Komp do 1500zl

podnietek
Kontakt:

Komp do 1500zl

Post autor: podnietek »

Offtopic jest do nierowerowych tematow, wiec pisze. Niepotrzebne komentarze przemilcze.

Potrzebuje kompa do grania i mam na to 1500zl. Oczywiscie na sama skrzynke. I jeszcze dwa udziwnienia, nie potrzebuje dysku twardego i obudowy. Czyli co mi potrzeba: plyta (najlepiej z wifi,ale niekoniecznie), procesor, pamiec, dvdrw, karta dzwiekowa (2.1 starczy).

Ma on sluzyc wlasciwie do dwoch celow: pierwszym jest Wiedzmin, drugim Hellgate: London.

I tylko mi nie piszcie,zeby kupic za mniej, "bo starczy", a reszte wlozyc w rower.

Sorry za oschlosc wypowiedzi, ale czesto w tego typu tematach czytam takie bzdury, ze od razu wylaczam dh-zone.

Podkreslam: komp tylko do grania!!

Z gory dzieki za jakies sensowne rady (jakies typy mam, allegro przestudiowane).
podnietek
Kontakt:

Aaa, jakas karta graficzna nie bedzie zbytnio przeszkadzac.

peace
podnietek
Kontakt:

Szukalem na purepc, ale najwidoczniej ten topic mi umknal. Bardzo pomocny, dzieki zuku.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Dalej uważam, że głupotą jest branie nowych kart pod dx10 opisanych na pure. Mozna poszukać wysokich modeli poprzednich generacji za tą cene, a bedą oferować wiekszą wydajność. To nie jest tylko moje widzimisie ale sam posiadam taka karte(gf 7900gt) i w porównaniu z kumplem na 8600 (na podobnej konfiguracji, nawet troche lepszej u niego) u mnie wszystko chodzi ładniej.
podnietek
Kontakt:

Podobno karta o bardzo dobrym stosunku ceny do jakosci/wydajnosci jest gf 8800gt 512mb. Mam opcje, ze po nowym roku bede mial cos ze Stanow, a tam ta karta to 260$ (teraz, okaze sie co na swieta u nich wymysla).
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

8800 gt to już warto. Czasem lepiej czasem gorzej od topowych poprzedniej generacji wypada ale obsługuje dx 10. Co prawda juz odkryto jak funkcje z dx 10 wymusić na dx9 w demie z crisisa ale może później nie bedzie tak łatwo ;)
ODPOWIEDZ