dangerous dream by believer
wymiot8 Nie widzę w swoim poprzednim poście nic co napisałem na temat Waszej jazdy lub Waszych umiejętności jedynie sposobu filmowania/montażu... Sugeruję nauczyć się czytać ze zrozumieniem(podobno można zrobić taki kurs przez internet)... Jeśli odebrałeś to w sposób taki jaki napisałeś to mogę dopisać odnośnie
Plusów wasze umiejętności no i zapał...
Odnośnie słowa którego użyłem raz, a ty kilka(pewnie wszyscy domyślają się o co chodzi) to nie miałem na myśli samego stylu ani techniki waszej jazdy tylko efektu powstałego po zmontowaniu który dla mnie sielankowy i nie współgra z tytułem (przynajmniej w moim odczuciu)... jeśli drażni Cię słowo sielanka mogę użyć innego: idylla
Jeśli ktoś poczuł lub poczuje się urażony powyższą treścią to trudno
Jeśli ktoś nie zgadza się z tym co napisałem to ma do tego prawo
I teraz naprawdę szczerze życzę Wam wszystkiego najlepszego na święta i oby Wasz przyszły sezon był co najmniej tak samo udany jak 2007
PEACE
Plusów wasze umiejętności no i zapał...
Odnośnie słowa którego użyłem raz, a ty kilka(pewnie wszyscy domyślają się o co chodzi) to nie miałem na myśli samego stylu ani techniki waszej jazdy tylko efektu powstałego po zmontowaniu który dla mnie sielankowy i nie współgra z tytułem (przynajmniej w moim odczuciu)... jeśli drażni Cię słowo sielanka mogę użyć innego: idylla
Jeśli ktoś poczuł lub poczuje się urażony powyższą treścią to trudno
Jeśli ktoś nie zgadza się z tym co napisałem to ma do tego prawo
I teraz naprawdę szczerze życzę Wam wszystkiego najlepszego na święta i oby Wasz przyszły sezon był co najmniej tak samo udany jak 2007
PEACE
2. są momenty kiedy jeden odcinek (chyba jakiś tor do dualu czy 4X)owczar pisze:Chyba jako drugi po Vel nie śliniłem się oglądając waszą produkcję
przejeżdża 2 lub 4 kolesi i kręcone jest to dokładnie z tego samego miejsca,
w ten sam sposób
a mi się podobało, widać ze każdy z chłopaków ma inny styl i o to chodziło moim zdaniem autorom filmu
4. Brak jakiejkolwiek dynamiki ze strony kamerzysty/operatora (postawione na
statywie i jedziemy)
czyżby zawiść...
w Waszej produkcji "Smashed Up"każdy zarzucał wam trzesący się obraz, a tutaj krytykujesz film za to że był nakręcony z statywu... nic się nie nauczyłeś:(
Mimo wszystko i tak wielki szacunek dla obu Panów za dobre filmowe produkcje
Pozdro
Wg mnie film bardzo fajnie nakręcony, nawet tego samego dnia w szczyrku jeździliśmy, a na dodatek jestem w filmie :P 477,8 sek niestety sprowadzajac rower ale jestem, ma klimat na czym Ci napewno zależało, pozdrawiam
P.S
napisał bys jakieś pw czy nie masz moze materiałów z panami na zółtym streetlegalu z boxxerem i czarnym stinkaczu 06 z drop offem :P
Pozdro
P.S
napisał bys jakieś pw czy nie masz moze materiałów z panami na zółtym streetlegalu z boxxerem i czarnym stinkaczu 06 z drop offem :P
Pozdro
wszyscy tak ładnie piszą a mi się film nie podobał:( wg mnie był za spokojnie złożony w stosunku do swojej długości i poczatek musiałem przewijać...
dopiero od wjazdu do Czech zaczęło się coś dziać !!!:) bardzo mi się podoba jazda chłopaka na Konie z pomarańczowym kółkiem z przodu (chyba sun rims). Dzięki za dostarczenie info o miejscówkach - będzie trzeba się wybrać
.Ogólnie film zajefajny od 10:26 min, ale wcześniej mnie nudził 
dopiero od wjazdu do Czech zaczęło się coś dziać !!!:) bardzo mi się podoba jazda chłopaka na Konie z pomarańczowym kółkiem z przodu (chyba sun rims). Dzięki za dostarczenie info o miejscówkach - będzie trzeba się wybrać

