k750i VS w810i lub coś innego ...??

Brzunio
Kontakt:

k750i VS w810i lub coś innego ...??

Post autor: Brzunio »

Witam jak w temacie nie wiem na jaki telefon sie zdecydować, możecie coś doradzić do 550zł :D
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

Wbij na jakieś konkretne forum mobilne to tam ludzie Ci pomogą...
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

może nokia 6300 , ale trzeba troche dopłacić , polecam
Majkel07
Kontakt:

Post autor: Majkel07 »

SE k550i
[s]korby truvativ/platf. ns,kierownica truvativ,rama dt street style,koło na dm24/formula.
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

k550i także polecam. Jest to k750i z szybszym procesorem i nieco lepszym aparatem. Za tym telefonem przemawia także to, że wystarczy updateować soft, żeby bez dopłaty mieć w610i
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

K550i. super telefonik. co do w810i to moze tylko w przypadku mojego kumpla, ale 3 miechy i 3 razy padl soft, potem w salonie trzymali go 3 miechy i nic.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Bogas
Kontakt:

Post autor: Bogas »

Brzunio z k750i i w810i bierz k750i nie widac roznicy to po co przeplacac znaczy jest tylko w wygladzie ;p albo kup tak jak inni mowia k550i .

ja o tym k550i czytalem ze cos ma zjumanego z zoomem ;p

polecam www.se-center.pl
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

zależy w jakiej jesteś siecii....N6300 na ERA kupisz za ok.500-550zł....K550i ma dużo gorszą baterię od K750i......

Bogas pisze:a o tym k550i czytalem ze cos ma zjumanego z zoomem ;p
a po co Ci zoom cyfrowy?
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

miałem k550i i wogole mi nie pasił, potem była Nokia 6300 już ktoś taką polecił i według mnie wygoda obsługi i jakość telefonu jest w ciul lepsza. SE wogole mi nie podchodzą, może i mają więcej bajerów ale dla mnie to mało ważne..
Jozef
Kontakt:

Post autor: Jozef »

co do k750i to lipa u mnie w domu jest jeden - nie polecam , kumpel robił w salonie plusa i mówił że jeden z bardziej awaryjnych ( jego zdaniem ;) . Nokia to Nokia pozatym 6300 fajne foty robi ( moim zdaniem ;) :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ef ... dfdbb.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea0 ... e5baf.html
Philu
Kontakt:

Post autor: Philu »

Ja swoja droga polecam NOKIE.
Wszystkie SE które miałem sie rozlatywały jakos dziwnie w niezbyt długim okresie czasu.
A do tej kwoty to poszukałbyś n70, używke, w sumie mozesz tez sprobowac za tyle wylicytowac nowke, bo nowki srednio schodza za ok 650/700.
Ma symbiana (system operacyjny), na aparacie 2 mega piksele wychodza czesto zdjecia lepsze niz na tych SE. Poza tym prosesor 220 MhZ i 64 ram.
Pozdro
http://tsw.nexto.pl
spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Witam!

Mam kontakt z wiekszością telefonów wyżej wymienionych, większość znaczy:
1) SE W810i
2) SE K750i
3) Nokia 6300

Ad1. SE W810i

Telefon jest w moim posiadaniu od 22.10.2006r.
Przez ten okres ani razu nie był w serwisie(no nie licząc ściągnięcia sim-locka :wink: ), nadal świetnie się spisuje...
Wytrzymałość:
Jeśli o to chodzi, to należy się duży plus, telefon przeżył ok 10k sms-ów, 294godziny rozmów, klawiatura wytarta w miejscu skrótu do Walkman'a, klawisz skrótów po drugiej stronie również nie wytrzymał i "puścił" farbę :roll:
Klawisze kierunkowe(gora,dół,lewo,prawo) również nie wytrzymały, lecz strasznie to nie wygląda.Jeśli chodzi o "cyferki" to klawiaturka dalej dzielnie sobie radzi :!:
Bardzo wielką zaletą jest to, iż obudowa nie jest malowana, lecz zrobiona z czarnego materiału - nigdzie nie widać wytarć, nie używam takich wynalazków jak futerały czy pokrowce, telefon zawsze mam w kieszeni...
Wyświetlacz:
W porównaniu z K750i - niebo a ziemia. K750-tka ma jakiś taki wyblakły, tutaj mamy piękny wyświetlacz o głębokich odcieniach kolorów...
Bateria:
Niestety jak wszystkie w SE - słaba, Przy mojej ilości rozmów, ciężko jest jej jeden dzień wytrzymać :(
Ogólne:
Zaletą jest także karta 512 MB w zestawie, choć jeśli Ktoś chce słuchać muzyki, to polecam kupić 2 GB. Aparat 2 mpix - jak na tel to bardzo dobry, ale są lepsze,żeby fotka dobrze wyszła musi być jasno...

