Jaka rama full suspension??

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Polece ci 2 bez dystrybutora, 1 z ale akurat mysle, że nie powinieneś miec problemów z tym, że dystrybutora nie ma u nas w kraju bo już w uni jesteśmy wiec jaj żadnych nie bedzie.

Z niemieckich stron w dobrych cenach masz teraz commencala mini dh poniżej 6000 na luzie (bodajże 1400 czy 1300 euro na saleoutach). Bardzo sprawna ramka i z 66 bedzie ci dzialać bardzo ładnie.

Możesz też pocelować w nowość i kupić corsaira. Ich ramka do FR to naprawde rzecz. Maja przemyślaną geo i przełożenie 2:1. Stoją po 1500 euro. Wejdz na ich strone może coś znajdziesz.

Ostatnią opcją może być Zumbi F-44. Ramka ma fajną geo, a jak coś chciałbyś zmienić to nie ma problemu. Wiem, że pewnie niektórzy bedą jeczeć na to, że ramka dh ale pod 1 półką też widziałem i było spoko(zwłaszcza ze 66 jest wysoki to przecież bez róznicy)

Co do innych Polecanych bików. To glory to kloc chociaż fajnie pracuje, Demo 9 podobnie. Karpiel to troche stara konstrukcja. Uzzi vpx bylby fajny ale nie uda ci sie go raczej w tej cenie znaleść. Big hita olej bo za tą cene może być lepiej jak widać, a sx trail fajny ale troche przesadzaja ludzie z zajawka na niego bo to w sumie przebudowany am bike. Zastanów sie nad tymi 3 co podałem bo stosunek ceny do jakości jest naprawde ciekawy, a ramy sa chwalone wcale nie mniej od vpx.

Ostatecznie możesz też brać dirtbaga albo bottlerocketa od trasition ale mi też jakoś nie podchodzą(ale w sumie bottle i sx trail to bezposrednia konkurencja)
topick
Kontakt:

Post autor: topick »

Liwcio pisze:vp-free, demo9, może jakiś karpiel (sam ładowałbym się w army, nie jest ciężki a prace ma zaj.)
Z vp-free jest o tyle problem, ze w zasadzie nie jest aktualnie produkowana, a nowy model wejdzie pewnie do sprzedarzy w polowie roku 2008
sprzedam rame Santa Cruz Bullit L-ka 04 dodatki . sprzedam roco tst 215 + sprezyna
TK
Kontakt:

Post autor: TK »

vp-free nie są już produkowane nie?

sx jest wypas, sam mam i polecam

tylko górnik nie rozumie dlaczego nie chcesz używki.. przecież te ramy nie pękają a możesz dostać 2 używane ramy w stanie idealnym za cene 1 jaka oferuje dystrybutor..
[S]2x yeti 4x roz. s i l
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

piotrex Na cane może popatrzeć, ale z takim budżetem rozglądnąłbym się za czymś innym .

Ew. jeśli faktycznie Myślałbyś o cane, to ja już dziś mogę polecić model 08 - pracuje lepiej niż stary model i prowadzi się nieporównywalnie fajniej - no i ciężka nie jest, bo 15.5'' waży ok 3700g (wyszło mi 3650g, ale waga może mieć błąd w granicach 50g nawet ) . Niestety urodą nie grzeszy - bardziej podobała mi się stara wersja, ale w gruncie rzeczy też ma swój urok i jest warta grzechu - Jedynie nie dam sobie obciąć ręki co do wytrzymałości - jeszcze aż tak ostro nie używałem jej, bo warunki nieco niesprzyjające ... Foty roweru Masz w moim albumie - naturalnie z 66 ;) . Ale to taki offtop.

