Słuchawki na rower!

Karol85
Kontakt:

Słuchawki na rower!

Post autor: Karol85 »

Siema jakie sobie kupić dobre słuchawki na rower żeby mi nie spadały bo pożyczylem od kumpla ostatnio mp3 i zajebiscie sie jezdzilo tylko sluchawki mial ******* uszy mnie potem bolaly i caly czas wypadaly ;/ mp3 juz mam teraz tylko słuchawki. Może to dla niektorych smieszne ale dla mnie to problem ;D
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zalezy od ucha.
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

Najlepiej tzw. sportowe (tak to sie chyba nazywa...)
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Karol85
Kontakt:

dajcie jakies linki np allegro albo cos
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

A samemu nie możesz zobaczyć? Ty rzuć jakieś propozycje a my Ci powiemy czy warto... :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Karol85
Kontakt:

ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

Karol85takie mialem jak sie troszke spocilem to je wyciagalo z uszu ;) ale dobrym patentem do wszystkich jest zakrecic kabel w kolo ucha i wtedy nie wypadaja tak bardzo
Klata
Kontakt:

Post autor: Klata »

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Karol85 epki maja baardzo duże tłumienie, chcesz go zabić? Zreszta ja uważam, że jak sie chce jeździć w słuchawkach to lepiej od razu walnąc w słup ale nie mój wybór

Klata shs3200 oferują kiepską jakość dzwięku.

Sennheiser robił wersje px-100 z neckbandem jeśli sie nie myle. Otwarte wiec słyszysz co sie dzieje dookoła i dobra jakość dzwięku.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

otwarte słuchawki wbrew pozorom nie są dobrym pomysłem. Jeżdżę czasem po mieście w otwartych kossach i dźwięk jest zagłuszany przez dźwięki z otoczenia nawet na pełnej głośności.

Jeżeli będziesz dużo jeździł po mieście i istnieje rydzyko, że wpadniesz pod samochód, to weź jakieś pchełki z tym czymś zakładanym na ucho, ale licz się z tym, że powietrze będzie Ci szumieć podczas szybszej jazdy (podobnie jak w otwartych)

te creative'y, jeżeli chcesz jeździć po lesie, po mieście, ale z wyłączeniem ulic itp, będą idealne - mają dość dobre tłumienie, więc nie będzie Ci nic szumieć, i nieźle trzymają się ucha.
ew zamiast creative możesz wziąć koss the plug, ale to juz Twój wybór.

Dla siebie brałbym iem'y, z tym, że takie słuchawki powodują, że jesteś kompletnie głuchy, a poza tym cena - z tanich jedynie chyba creative aurvana, ale są wyprane z basu, a tego nie lubię. Potem są już wynalazki w stylu Weston, czy Shure, ale to wydatek min 350zł, szkoda tyle pakować w słuchawki mające służyć tylko w mp3.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Ja w fullface daje sluchawki do tych miejsc na uszy a nie wsadzam besposrednio do ucha, glosnosc na full i jest wypas, slysze nute i co sie dzieje na zewnatrz :P
macieq
Kontakt:

Post autor: macieq »

http://allegro.pl/item255586291_sluchaw ... _mex_.html ja bym polecal te(sam ich uzywam 8) ) :mrgreen:
My ride:
http://www.pinkbike.com/photo/3408056/#top

http://destroyer.exxl.pl/
mumin
Kontakt:

Post autor: mumin »

zdecydowanie polecam Koss Porta Pro rewelacyjne pod względem jakości dźwięku, poza tym są bardzo wygodne i świetnie trzymają się głowy, zwłaszcza jak na słuchawki nauszne
musisz sobie jeszcze zadać pytanie, czy chcesz mieć słuchawki w konstrukcji otwartej czy zamkniętej, to już jest kwestią gustów i upodobań brzmieniowych, bo słuchawki otwarte, jak te kossy, mają trochę inną odpowiedź impulsową w zakresie niższych częstotliwości, ale za to schodzą nisko i przy okazji będziesz słyszał co dzieje sie dookoła, a to ważne na rowerze
Jaca
Kontakt:

Porta pro są rewelacyjne :]

ale na rower zbyt delikatne, chyba, że tylko do powolnego bujania się po mieście. Poza tym szkoda je kupować, jeżeli mają służyć w sprzęcie pokroju Watson, czy nawet(!) creative zen.

EDIT:
zapomniałem dodać - porty pro nie trzymają się głowy zbyt dobrze (mam czerep pod kask L, a słuchawki ustawione na "firm", bo po składaniu same tak się ustawiają, a nie chce mi się przestawiać)
mumin
Kontakt:

Post autor: mumin »

jak na słuchawki nie na pałąku - nie na kark, uważam, że trzymają się rewelacyjnie, nie spadają mi przy 180, etc, ale jeśli mają być do agresywnej jazdy to polecam pałąk, chociażby model ksc-55, przetworniki te same co w porta pro (także sporta pro) a inne obudowy, tych nie udało mi się zrzucić, ale uwaga, warto je wcześniej przymierzyć, bo nie mają regulacji i mogą być niewygodne
Jaca
Kontakt:

spadają mendy, jak głowa pracuje przód-tył (np twarde lądowanie) :]

Co do samych przetworników i jakości innych kossów - sporty podobno mają gorszy dźwięk (nie słyszałem ich,bazuję na opiniach) i są wykonane gorzej (przez co są mniej trwałe). Odnośnie przetworników - nie wiem dlaczego tak jest, ale różne słuchawki z tymi samymi przetwornikami mogą brzmieć różnie, gorzej, lepiej... ale to tylko w ramach ciekawostki.

Wracając do tematu - chcesz słuchawki do jazdy. Zakładając, że jeździsz w kasku, słuchawki na pałąku odpadają.

Pochwal się w ogóle jaki masz odtwarzacz (ew. jakieś zdjęcie), to będziemy wiedzieli co możemy Ci zaproponować. Tak jak już wspomniałem, szkoda dawać 150zł za słuchawki, jeżeli grajek nie będzie w stanie pokazać, co te słuchawki potrafią.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Jaca
Ja jakoś jeżdżę w kasku FF, mam słuchawki na pałąku i nie ma żadnych problem z zakładanie, ściąganiem kasku, więc nie wiem na czym bazujesz swoją opinię...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Jaca mp3store? ;)
Ogólnie odradzam dokanały własnie dlatego, że zagłuszają. Jezdziłem w zamknietych na biku i czuje, że mi to troche równowage pieprzy nie mówiac już o tym, ze nie słysze co sie dzieje na drodze co może być niebezpieczne i dlatego uważam to za szaleństwo. Sam w zime pewnie bede sie przymierzać do ultimate ears 5 pro albo tych customów po 250$ ale na biku słuchawek nie bede nosić.

Xxsin wiesz to zależy od modelu. Moje domowe spadaja nawet jak głowe do tyłu odchylisz np. No ale ważą ponad 400g :P
Jaca
Kontakt:

Nie mp3store, własny słuch :]

Xxsin, w przypadku moich kossów, zakładanie na nie kasku skończyłoby się najprawdopodobniej rozsunięciem pałąka, albo ułamaniem przetwornika. Jeżeli dajesz sobie radę z takimi słuchawkami, to świetnie :]

Jednak odpuszczę sobie próbowanie z moim kaskiem i słuchawkami, a innych do próbowania nie mam i nie chciałbym kupując ryzykować, że jednak słuchawki nie dadzą rady z kaskiem.
ODPOWIEDZ