crative T6100

bronek1301
Kontakt:

crative T6100

Post autor: bronek1301 »

Siama.
Mam nastepujacy problem z tymi gosnikami: Po podłaczeniu wszystkiego tak jak nalezy wszstko działa aleeeeeee właczajac muze czy jakis film nie gra głosnik centralny... Kiedy robie test w programie crative od karty dziekowej to głosnik ten działa. No i nie wiem jak to mozliwe :| :?
Dodam ze karta graficzna to crative live, a jak podłaczam głosnik centralny zamiast np. lewej przedniej satelitki to gra on normalnie...
[S] zbroja Utika gg: 6341288
elMo
Kontakt:

Post autor: elMo »

mam to samo tylko z glosnikami podlaczonymi samemu (tzn. do na przednie 2 oddzielny wzmacniacz, na satelity oddzielny itd.). z tego co sie orientuje to srodkowy glosnik bedzie dzialal tylko gdy wlaczysz film dvd gdzie bedzie go prawidlowo rozdzielal na system 5.1 (to samo jest gdy na odtwarzaczu dvd puszczasz divxy - po kablach do kina domowego nie pojdzie dzwiek surround, tylko po zwyklych chinchach) jest sie myle to niech ktos mnie poprawi:)
http://www.pinkbike.com/photo/944642/

oneeighties!
siwy-84
Kontakt:

Post autor: siwy-84 »

to musi byc wina sterownikow od karty dzwiekowej. mam 5.1 i zawsze graja wszystkie glosniki, obojetne w jakim programie otworze, czy winamp, windows media.., subedit czy nawet filmiki na pinkbike. ale zanim to ustawilem zeby gralo to ze 30min sie meczylem, ale sie udalo.
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

bronek1301 - tak jak siwy-84 gada, przejzyj stery, gdzies ta opcja jest (przynajmniej w najnowszych sterach ja ja mam)

elMo jak film ma dzwiek w 5.1 to normalne kina domowe radza sobie bez wzgledu czy jest to divx xvid czy zwkle dvd - starsze modele to juz inna historia :P
ODPOWIEDZ