-
- Kontakt:
Wielki plus dla chłopaków za samą koncepcję i chęci...
No jeszcze przyzwoicie zmontowane.. Ale na tym koniec słodzenia (bo też nie na tym to polega) Brak dynamiki
Film nie podobał mi się - nie lubię kiedy przy oglądaniu filmów o DH mam ochotę przewijać!! A tak robiłem oglądając ten film..
Ale powtarzam że krytyka też jest potrzebna..(konstruktywna) Były to tylko moje subiektywne odczucia..
Na bank chłopaki nie pojechał bym lepiej od Was, ale jestem szczery i jeśli pytacie się jak mi się podobało - to odpowiedziałem...
Biorę pod uwagę że jest to amatorska produkcja i trudno oczekiwać że zobaczę Sama Hila, czyb Steve'a Peate..
Dlatego uznanie z mojej strony za chęci i powiem że oby tak dalej..
Popatrzcie na produkcje z Mud Brothers .. Krótsze, pełne dynamiki, nie zamulają...
W trakcie oglądania przewijasz do tyłu co chwilę, bo wydaje Ci się że coś przeoczyłeś, a kiedy skonczysz to chce Ci się obejrzeć jeszcze raz..
Tak miałem/mam po obejrzeniu EartHead 5 - Ale to już inna liga..
Jeszcze raz powtórzę, że wielki plus za chęci, montaż....Pozdrawiam No i życzę
Wesołych Świąt
No jeszcze przyzwoicie zmontowane.. Ale na tym koniec słodzenia (bo też nie na tym to polega) Brak dynamiki

Ale powtarzam że krytyka też jest potrzebna..(konstruktywna) Były to tylko moje subiektywne odczucia..
Na bank chłopaki nie pojechał bym lepiej od Was, ale jestem szczery i jeśli pytacie się jak mi się podobało - to odpowiedziałem...
Biorę pod uwagę że jest to amatorska produkcja i trudno oczekiwać że zobaczę Sama Hila, czyb Steve'a Peate..
Dlatego uznanie z mojej strony za chęci i powiem że oby tak dalej..
Popatrzcie na produkcje z Mud Brothers .. Krótsze, pełne dynamiki, nie zamulają...
W trakcie oglądania przewijasz do tyłu co chwilę, bo wydaje Ci się że coś przeoczyłeś, a kiedy skonczysz to chce Ci się obejrzeć jeszcze raz..
Tak miałem/mam po obejrzeniu EartHead 5 - Ale to już inna liga..
Jeszcze raz powtórzę, że wielki plus za chęci, montaż....Pozdrawiam No i życzę
Wesołych Świąt
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
-
- Kontakt:
Co do dynamizmu,no może troche racja,no ale nie wszystkie filmy muszą być na ten sam styl,mud borthersow czy cos,ja mam swoj styl i robie filmy po swojemu,no ale tez swoją drogą nie mamy tak wysokiego skilla i nie zapieprzamy jak panowie z Mud brothers,wiec takiego dynamizmu w filmie nie da sie zrobic,może chociazby z tego powodu ze jezdzimy dopiero drugi rok teraz,i tak samo jest to nasz drugi film dopiero,pierwszego nie prezentowaliśmy tutaj gdyż wtedy dopiero to były nasze początki i w sumie nie ma co oglądać :P
Z roku na rok będzie coraz lepiej,jeździmy na coraz trudniejszych traskach,mamy coraz lepsze sprzeta,ja w przyszłym sezonie przesiąde sie ze sztywniaka na fulla wiec tez będe mógł sobie na trochę więcej pozwolić.
Slopestyler
Kolo na czerwonym dragu,to raczej kolo na czerwonym cocaine
i to jestem ja 
pozdrawiam
Z roku na rok będzie coraz lepiej,jeździmy na coraz trudniejszych traskach,mamy coraz lepsze sprzeta,ja w przyszłym sezonie przesiąde sie ze sztywniaka na fulla wiec tez będe mógł sobie na trochę więcej pozwolić.
Slopestyler
Kolo na czerwonym dragu,to raczej kolo na czerwonym cocaine

