Rama do dh na której można pojeździć w xc/enduro do 2000zł.
polecam bullita ,ze wzgledu na niska wage ok 4kg i wtrzymalosc. Trakcja pierwszorzedna i uzywke za 200 kupisz. Z tymi 3ma metrami na plasko to przesada, twardej sprezyny by trzeba a ona zabila by cala przyjmenosc na innych trasach.re5pect pisze:Mam takie pytanie jak w tytule. Szukam jakiejś fajnej wytrzymalej ramy do szeroko pojętego fr, ale chciałbym by była taka żeby dało się na niej pojechać gdzieś w dalszą trasę z niemałą średnią. Do tej pory jak gdzieś jechałem, to miałem taką średnią że wstydNie chodzi mi oczywiście o jakieś maratony. Z drugiej strony rama musi wytrzymać dwupółkę (boxxer) no i nie może pęknąć np. przy skoku z garażu (ok. 3m. na płaskie). Czy jest taka rama. czy może za dużo chce?
caly rower moze wazyc od ok 16kg choc jak sadze u ciebie nie mniej niz 17-18.
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
-
- Kontakt:
1. Ile możesz wydać kasy ??
2. Wydaje mi się że Bullit się dobrze spisze, ponieważ spokojnie pojedziesz na nim w DH, gdzieś tak "poprostu" pojeździć , poskakać . W końcu Bullit to taka uniwersalna rama nie tak jak V10,Orange,Session 10... na bullicie porobisz wszystko co ci się podoba , i możesz tam wsadzić Boxxera , niepowinno być problemu.
2. Wydaje mi się że Bullit się dobrze spisze, ponieważ spokojnie pojedziesz na nim w DH, gdzieś tak "poprostu" pojeździć , poskakać . W końcu Bullit to taka uniwersalna rama nie tak jak V10,Orange,Session 10... na bullicie porobisz wszystko co ci się podoba , i możesz tam wsadzić Boxxera , niepowinno być problemu.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
-
- Kontakt:
Hmm no nie wiem czy akita trafia w jego zapotrzebowania,moze wypunktujmy:
Posiadacze wypowiedzcie sie,ja slyszalem wiele zlych opinii n.t wytrzymalosci ram DC no ale nikt nie wie lepiej niz sami wlasciciele.re5pect pisze:wytrzymalej ramy
Poniekad wiaze sie to z poprzednim ale ta rama jest tez przystosowana pod amory 1 polkowe,boxxer moze mu zepsuc geometrie.re5pect pisze:Z drugiej strony rama musi wytrzymać dwupółkę
Akita jednozawiasre5pect pisze:Najlepiej żeby to był cztero/wielozawiasowiec,
dm88 Myślę, że z tych nowszych serii dc, nie ma problemów z wytrzymałością.
Akity to naprawdę wytrzymałe ramy i nie mające problemów większych... ale jednozawias - z kolei 1500zł i Masz w bdb stanie z bdb tłumikiem pokroju swingera np.
Używka naturalnie .
Tosa - Uzywkę może w okolicach 2200zł by dostał ( naturalnie mówimy o tosie 06< ) ... te też nie mają jakiś problemów z wytrzymałością, tymbardziej przy takiej jeździe... Osobiście znam tylko jedną minimalnie naruszoną Tosię w krk .
Generalnie nowe ramy dc mają już wytrzymałość na naprawdę przyzwoitym poziomie ( fulle ) .
Egzekwo jeśli już bawimy się w wybieranie, to wszechpolecany bullit też jest jednozawiasem
Ale fakt... ta santa to smakowa jest wg. mnie i także mółgłbym polecić - sam kiedyś mało nie stałem się właścicielem rocznika 04 ) .
Pozdro !
Akity to naprawdę wytrzymałe ramy i nie mające problemów większych... ale jednozawias - z kolei 1500zł i Masz w bdb stanie z bdb tłumikiem pokroju swingera np.

Tosa - Uzywkę może w okolicach 2200zł by dostał ( naturalnie mówimy o tosie 06< ) ... te też nie mają jakiś problemów z wytrzymałością, tymbardziej przy takiej jeździe... Osobiście znam tylko jedną minimalnie naruszoną Tosię w krk .
Generalnie nowe ramy dc mają już wytrzymałość na naprawdę przyzwoitym poziomie ( fulle ) .
Egzekwo jeśli już bawimy się w wybieranie, to wszechpolecany bullit też jest jednozawiasem

