No to chce se nabrać piaste tylnią i nie wiem jaką bo już mam całkowicie nasrane wzwiązku z nimi myśle nad: KT Quando, Grimeca, North Shorem, Novatec, Sh. Deore Alivio czy może wypasionego, drogiego Da Bomba z ośką 12mm. Prosze o adresy sklepów gdzie są najtaniej i gdzie są np.KT Quando, opinie jak ktoś ma, nie wiem co mam robić, czy drogą czy tanią jak z wytrzymałością???
Ja mam z tyłu Grimece i jestem z niej jak narazie bardzo zadowolony. Jest na łożyskach maszynowych i kosztuje 157zł (w zestwie dają zacisk do koła + można się targować).
Oto adres sklepu http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=32
Ja jak bede kupowal piaste to napewno Grimeca, mocna solidna, wysokie kolnierze, łorzyska maszynowe, 36 otworow itp. itd. A w dodatku jest w dosc atrakcyjnej cenie:
W tym sklepie masz tanio ta piaste i nietylko, a jak chcesz wydac troche wiecej kasy to bierz Northshora, a jak masz naprawde duzo kasy to bierz Da Bomba:) Ja bym bral Grimece! Pozdro!!!
-=It's not the bike you ride, It's how you ride a bike=-
ja tez polece grimeke paru ludzi na nich smiga i sie nie sypia a jezeli chcesz cos drogiegio to dt swiss cerit tez daje rade uzywam jej 3 lata i jest cala czasem tylko bebenek niezazebi coz troche juz ma przejechane
takie małe ale: wypasiony DaBomb na oś 12 mm musi miec wypasiona rame z hakami na 12 mm oś... Bodajze DaBomb ProJectile ma taka, ale on ma jesczze szerszy rozstaw haków. Z tych normalnych to DunCon Presa Canario prototyp jest na oś 12, a nie wiem jak to bedzie z wersja finalna...
jaką piaste do przodu radzili byscie kupic pod sztywną oś?? chodzi mi o jkąs naprawde tanią. jak ktos ma jakąs uzywaną do opchniecia to prosze o kontakt gg:5950834.
kupie przednie kolko pod sztywną oś. cena: jak najtaniej
Do zwyczajnej ramy z poziomymi hakami nie pójdzie np. Destroyer jump, Point. A jak to z Grimecami najpierw dobre a później tylko na przód, a na produkty Shimano nie ma co patrzeć ????
Bardzo wszystkich przepraszam, błęda żem popełnił chodziło mi o tylnią piaste Da Bomba HS-R 10(http://www.dabomb.pl/htm/product/hub-hsr10.htm , która ma zwyczajną nie zwyczajną ośke 10mm, mi się ********* z tą ośką 12mm
ja juz wiecej nie inwestuje w firme taka jak da bomb...piasta ktora kosztuje 300zl rozwalila mi sie po 6 miesiacach...na razie lezy w karkowie i niby ja naprawiaja...szajs
tak sie sklada ze z przodu mam grimecie :] a z tylu quando (obydwie pod tarcze) i mussze powiedziec ze na tyl wolalbym grimecie , poniewaz jest na maszynowych lozyskach i ma wysokie kolnierze (masz sztywniejsze kolo ) no i cena 157 zeta do negocjacji ewentualnej :P
Piasty Shimano sobie odpusc.... Zaden model shimano nie ma lozysk maszynowych, nawet XTR!!! A jak masz piaste na maszynowkach to jest pelna kultura, naprawde polecam, jesli chodzi o cene a jakosc to Grimeca jest doskonala
-=It's not the bike you ride, It's how you ride a bike=-