Marzocchi 888 VF 2005 vs Marzocchi Drop Off Triple 2005 qr20
Marzocchi 888 VF 2005 vs Marzocchi Drop Off Triple 2005 qr20
Jak w temacie, który amorek tak naprawdę jest lepszy .... i czym się dokładnie różnią.... Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam....
To pytanie to jakiś żart?
Zastanów się jaka jest różnica w cenie tych amortyzatorów, zajżyj na www.marzocchi.com www.mtbr.com , a dopiero potem zadawaj takie pytania...
Zastanów się jaka jest różnica w cenie tych amortyzatorów, zajżyj na www.marzocchi.com www.mtbr.com , a dopiero potem zadawaj takie pytania...
-
- moderator
- Kontakt:
Jak mozna zadac takie pytanie ja tego nie ogarniam.
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
co za ludzie (niema to jak na Dh- zonie) ludzie mi chodzi o konstrukcje czym sie róznią bo obydwa te amorki to rocznik 2005 i obydwa mają tłumiki ssv wiec chce dowiedziec sie dokładnie czym sie jeszcze róznią czy to taki wielki problem odpowiedziec na pytanie a nie pisac bazsęsowne posty w stylu co za pytanie..... nie śmigam od roku i niejestem początkujacym ale chce sie poprostu dowiedziec ....
dobra jak ma według ciebie ssvf no to spoko jakoś na stronie marcoka co innego pisze ....., http://www.marzocchi.com/Template/detai ... getto=8468
wiem ze tam wszystko napisane ale prosze o napisanie dokładnie czym sie róznią ....
wiem ze tam wszystko napisane ale prosze o napisanie dokładnie czym sie róznią ....
-
- Kontakt:
Z tych dwóch to bez wątpienia 888, ale jak dla mnie to wersja vf z tłumikami ssv to profanacja tego amora
888 z takimi tłumikami to pracuje tak jak Junior
Ale Junior chociaż mniej waży niż 888. Jak kupować 888, to z porzadnymi tłumikami, a jak nie, to już lepiej kupić coś starszego, ale z tłumikami HSCV i mieć porządnego amora z dobrymi tłumikami. Kupując 888 vf kupuje sie poprostu Juniora, tyle tylko że z nadwagą i za duzo wieksze pieniadze :P
Tak dla ścisłosci, pojechałem tutaj po 888 (dla niektórych świętosć), ALE TYLKO W WERSJI VF, bo do reszty amorków z tej serii nie mam zastrzerzeń
Takie jest MOJE zdanie Jak już ktoś będzie chciał mnie za to pojechać, to niech nie generalizuje i niech nie pisze o wszystkich 888, tylko o VFach o których ja pisałem 
POZDR :]

Tak dla ścisłosci, pojechałem tutaj po 888 (dla niektórych świętosć), ALE TYLKO W WERSJI VF, bo do reszty amorków z tej serii nie mam zastrzerzeń

POZDR :]
Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/
FULL RULEZZZZ :)
-
- Kontakt:
stannn SSVF to troche wyższy tłumik. Ma regulację tłumienia (chyba każdy SSVF ma regulacje tłumienia- wewnętrzną lub zewnętrzną, zależnie od amora) i ma dodatkową podkładkę, która reguluje przepływ oleju. Tłumik SSVF powstał na podstawie tłumika SSV i różni się przedewszystkim tą podkładką. Miałem SSVF w Juniorze 2003 i nie pracowało to źle
Jednak SSVF i HSCV dzieli technologiczna przepaść. SSV zaczęli montować w Juniorach w rocznikach 2004 i młodszych i od tego czasu ludzie zaczęli narzekać na Juniory (te nowe) i poszukiwać roczników 2003
Jezeli rzeczywiście w 888 VF 2005 jest SSVF, to jeszcze widzę sens kupowania tego amorka, ale jak tam jest SSV, to panowie z Marcoka odwalili niezłą fuszerkę :/

Moja fura: http://www.pinkbike.com/photo/1059373/