Ramka do DH kwota max 6500zl

Dhs
Kontakt:

Ramka do DH kwota max 6500zl

Post autor: Dhs »

Witam :) Mam pytanie dotyczace ramki do DH dosc ostrego kamienie korzenie każdy wie o co chodzi :] Preferuje sprzęt unikatowy ale dobra masówka te może być najważniejsze to spory skok i dobra praca będzie ta ramka na amorku 888wc 08 jeżeli to w czymś pomoże :)Zastanawiam sie nad ramka Canfield Brothers Formula One rozmiar M na damperku ava dhs mysle też nad Turnerem DHR 2007 też mi świta Karpiel Disco Volante w głowie oczywiscie też nowy model... pozdrawiam i proszę o sensowne propozycje
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

może norco A-line?
Tak sie składa że mam na sprzedaż A-line'a z roco WC i do tego 888rc2x. Wszystko nowe, w ciekawej cenie... Norco jest naprawde niezłe i spokojne da sobie rade :D
Pozdrawiam
p.s
jak cos to na priva :mrgreen:
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

z takim budżetem to masz większość ram do DH. Fajny jest Ironhorse Sunday WC , później napewno Santa V10 (07 albo już 08)... Bo do DH to fajny, lekki set byś miał z Boxxerem WC. A tak to jeszcze kilka pozostałych ram (Glory,Orange,Session10,).
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Jak Chcesz unikat, to za te 6.5 kloca oddam Ci moją ramkę :P Nie no :) Zart ...

Chcesz pospolity sprzęt- Glory i V10
Chcesz sprzęt nietuzinkowy - Bierz jedno z tych co Napisałeś ...

Ja jeszcze ze swoich upodobań dodałbym DeVinci Wilsona, mimo, że niemal nic na temat tej ramy nie wiem, do czego sie przyznaję . Sam nawet się na to bym kiedyś pokusił.... Myślę, że za 6.5 tys zł dałoby się to do kraju zatargać .

Pozdro!
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Dhs
Kontakt:

Zaborowski1 nie trafiłeś :D Boxxerów nie lubie i nigdy nie kupie :)jak już coś to wole sl ata wc ale pozostane przy wc rc-3 co do Norco nie jeździłem prezentuje sie ciekawie na orange niestety jeździłem odpada tak jak glory czy session 10 jedyenie nowa santa v10
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 31&start=0 Poszukaj bo bylo kilka podobnych tematow wiec moze cos dla siebie znajdziesz, bo za ta kwote to mozesz sobie troche powybzydzac. A jesli lubisz unikatowy spzret to pogadaj z MaxemDamage, on zawsze ma cos dobrego w swojej ofercie a jak nie to ci sciagnie dream machine :)
Junior_DH
Kontakt:

Post autor: Junior_DH »

Moze jakis Foes albo Intense ? :) malo tego po pl jezdzi :)
albo...
Nowa Santa V10, 2008 r z Foxem DHX'em 5.0 kosztuje u polskiego dystrybutora 6800 :)
http://juniorexxx.pinkbike.com/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6961498
krecikPL
Kontakt:

Post autor: krecikPL »

za 5,5 klocka ci spzedam nowke v10 czarna z foxem 5.0 nieuzywana ,2007 ,jakby co priv.... no bo chyba demo 8 cie nie interesuje?tez nowka.... ewentualnie glory tez mam ale ta z 8" skoku i 2007 tez dobra cena .
http://www.allegro.pl/item286849695_ramy_giant_glory.html
Jeorge
Kontakt:

Post autor: Jeorge »

Do tego "worka" można by dorzucić jeszcze np. Tomac'a M.O.A.H. ,albo jakiegoś Nicolai'a albo coś z Devinci...? Proponuje Pinkbike -> Bikes -> Freeride/DH Bikes i szukać wymarzonej ramki :wink:
No RiSk, No FuN
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

v10 u nas nie ma sensu troche. Canfield bardzo spoko ramka. Moze poczekasz na 08 rocznik i kupisz F1 Jedi? Turner DHR 07 fajny bo już dużo lżejszy od starych z prostokątnymi profilami. Karpiela bym nie ruszał bo pomimo szacunku do firmy to jednak te biki odstaja troche od czołowki. Poszukaj tez Commencali bo w sumie geo i pomysł na zawieche podobny jak w turnerze tyle, ze regulowana długosc tylnego wachacza i kąt głowki. Pewnie niemcy na przecenach beda mieli cos w dobrej cenie.
Sunday fajny jest ale jak na niektóre trasy może być za niski. Do tego ramy nie grzeszą wytrzymałoscią.