pozdrawiam
-
- Kontakt:
Nikt sie o technicznej stronie niewypowiedzial
chodzi mi o samo koncowe kodowaie tego materialu:
Tylko ja mam szerokokatny monitor?
Bo 2 rzeczy mobly by byc "lepiej"
1. z jakiegos powodu ludzie sa troche bardziej chudzi niz powinni - obraz jest troche scisniety w poziomie - ale to jeszcze do przezycia.
2. jaki sens ma zrobienie materialu 16/9 czy 16/10 jak sie go potem zapisuje do 720x576 - 4/3, na monitorach 4/3 to pewnie nikt nawet niezauwazy, ale na szerokich nie dosc ze mam czarny pas nad i pod rzeczywistym obrazem, to dzieki formatowi mam dwa kolejne pasy po prawej i lewej.
ponizej obrazek (zeskalowany) jak to wyglada

czarny - to jest w tym pliku video
granatowy - tak naprawde jest czarne, ale dla odroznienia
chodzi mi o samo koncowe kodowaie tego materialu:
Tylko ja mam szerokokatny monitor?
Bo 2 rzeczy mobly by byc "lepiej"
1. z jakiegos powodu ludzie sa troche bardziej chudzi niz powinni - obraz jest troche scisniety w poziomie - ale to jeszcze do przezycia.
2. jaki sens ma zrobienie materialu 16/9 czy 16/10 jak sie go potem zapisuje do 720x576 - 4/3, na monitorach 4/3 to pewnie nikt nawet niezauwazy, ale na szerokich nie dosc ze mam czarny pas nad i pod rzeczywistym obrazem, to dzieki formatowi mam dwa kolejne pasy po prawej i lewej.
ponizej obrazek (zeskalowany) jak to wyglada

czarny - to jest w tym pliku video
granatowy - tak naprawde jest czarne, ale dla odroznienia
raczej panoramiczny monit a nie szerokokatny:P to jest roznica. Ale popatrz na wspaniala kompresje. Filma smashed up dwa razy krotszy wazy tyle samo i jest w gorszej jakosci moim skromnym zdaniem. Dla mnie stosunek jakosci do wagi jest wypasiony.Ja panoramiczny monitor i televizor kupie sobie z kilka lat kiedy wszystko bedzie nadawane w standardzie 16/9, niestety taki polski standard.
fakt panoramiczny nie szerokokatny, powalilo mi sie :/
telewizor, humm niewiele jest nadawane w 16x9/10, ale jak podlaczysz jakiegos "divx playera" czy chocby dvd to juz panorama wygodniejsza, niewspominajac o raczej ubogiej ofercie lcd/plazm nie 16x9
ale monitor, ciezko jest cos zassac z p2p co by ni bylo w 16x9
pozatym ciezko mi znalesc dziedzine gdzie 16x10 by przy kompie przeszkadzalo
i tym sposobem w domu 22' panorama i 19 4x3
w robocie tez panorama chyba 22'
a sama kompresja, to chyba DivX ma na sztywno 4x3 a jest jeszcze kilka innych kopresorkow i napewno sie da uzyskac podobne ratio/jakosc i pozbyc sie tego 4x3
telewizor, humm niewiele jest nadawane w 16x9/10, ale jak podlaczysz jakiegos "divx playera" czy chocby dvd to juz panorama wygodniejsza, niewspominajac o raczej ubogiej ofercie lcd/plazm nie 16x9
ale monitor, ciezko jest cos zassac z p2p co by ni bylo w 16x9
pozatym ciezko mi znalesc dziedzine gdzie 16x10 by przy kompie przeszkadzalo
i tym sposobem w domu 22' panorama i 19 4x3
w robocie tez panorama chyba 22'
a sama kompresja, to chyba DivX ma na sztywno 4x3 a jest jeszcze kilka innych kopresorkow i napewno sie da uzyskac podobne ratio/jakosc i pozbyc sie tego 4x3