Rozmowy o furach(wyciete z tematu o siodle na lansie)

piotrex
Kontakt:

Rozmowy o furach(wyciete z tematu o siodle na lansie)

Post autor: piotrex »

Spaced z4?a po co :D?
lepiej kupic audi s3 2.0 (+quattro) ok 150k zl,a do tego dodge'a rama za jakies 40k zl i zostaje nam jakies 30k na ubezpieczenie i lanie do tych samochodzikow-czy to nie piekne :)??
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

piotrexte 30k to na paliwo to dodge`a ...
piotrex
Kontakt:

e tam,mozna kupic dodge'a 3,5l,do tego walnac gaz (ktorego sam jestem przeciwnikiem,ale w samochodzie w ktorym nie chodzi o komfort czy osiagi mozna zalozyc) i za 30k bedziesz jezdzil pare lat ;)
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

piotrex Wolał bym A6 3.0 disel... :)

Ale i tak uwielbiam te duże pickupy amerykańskie ;] (GMC, dodge...) a z europejskich (Toyota hilux, Nissan navara )
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

xxxxxx Toyota i Nissan nie sa europejskie.
A amerykanów nie lubie bo jedna na naszych górskich drogach nie fajnie jest brać zakręty na 4 tury.
piotrex Po pierwsze 2.0 z turbo moze nawet miec wiecej mocy niz 3.0l z bmw ale liczy sie całka z mocy tak naprawde, a nie moc w 1 konkretnym pkt. Takie pomysły tak naprawde spisuja sie dobrze w drifcie lub ew. jak masz baaaaaaaaaaardzo dobra skrzynie biegów i bardzo dobrze zmieniasz te biegi.
Zreszta ja mówilem o lansie! Gdzie ty sie audi a3 wylansujesz(bo, że to s3 to rozkmini tak 5% ludzi) a z4. Po prostu ladnie wyglada i chyba o to chodzi w lansie
piotrex
Kontakt:

Spaced lansowac sie moge dodgem ;).jezdziles/widziales w akcji s3?chocby stare?ten samochodzik rozwala!w nowej s3 2.0 masz seryjnie 265km i quattro co daje jakies 5.5s do 100km/h.I o to chodzi!Stajesz obok jakiejs m3 na swiatlach i ja rozwalasz ;).
krotko po zrobieniu prawa jazdy stalem na swiatlach obok starej s3-jak koles wrzucil jedynke i wyrwal do przodu to mi szczena opadla,mimo ze sam mam troche pod maska (1100kg,2.0 167km,seryjnie).
Spaced
moderator
Kontakt:

piotrex na dodge wyrwiesz tylko kolesi z małym penisem :P Lubie stare mussle ale teraz furki z us to chłam i tandeta. Zreszta mnie nie bawia takie sciganki na swiatłach. Lubie jednak miec cos co jezdzi dobrze ale też fajnie brzmi i wyglada. Chociaż znajomi bawiacy sie w takie rzeczy też raczej wolą kiedy moc nie jest wyciagana na chama z silnika (chociaż 265km z 2l to jeszcze spoko, gorzej kiedy jest np. 600km z 2.5 l ).

btw. co ty masz za pojazd?

A, że był offtop to tutaj przerzuciłem.
piotrex
Kontakt:

Spaced-nie mam zamiaru wyrywac kolesi,wole laski :).Poza tym robisz lekki tuning takiego dodge'owi ze troche lepiej jezdzil i wygladal (czyli obnizasz,dajesz jakiegos opony z umiarkowym profilem,do tego poprawiasz troche srodek bo jest tandetnie wykonany),na pake rowerki i jest jazda.
W sumie mam taki pomysl,ze kupic jakis stylowy karawan i przerobic go na lansowoz na zawody,takze jak kiedys zobaczysz przerobiona trupiarke na zawodach to bede ja :D.

co do silnikow,to 265km z 2l silniczka to juz sporo-tzn zywotnosc tego silnika nie bedzie zbyt wysoka.

wiesz jak to mowia rajdowcy-"proste sa dla szybkich samochodow,zakrety dla szybkich kierowcow".kto pierwszy spod swiatel to z reguly idiotyzm,chociaz czasami stoisz obok kogos kto az sie prosi zeby mu nosa utrzec-np jakis lysy koles w bmw 3.
z tymi swiatlami chodzilo o to ze widzialem jak s3 wyrywa ze startu zatrzymanego i sie rozpedza pieknie.
jezdze malym,niepozornym citroenikiem xsara,w pelni seryjna.od wszystkich innych xsar odroznia ja tylko pare rzeczy-obnizone zawieszenie,spojler z przodu,lotka z tylu,chromowana listwa miedzy klapa bagaznika i zderzakiem.i tabliczka z boku z oznaczeniem VTS.jak nie znasz tych samochodow (a malo kto je zna bo to dosc rzadki samochod w PL-salonowo sprzedano 12,z czego 4 w Krakowie,ze sciagnietymi w tej chwili jest ich ze 40 (MkI i MkII)) to sie mozesz zdziwic co to potrafi :).
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

