Spaced-nie mam zamiaru wyrywac kolesi,wole laski

.Poza tym robisz lekki tuning takiego dodge'owi ze troche lepiej jezdzil i wygladal (czyli obnizasz,dajesz jakiegos opony z umiarkowym profilem,do tego poprawiasz troche srodek bo jest tandetnie wykonany),na pake rowerki i jest jazda.
W sumie mam taki pomysl,ze kupic jakis stylowy karawan i przerobic go na lansowoz na zawody,takze jak kiedys zobaczysz przerobiona trupiarke na zawodach to bede ja

.
co do silnikow,to 265km z 2l silniczka to juz sporo-tzn zywotnosc tego silnika nie bedzie zbyt wysoka.
wiesz jak to mowia rajdowcy-"proste sa dla szybkich samochodow,zakrety dla szybkich kierowcow".kto pierwszy spod swiatel to z reguly idiotyzm,chociaz czasami stoisz obok kogos kto az sie prosi zeby mu nosa utrzec-np jakis lysy koles w bmw 3.
z tymi swiatlami chodzilo o to ze widzialem jak s3 wyrywa ze startu zatrzymanego i sie rozpedza pieknie.
jezdze malym,niepozornym citroenikiem xsara,w pelni seryjna.od wszystkich innych xsar odroznia ja tylko pare rzeczy-obnizone zawieszenie,spojler z przodu,lotka z tylu,chromowana listwa miedzy klapa bagaznika i zderzakiem.i tabliczka z boku z oznaczeniem VTS.jak nie znasz tych samochodow (a malo kto je zna bo to dosc rzadki samochod w PL-salonowo sprzedano 12,z czego 4 w Krakowie,ze sciagnietymi w tej chwili jest ich ze 40 (MkI i MkII)) to sie mozesz zdziwic co to potrafi

.