Witam
Od wakacji jezdze signem z takim osprzetem :
RST Launch RA 130mm
Przerzutka przednia SRAM 3.0
Przerzutka tylna SRAM SX5
Manetki SRAM X-7
Korba Truvativ Hussefelt
Hamulce Tektro SCD3
kiera Truvativ Hussefelt
zastanawiam sie co na wiosne wymienic.
jezdze sporo i roznie... dluzsze wypady po 40 km, skacze, takze potrzebuje w miare uniwersalnego sprzetu
Na pewno musze pomyslec nad amorem :
- Duro E
- Duro Triple
w razie jakiejs potrzeby moze do 500 zl uzbieram na amor
i pewnie hamulce
co polecicie ?
na calosc usprawnien bika moze 800 zl bede mial
pozdrawiam
Czyli budujesz cos ala maszynka enduro/fr? Duro jakie kolwiek sobie odpusc a co dopiero triple jak chcesz na dluzsze wypady posmigac. Z amorkow moze epicon albo sherman z regulacja skoku 90/130 na przyklad. A hamulce zeby sie zmiescic to mzoe komplet bb5. Albo chociaz jednego.
plany na pol roku w przod ? uwazaj zeby po drodze cos ci sie z osprzetem nie stało. w zasadzie ten temat moglbys zalozyc jak juz bedziesz mial kase, a w zasadzie wtedy i tak wszyscy odsylali by cie do wyszukiwarki.
ja mam signa i zmienilem w nim opone tyl i za jakis miesiac zmieniam kolo tylne i bb5 do tylu, jesli chodzi o amora to mam duro i modle sie do boga zeby wytrzymalo mi jescze ten sezon ;] , zdjelem przedni hampel i przednia przezutke i niedlugo przesiadam sie na ss no ale to zalezy od upodoban i stylu jazdy, a jesli chodzi o ciebie to radzilbym ci wymieniac osprzet jak polamiesz amora to kupisz na szybkiego jakiegos sztwniaka a jak uzbierasz kase to zapodasz sobie jakis lepszy widelec i tak jak ci podpowiadaja zmien piaste bo mi joytech przy niedokreconych kilku 180takch sie sypie, juz 3 razy ukladalem w nim kulki pzdr.
Najlepiej nie kupowac DOTa bo to kupa, lepiej dolozyc do juniorka alebo za ta sama kupic 03 rocznik ktory ma o wiele lepsza prace i zadnych plastikow w srodku nie ma. A wogole wsadzac do dsa 170mm to troche poroniony pomysl.
wiadomo ze lepiej dokladac... tak to moglbym kupic 888 za 2 tys. ale moj budzet jest zamnkniety na 800, gora 900 zl
ile taki drop off jest wart? bo na allegro widze za 900 zl