasa naprawdę super, wyjebisty gap w środku trasy , tyle że trasa dość niebezpieczna bo jest dużo drzew,korzni , kamieni a prędkości w niektórych miejscach są naprawdę spore. Właśnie tam były moje pierwsze zawody... było nawet spoko i nienajgorzej w wynikach.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
ODPOWIEDZ