Ad2. SE K750i

Ten telefonik bardzo czesto jest zamawiany przez moich klientow, stad moge co nie co o nim napisac...

Wytrzymałość:
Niestety tu jest dużo gorzej... Pierwsza wada: obudowa z bialego, tandetnego plastiku pomalowanego na dany kolor - po pewnym czasie tel wygląda hmmm :roll: co najmniej nieciekawie...To samo tyczy się klawiatury i wszystkich innych przycisków...
Drugą wadą jest dżojstik. Jeśli raz na jakiś czas nie zostanie przeczyszczony od wewnątrz, wystarczą 2 miesiace, aby odmowił posłuszeństwa :?
Wyświetlacz:
Tak jak wcześniej pisałem: jakiś taki wyblakły - zdecydowanie minus i to duży...
Bateria:
Tak jak wyżej - czyli słabo :(
Ogólne:
Szczerze? Nie polecam, no chyba,że nie zrazi Cię wygląd po 2-3 miesiącach. Dziś kupując na Allegro, dodając 20zł masz już SE W810i...

Ad3. Nokia 6300

O tym telefonie chyba najmniej moge powiedzieć, ponieważ kontakt z nim mam od niecałych dwóch tygodni...

Wytrzymałość:
Jak narzie się nic nie poddało :) Jeden minus: tylnie aluminiowa klapka od baterii strasznie szybko się rysuje...
Wyświetlacz:
Coś porównywalnego do W810i,a może nawet lepszy. Jego rozdzielczość jest większa niż u konkurencji (czytaj dwa powyższe telefony :wink: )
Bateria:
Nokia - to jest to! Choć do perfekcji dużo brakuje, ale w dzisiejszych czasach przy dużej ilości rozmów, wytrzymuje ok 2-3 dni...
Ogólne:
Żeby była w Twoim posiadaniu musisz "dać" noego SE W810i plus jeszcze ok 50-60zł
Po 2 tygodniach sprawia miłe wrażenie.
Ma coś czego powyższe modele nie mają - muzykę z odtwarzacza można sluchać również przez słuchawkę Bluetooth... Niestety brak lampy błyskowej...

Powyższe podsumowanie jest tylko moją opinią - wybór należy do Ciebie!

Pozdrawiam!
adrian99
Kontakt:

Post autor: adrian99 »

ja raczej brałbym cos z seri "W" np w810 jak piszesz, k550 jakos mi sie osobiscie nie widzi sam mam d750i to to samo tylko w innej obudowie i spisuje sie ok. Zobatrz na klawisze k550:/ a jak cie to nie przekona to nk 6300 bedzie spoko. Na upartego to moze n70 bys dopadł. pozd
Bogas
Kontakt:

Post autor: Bogas »

spidi23 nokia 6300 ma 16mln kolorow. wiec napewno wyswietlacz bedzie o niebo lepszy od SE'ow
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