Jeorge Ja to pinka raczej odradze ;). Nicolai dobry to znacznie wiekszy wydatek. Tomac mi jak podróbka commencala wyglada, a devinchi jakos niczym sie nie wyróznia.

Może jak umiesz w tej cenie turnera zmiescic to moze też znajdziesz gdzies Morewooda Izumi?

A reszte bika już masz ? Czy 888 wc 08 jeszcze nie kupiles? Bo jak nie to moge całego bika z foxem 40rc2 niezlego zalatwic (tak cos mocno unikatowego ;) )
Dhs
Kontakt:

Ehhh nie wiem jak możecie pisać glory.....Wiecie co piszecie ?:) Canfield to ramka z czołówki i takich poszukuje a nie jakies Glory....Nicolai miałem Lambde i nie jest to sprzęt dla mnie ,co do Intense też miałem ale model M1 i miałem okazję jeździć na m3 z dhx i tak średnio przypadła mi do gustu....Jak narazie rozsądna propozycja to DHR i F1 może Karpiel
Bullit
Kontakt:

Post autor: Bullit »

Spaced pisze:v10 u nas nie ma sensu troche
No w Warszawskie DH to na pewno ale na poludniu w gorach to jest jak najbardziej sensowne rozwiazanie. Canfilda albo Glory od V10 rozni 1 cal skoku i to ma juz go czynic bezensownym ?
daro_53
Kontakt:

Post autor: daro_53 »

polecam rame Iron Horse Sunday:) geo boskie praca zawieszenia tez:) kolega ma z boxxerem i bardzo sobie chwali.. jednym słowem polecam:)
Dhs
Kontakt:

Porównywać Canfielda do Glory to tak jak DHX 5.0 do DNM.....chodzi o prace chodzi o wszytko glory sie nie umywa do F1 takie propozycje w stylu glory proszę sobie darować :)Ja szukam ramki unikatowej najlepiej i z bardzo dobra praca wytrzymałością wykonaniem oraz wyglądem bo za taka kasę mogę wybrać coś nietypowego a nie jakies glory
Kudłacz
Kontakt:

Post autor: Kudłacz »

Matko co za kolo??UNIKAT!!! V-10 nie, glory nie, intense nie. O gustach się nie dyskutuje ale nie mów że te ramy źle działają bo to potwierdza że z prawdziwym DH nie miałeś do czynienia a kręci Cię coś innego i szukasz roweru bardziej FR niz DH.
Praca, wykonanie, wytrzymałość?? Widziałeś nową V-10 na 2008?? to jest dopiero majstersztyk produkcyjny a nie jakiś Canfield o konstrukcji DC. Właśnie....kup sobie DC PRESA CANARIO- to jest unikat.
Ps.TURNERY miał do sprzedania Piotrek z GRAVITY GROUP. Poszukaj kontaktu do BENKA z Częstochowy i on na pewno Cię skontaktuje z Piotrkiem odnośnie TURNERA.

Udanych zakupów
OBRĘCZ TIOGA DH 36otw za 139PLN
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

gdybym miał taki problem do rozwiązania jak Ty na bank wybrał bym Canfielda F1 nie dlatego, że na min śmigałem czy coś tam ale marzy mi sie ta rama, sam mam unikatową ramę i wiem o co Ci biega ;)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Z taką kwota nie miałbym problemów z wyborem, iron horsea, nowszą v10 albo własnie Intensa...ciekawe za to gdzie testowałeś, mam nadzieje że nie uginałes na parkingu, bo kazda z tych ram jest do dh i na każdej da sie rżnąc równo :>
http://dhcyc.pinkbike.com
michal.z
Kontakt:

Post autor: michal.z »

lol, niektórzy tutaj są bardzo zabawni. Gość pisze, że praca glory nie umywa sie do canfielda, a ciekawe czy na tym canfieldzie chociaż siedział żeby porównać, zresztą wątpie żeby chociaż z glory miał coś do czynienia, krótko mówiąc wielki teoretyk :) I jeszcze M3 mu nie odpowiada, Orange też, Glory też, kurde to straszny pros musi być, skoro ramy na których jeździ czołówka dh w Polsce i nie tylko są dla niego za słabe :) Nie ma to jak wesoło rozpoczęta sobota ;)
ODPOWIEDZ