A ja bym chciał Golfa 4 R32 i go mocno podtuningowac :P
http://www.youtube.com/watch?v=2PbTmjLfZnM Boski :D
Tuningiem zewnetrznym sie zabardzo nie jaram :P wazny jest silnik xD
siwiutki
Kontakt:

Post autor: siwiutki »

niee!!

tylko Range Rover Vogue! (<3) najlepsze auto na swiecie, najpiekniejsze, najelegantsze, najwygodniejsze, najczarniejsze ;* "I <3 Range"!! ;D
~Run for your life!~
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

piotrex, z tym s3 2.0 vs m3 to chyba trochę przesadziłeś, takie moje zdanie :]

a do takiego Dodge rama wsadziłbym kozackie lacie i podniósł, zrobiłbym z tego terenowego pickupa, a nie lansowóz

w ogóle mój wymarzony garaż wyglądałby tak:

Suzuki b-king, albo hayabusa
KTM SX 525
Shelby gt500/Yenko Camaro/Challenger T/A / Hemi cuda
M3 e46

i ew jakiś pickup do wożenia motoru, nawet coś kompletnie na pierwszy rzut oka nie mające stylu, np kant pickup z trochę podrasowanym wyglądem :]
piotrex
Kontakt:

Jaca nie wydaje mi sie :).
Spaced
moderator
Kontakt:

piotrex ale mi w ramie przede wszystkim promień skretu przeszkadza. Jak czasem gdzies trzeba by bylo dojechać na ciasnych górskich drogach to jest przerypane. Z takich praktycznych fur to ja wolalbym albo przetuningowanego S-Maxa w najwyższej wersji albo Pierwszego Land Cruisera.
Z marzeń to Maserati grand turismo, Unique performance 725hp mustang, Lambo Reventon ;) I może jeszcze było takie stare Maserati z lat 60 ale nazwy juz nie pamietam ;)

Tyle, że zamiast w fure na razie cała kasa idzie w rower wiec fury nie ma żadnej na razie :P
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

w lansie chodzi w sumie też o przyciąganie uwagi, wiec taki lekko pordzewiały Cinkłaczento z urwanym tłumikiem zaraz przy silniku nadawałby się to tego doskonale :>

temat też zchodzi na dream cars widze...dla mnie Viper, Mustang, Corvette, czy choćby TransAm...
http://dhcyc.pinkbike.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Tylko głupio dostać vipera czy mustanga na gwiazdke bo potem do wiosny czekasz, żeby sie taka fura sie nie zabić :P Ale za to corvette od 5tki już maja poprawiony układ jezdny i jeżdża naprawde fajnie (a 5tke można mieć podobno już od 75tys)
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

ale patrząc na sam fakt że te samochody to nie tylko samochody, ale historia i swojego rodzaju legenda, to wszystkimi sie da jezdzić ;P tak jak na rowerze, sprzęt jak sprzęt, ale najbardziej liczą się umiejętności, zresztą kto tutaj mówi o używaniu samochodów tak jak rowerów :P tego tez trzeba by sie nauczyć, w odpowiednich miejscach, nabyć doświadczenie...jakbym miał chociaż którys z wyzej wymienionych i sie z nim obył, no a przy tym miał jakieś doświadczenia kierowcy, to bankowo ciągneło by mnie to nauki np zcinania zakretów i ogólnie polepszenia umiejętności za kółkiem w każdych warunkach :>
http://dhcyc.pinkbike.com
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

panzerwagony sa cienkie :P, taki ale Viper nie ma dla mnie tego czegos co ma Mustang z 69 czy Charger R/T nie wspomne o Camaro SS. Tylko takie autka są drogie i troche pala jakby nie patrzec ;p ale tak normalnie styka Evo IX (X sa paskudne) 2,5l 640KM w dodatku 4x4.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
Spaced
moderator
Kontakt:

dhcyc jednak w przypadku fury różnice sa wieksze. Biki sa konstrukcyjnie bardziej do siebie zbliżone niż samochody. Jasne, że dobry kierowca objedzie ci gokartem ale średniej klasy kierowca zyska na lepiej prowadzącej sie furce.

A co do vipera to nawet bardzo dobzi kierowcy boja sie nim zima jezdzić.
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

chcecie lans ?
macie
http://pl.youtube.com/watch?v=ImZqL_v17 ... re=related

:mrgreen:

co jak co ale taki RAMem z dieslem podkręconym do 700km i 1200Nm by nie pogardził .
może być nawet cały pordzewiały 8)

a tu dobry motyw na dresów w m3
http://www.ls1tech.com/forums/showthrea ... 0443&pp=20
:twisted:
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
ODPOWIEDZ