spidi23 pisze:Wytrzymałość:
Jak narzie się nic nie poddało Smile Jeden minus: tylnie aluminiowa klapka od baterii strasznie szybko się rysuje...
co Ty gadasz to ten czarny plastik sie rysuje a nie klapka.
spidi23 pisze:Wyświetlacz:
Coś porównywalnego do W810i,a może nawet lepszy. Jego rozdzielczość jest większa niż u konkurencji (czytaj dwa powyższe telefony Wink )
16mln kolorow 240x320
spidi23 pisze: Bateria:
Nokia - to jest to! Choć do perfekcji dużo brakuje, ale w dzisiejszych czasach przy dużej ilości rozmów, wytrzymuje ok 2-3 dni...
pff hahaha gora 2 dni przy normlanym użyciu i nie mowcie mi nic o formatowaniu bateri bo czegos takiego nie ma <sciana> jak cos to jest formowanie bateri ale to zdania sa podzielone.... nowe telefony sa wyposarzone w ladowarki ze znaczkiem energy star i kiedy bateria sie naladuje ladowarka sie wylacza.
[/quote]
spidi23 pisze: Niestety brak lampy błyskowej...
zaznacze tylko fakt iz to telefon a nie aparat... kupuje sie go raczej po to by zdzwonic a nie robic zdjecia... a aparat to moze byc tylko mily gadzet jesli tak to mozna nazwac
spidi23
Kontakt:

Post autor: spidi23 »

Witam!
ble pisze:co Ty gadasz to ten czarny plastik sie rysuje a nie klapka.
W moim przypadku akurat rysuje się klapka...

Bogas pisze:spidi23 nokia 6300 ma 16mln kolorow. wiec napewno wyswietlacz bedzie o niebo lepszy od SE'ow
Oczywiście - przepraszam za wprowadzenie w błąd, po prostu jeszcze jej dobrze nie "obcykałem", tym bardziej,że takowa jest w domu, a nie w moim posiadaniu...

ble pisze:pff hahaha gora 2 dni przy normlanym użyciu i nie mowcie mi nic o formatowaniu bateri ...
Nie rozumiem za bardzo :?

ble pisze:zaznacze tylko fakt iz to telefon a nie aparat... kupuje sie go raczej po to by zdzwonic a nie robic zdjecia... a aparat to moze byc tylko mily gadzet jesli tak to mozna nazwac
Tak oczywiście, lecz jeśli już jest aparat i się porównuje telefony, to chyba logiczne jest,że plus dostanie ten model, który lampę posiada...

Pozdrawiam
[b][s] Norco 63 165mm - 2006, 66 rc2x 150mm - 2006,
2x D321/Cn/Novatec/Funn[/b]
sck
Kontakt:

Post autor: sck »

kilka dni temu stalem sie posiadaczem nokii 6300 i musze powiedziec, ze wrazenie jak do tej pory mam jak najbardziej pozytywne. za projekt i wykonanie obudowy naleza sie wielkie brawa. to juz nie jest ta klockowata plastikowa nokia ze skrzypiaca obudowa, jakie sie ostatnio pojawialy. wyswietlacz najlepszy jaki do tej pory widzialem w komorkach. szkoda tylko, ze zjada sporo energii. na dzien dobry bateria starczyla mi na jeden dzien, ale wiadomo - nowa zabawka. interfejs dziala szybko, stabilnie i jest wygodny w obsludze, jak to w nokiach. zbednych fajerwerkow nie ma, i dobrze. jakosc mp3 bardzo dobra (na sennheiserach). szkoda, ze korektor oferuje jedynie kilka przedefiniowanych ustawien, ktore jakos mi nie podpasowaly. aparat jak na komorke dziala przyzwoicie i ma szybki czas reakcji. nagrywane filmy nie zmuza, a fotki maja dobra ostrosc, chociaz na obszarach o jednolitych barwach widac kolorowy szum. generalnie polecam ta nokie. u mnie w robocie wszystkim sie spodobala.
Kontakt:

Post autor: ble »

spidi23 pisze:W moim przypadku akurat rysuje się klapka...
a u mnie naodwrot:p klapka ze stali nierdzewnej jest bez najmniejszej rysy ale to c zarne tworzywo ma juz kilka rys:/
spidi23 pisze:Tak oczywiście, lecz jeśli już jest aparat i się porównuje telefony, to chyba logiczne jest,że plus dostanie ten model, który lampę posiada...
niby tak ale ja m oglbym z niego zrezygnowac na rzecz mocniejszej bateri....
ODPOWIEDZ