Witam mam takie pytanie jaki hamulec tarczowy hydrauliczny wszedł i pasował najlepiej do Marzocchi Drop-Off Triple 2006 zastanawiałem sie nad Deore 535 bo nie mam za dużo kasy żeby leprze hamulce... Bo zaczynam sie dopiero bawić w FR i mam trochę ograniczone środki
to czy bedzie pasował czy nieto jest kwestja adaptera a nie hamulca, a jesli dopiero zaczynasz to polecam Ci kupic sobie dobra tarczówke mechaniczna np. avid bb5 lub bb7 a nie bawic sie w hydre bo sobie nie poradzisz z serwisem...
bronek1301 nie kazdego hydraulika trzeba serwisowac tak czesto jak ci sie wydaje...
crc99 spasuje kazdy z odpowiednim adapterem (to ci dobiora w kazdym serwisie rowerowym). popatrz na allegro na grimeci sys8 albo sys12. (przez ponad pol roku nic mi sie z nimi nie dzialo i nie dzieje a co za tym idzie nie trzeba ich serwisowac [a nawet jesli juz cos to seriws jest bajecznie prosty])
Na jeden hamulec gdzieś tak mniej więcej z 3 stówy...
Oj już bym wolał sobie kupić hydraulika bo prędzej czy później i tak go kupie a kupowanie mechanika to dodatkowy wydatek a ja mam trochę ograniczone środki
ja mam tę instrukcje i pisze tam że niby 2,8, ale wiadomo że to zależy od firmy, podobno np. nokiany 2,6 wchodzą akurat i jak złapiesz centrę to będzie trzeć