Czy jakiś Polski zawodnik, żyje z swojej pasji?
Czy jakiś Polski zawodnik, żyje z swojej pasji?
cześć, zastanawiam sie, czy ktoś w Polsce tak naprawdę utrzymuje sie ze sponsoringu, czy to tylko sprzęt i kasa na zawody, zastanawiam się nad tym, ponieważ dla wielu ludzi jest to "większa" część życia, ciągły progress, żeby być lepszym, często narażanie życia nie dla przyjemności, wiem, że częściowo o to chodzi, ale docelowe pytanie.. zna ktoś przypadek, że ktoś w Polsce z tego żyje i nie pracuje nigdzie indziej ani niczym innym się nie zajmuje(praca) ?
jeżeli uważacie, że temat do dupy, to albo zignorujcie albo usuńcie, ja po prostu sie nad tym zastanawiam :)
pozdro
jeżeli uważacie, że temat do dupy, to albo zignorujcie albo usuńcie, ja po prostu sie nad tym zastanawiam :)
pozdro
Nawet najlepsi w Polsce nie mają co liczyć na utrzymanie się z jazdy .... mało tego, mimo że większość z nich ma sponsorów, to licząc wszystkie wydatki w ciagu roku poświęcone na wyjazdy i treningi, wyszłoby że wkładają w to wiele razy więcej niż przeciętny "amator".
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
no ale majac nazwisko ono pracuje wtey na nich , w sensie reklamy ,produkty reklamowane przez nich , wlasna linia majtke itp bzdety , ale w sumie ciezko to podciagnac pod sama jazde bo tak to nigdzie chyba nie ma zeby ktos mowl sie z tego utrzymac w sensie nagrody i kasa od sponsora
nawet jesli koles u nas dostawala by 2k miesiecznie czy no juz srednia krajowa 2,5k ni **** nie utrzyma sie z tego sam przy zyciu biorac pod uwage jakie sa koszta utrzymania sie w formie
nawet jesli koles u nas dostawala by 2k miesiecznie czy no juz srednia krajowa 2,5k ni **** nie utrzyma sie z tego sam przy zyciu biorac pod uwage jakie sa koszta utrzymania sie w formie
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
Myśle, że za sponsor to jakieś 20%$ , reszte prosy maja z występowania w reklamach ram, testowania ich, wystepowania w filmach, za robienie zdjeci na jakims sprzecie, etc...
W polsce pod pojeciem sponsring głównie jest to że sponor pokrywa sprzet , wyjazdy etc... A zarobić na godne życie musi sam.
W polsce pod pojeciem sponsring głównie jest to że sponor pokrywa sprzet , wyjazdy etc... A zarobić na godne życie musi sam.
Ride a Bike