Podoba mi się propozycja z Commecalem, a z tych co Wymieniłeś GÓRNIK, to ja bym łykał SX-traila albo teggo Intense . Glory mi osobiście nie podpasowało, a przymierzałem się do niej ostatnio pod kątem kupna, ale nie ... Nicolai - rzecz piękna, ale jednak SX-a bym łyknął :)
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Spaced
moderator
Kontakt:

BTW. Ufo poniżej 6000 stoi? Z custom geo to może być fajny pomysł. 5.0kg to waga z damperem czy bez? Bo jak z damperem to w praktyce nie jest tak źle(czyli ok 4.4 bez). Sudi lansuj lansuj tego 66 to moze w koncu ludzie przestana burczeć na 1 półki w fullach ;)
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Spaced Bo 66 i tego pokroju amorki w fullach to naprawde fajna sprawa :) Robią z wielkiego fulla, poręczną zabawkę którą można poszaleć, a wytrzymałością akuratnie napewno nie ustępują - tak samo jak kulturą pracy . Jeśli będe zmieniał amora, to chyba znów padnie na 66 - choć mało nie przesiadłem się ostatnio na 888rc2x wc ... Poprostu mam 3 rowery w jednym :) Jedyna wada - jak się na zawodach glebnie, to czas leci by odkręcić kierę i przewody ... ale to za to motywuje do jazdy takiej by nie glebić :mrgreen:

Nicolai na posezonowych wyprzedażach pewnie ok 1,4-1,5 tys Ołrjo ....Co do wagi - chyba z damperem, aczkolwiek niekoniecznie .

Pozdro
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

zakochałem się w Socomie :D

sudi, już dawno widziałem Twoje cacuszko ;)
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

jeśli chodzi o VP Free albo SX to kiedyś w bikeBoardzie był test porównawczy obydwuch i VP Free okazał się lepszy (nie pamiętam tylko dokładnie jaki to był SX... to było jakieś 2 lata temu)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
GÓRNIK
Kontakt:

2 lata temu to sx miał jeszcze 140 mm skoku, a nie 168 ;)
www.cykloza.pl

Pucek_fr
Kontakt:

Post autor: Pucek_fr »

A może Ironhorse 7point5, cos jak giant glory, pracuje świetnie, skok 180, chyba w miarę lekki, fajna ramka, kumpel to ma i chce sprzedać ,używka w idealnym stanie, ale wiem ze nie interesują cie używki :lol: ,a dystrybutor pewnie pociągnie za nią zdrowo z sakwy, ale ja bym mimo wszystko zacisnął pasa na intensa, znajomy ma uzzi, zajebista pod kazdym wzgledem, piekna rama, a socom pewnie jeszcze szczebelek wyzej :wink:
specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

2 lata temu to sx miał jeszcze 140 mm skoku, a nie 168 Wink
no miał miał :) ale do FR chyba bym wybrał VP Free
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
GÓRNIK
Kontakt:

Pucek_fr z czym to uzzi koleżki ??
www.cykloza.pl

Pucek_fr
Kontakt:

Post autor: Pucek_fr »

GÓRNIK pisze:Pucek_fr z czym to uzzi koleżki ??
Z Foxem 40, mozesz kojazyc bo ostatnio właścicel podobno przesiaduje w wawie
Spaced
moderator
Kontakt:

no miał miał ale do FR chyba bym wybrał VP Free
Vp free to własciwie taki cięzki rower do wszystkiego. Opracowano go z myślą nie tylko o zjezdzie czy skakaniu ale także o podjazdach. Dlatego ma strasznie wysoki prześwit i steruje sie nim bardzo dziwnie. Ogólnie do samej jazdy grawitacyjnej to jest chybiony strzał. Ogólnie vp-free to rower w swojej własnej klasie(ostatnio biocon sie zamierzył na te klimaty ale podobno to całe wypas przekombinowane zawieszenie róznie pracuje [x-fusion projektował tam również widelec jeśli sie nie myle]). Fajnie, ze można na nim podjechać ale przecież nikogo to nie jara.

Ogólnie nowy sx trail to własciwie taki lekki fr/ss. Jak celujesz w sxa to czemu nie w bottla, intense ss, corsair konig czy fulla od nemesis?
GÓRNIK
Kontakt:

intense ss jest bardzo fajny... ale kosztuje "jedyne" 3000 $ z haczykiem :mrgreen:

bottle rocket mi sie nie podoba, poza tym za dużo jest już transitionów w Warszawie, a ja nie lubię masówki ;)
www.cykloza.pl

ODPOWIEDZ