Pozdro !
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
i zasmażka...
Dm ale za tą cene to te wymogi są nieosiągalne i chyba od razu widać ze re5pect przesadził.
Co do 1 półki to nie jestem pewien czy w ogóle re5pect wie czemu potrzebuje 2 półki(no ja jestem ciekawy czy w ogóle robisz coś przy czym ta niesztywnosc mogłaby ci przeszkodzić;) ), a nie 1 półki skoro uważa, że mu potrzeba baja robiącego dropy z 3 m na flat. To troche wina durnej propagandy niektórych bikerów, że trzeba mieć super hc ramke, a potem tacy spece nawet roweru od ziemi żeby korzeń przeskoczyć oderwać nie potrafią ( a to byłby najwiekwszy hc jaki w zyciu robią). Ludzie robią duuże dropy na bikach jak bottlerocket czy sx trail i nie maja z nimi problemu.
Ok rozumiem, że akita może nie starczyć na lata ale w tym przedziale cenowym lekkiego fr bika może być trudno znaleść. Bullit pewnie bedzie droższy. Może uda sie wyciągnąć jakiegos stinkiego czy coilera(pewnie lepszy byłby bo widzialem je zbudowane na am i na fr i spokojnie radzące sobie na dropach w leogangu). Tylko co do 4 zawiasa to ja juz nie rozumiem. Bo bardziej w teori skomplikowane? Obecnie zawieszenia 1 zawiasowe oferują znacznie wiecej(Foes, Commencal, Turner, Morewood, Corsair...), a 4 zawias w dobie amorów z ProPedalem już nie jest tak bardzo potrzebny.
re5pect po prostu może powiedz nam jakie sa najwieksze hardcory jakie w zyciu robiles (no offence czy cos) bo może okaże sie, że spokojnie na normalniejszym sprzęcie bedziesz w stanie jeździć.
Dm ale za tą cene to te wymogi są nieosiągalne i chyba od razu widać ze re5pect przesadził.
Co do 1 półki to nie jestem pewien czy w ogóle re5pect wie czemu potrzebuje 2 półki(no ja jestem ciekawy czy w ogóle robisz coś przy czym ta niesztywnosc mogłaby ci przeszkodzić;) ), a nie 1 półki skoro uważa, że mu potrzeba baja robiącego dropy z 3 m na flat. To troche wina durnej propagandy niektórych bikerów, że trzeba mieć super hc ramke, a potem tacy spece nawet roweru od ziemi żeby korzeń przeskoczyć oderwać nie potrafią ( a to byłby najwiekwszy hc jaki w zyciu robią). Ludzie robią duuże dropy na bikach jak bottlerocket czy sx trail i nie maja z nimi problemu.
Ok rozumiem, że akita może nie starczyć na lata ale w tym przedziale cenowym lekkiego fr bika może być trudno znaleść. Bullit pewnie bedzie droższy. Może uda sie wyciągnąć jakiegos stinkiego czy coilera(pewnie lepszy byłby bo widzialem je zbudowane na am i na fr i spokojnie radzące sobie na dropach w leogangu). Tylko co do 4 zawiasa to ja juz nie rozumiem. Bo bardziej w teori skomplikowane? Obecnie zawieszenia 1 zawiasowe oferują znacznie wiecej(Foes, Commencal, Turner, Morewood, Corsair...), a 4 zawias w dobie amorów z ProPedalem już nie jest tak bardzo potrzebny.
re5pect po prostu może powiedz nam jakie sa najwieksze hardcory jakie w zyciu robiles (no offence czy cos) bo może okaże sie, że spokojnie na normalniejszym sprzęcie bedziesz w stanie jeździć.
sudi wlasnie zapomnialem o Tosce napisac
,mysle ze bardziej trafialaby w jego wymogi jesli juz mialby decydowac sie na DC.
Spaced no Stinkacza pewnie wyrwalby w tej cenie chociaz wszyscy dobrze wiemy jaka ona ma prace
,ale tak jak mowisz nie wiemy co on rozumie przez pojecie hc wiec moze by styklo.A jeszcze tak spytam z ciekawosci w Leo byles sam czy na obozie? wybierasz sie za rok?

Spaced no Stinkacza pewnie wyrwalby w tej cenie chociaz wszyscy dobrze wiemy jaka ona ma prace

Sam rok i 2 temu, miałem być na obozie na 2 turnusy ale za każdy turnus reką złamana w 1 miejscu 
I z 1 miecha na biku zrobił sie 1 dzień w wakacje ://
Dalej mnie to wpienia niemiłosiernie. Zwłaszcza, że wyjazd w ten weekend do myslonów mi sie posypał i dopiero na wielkiego trupa jade.
Za rok pewnie też bede probować sie zabrać.

I z 1 miecha na biku zrobił sie 1 dzień w wakacje ://
Dalej mnie to wpienia niemiłosiernie. Zwłaszcza, że wyjazd w ten weekend do myslonów mi sie posypał i dopiero na wielkiego trupa jade.
Za rok pewnie też bede probować sie zabrać.
Mysle ze nie jest to najlepszy pomysl,howler to mala ramka bez wzgledu na to ile ma cali po geometri widac ze jest przystosowana do trickow,krotki trojkat i jednoczesnie mniejsza stabilnosc przy wiekszych predkosciach,duzy kat glowki ramy (69 stopni) przy amorku zaledwie 100mm wiec gdzie tam jaka dwu półka wejdzie albo amor FR ze 150-180 skoku.Pozatym do tego co on potrzebuje to 100mm skoku z tylu to troszke za malo...