dangerous dream by believer

owczar
Kontakt:

Post autor: owczar »

wymiot8 Nie widzę w swoim poprzednim poście nic co napisałem na temat Waszej jazdy lub Waszych umiejętności jedynie sposobu filmowania/montażu... Sugeruję nauczyć się czytać ze zrozumieniem(podobno można zrobić taki kurs przez internet)... Jeśli odebrałeś to w sposób taki jaki napisałeś to mogę dopisać odnośnie
Plusów wasze umiejętności no i zapał...
Odnośnie słowa którego użyłem raz, a ty kilka(pewnie wszyscy domyślają się o co chodzi) to nie miałem na myśli samego stylu ani techniki waszej jazdy tylko efektu powstałego po zmontowaniu który dla mnie sielankowy i nie współgra z tytułem (przynajmniej w moim odczuciu)... jeśli drażni Cię słowo sielanka mogę użyć innego: idylla

Jeśli ktoś poczuł lub poczuje się urażony powyższą treścią to trudno
Jeśli ktoś nie zgadza się z tym co napisałem to ma do tego prawo

I teraz naprawdę szczerze życzę Wam wszystkiego najlepszego na święta i oby Wasz przyszły sezon był co najmniej tak samo udany jak 2007

PEACE
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

owczar pisze:Chyba jako drugi po Vel nie śliniłem się oglądając waszą produkcję
2. są momenty kiedy jeden odcinek (chyba jakiś tor do dualu czy 4X)
przejeżdża 2 lub 4 kolesi i kręcone jest to dokładnie z tego samego miejsca,
w ten sam sposób

a mi się podobało, widać ze każdy z chłopaków ma inny styl i o to chodziło moim zdaniem autorom filmu

4. Brak jakiejkolwiek dynamiki ze strony kamerzysty/operatora (postawione na
statywie i jedziemy)

czyżby zawiść...
w Waszej produkcji "Smashed Up"każdy zarzucał wam trzesący się obraz, a tutaj krytykujesz film za to że był nakręcony z statywu... nic się nie nauczyłeś:(

Mimo wszystko i tak wielki szacunek dla obu Panów za dobre filmowe produkcje

Pozdro
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

Wg mnie film bardzo fajnie nakręcony, nawet tego samego dnia w szczyrku jeździliśmy, a na dodatek jestem w filmie :P 477,8 sek niestety sprowadzajac rower ale jestem, ma klimat na czym Ci napewno zależało, pozdrawiam

P.S
napisał bys jakieś pw czy nie masz moze materiałów z panami na zółtym streetlegalu z boxxerem i czarnym stinkaczu 06 z drop offem :P

Pozdro
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

wszyscy tak ładnie piszą a mi się film nie podobał:( wg mnie był za spokojnie złożony w stosunku do swojej długości i poczatek musiałem przewijać...

dopiero od wjazdu do Czech zaczęło się coś dziać !!!:) bardzo mi się podoba jazda chłopaka na Konie z pomarańczowym kółkiem z przodu (chyba sun rims). Dzięki za dostarczenie info o miejscówkach - będzie trzeba się wybrać :).Ogólnie film zajefajny od 10:26 min, ale wcześniej mnie nudził :)
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Wielki plus dla chłopaków za samą koncepcję i chęci...
No jeszcze przyzwoicie zmontowane.. Ale na tym koniec słodzenia (bo też nie na tym to polega) Brak dynamiki :!: Film nie podobał mi się - nie lubię kiedy przy oglądaniu filmów o DH mam ochotę przewijać!! A tak robiłem oglądając ten film..

Ale powtarzam że krytyka też jest potrzebna..(konstruktywna) Były to tylko moje subiektywne odczucia..
Na bank chłopaki nie pojechał bym lepiej od Was, ale jestem szczery i jeśli pytacie się jak mi się podobało - to odpowiedziałem...
Biorę pod uwagę że jest to amatorska produkcja i trudno oczekiwać że zobaczę Sama Hila, czyb Steve'a Peate..
Dlatego uznanie z mojej strony za chęci i powiem że oby tak dalej..
Popatrzcie na produkcje z Mud Brothers .. Krótsze, pełne dynamiki, nie zamulają...
W trakcie oglądania przewijasz do tyłu co chwilę, bo wydaje Ci się że coś przeoczyłeś, a kiedy skonczysz to chce Ci się obejrzeć jeszcze raz..
Tak miałem/mam po obejrzeniu EartHead 5 - Ale to już inna liga..
Jeszcze raz powtórzę, że wielki plus za chęci, montaż....Pozdrawiam No i życzę

Wesołych Świąt
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
mlodszy
Kontakt:

Post autor: mlodszy »

Filmik podobal mi sie do polowy, pozniej mi muza jakos nie podchodzila, no jeszcze te nsowate hopy i dropy byly spoko :wink:
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

film spoko, 7/10. muza w porządku, fajne ujęcia, dobry montaż.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

Bardzo dobry film 9/10 no i wyczesane miejscówki. Ten kolo na czerwonym dragu ma skill podobny do mojego. :mrgreen: Jezdzijcie i kreccie dalej!!! Pozdrower!!!
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
believer
Kontakt:

Post autor: believer »

Co do dynamizmu,no może troche racja,no ale nie wszystkie filmy muszą być na ten sam styl,mud borthersow czy cos,ja mam swoj styl i robie filmy po swojemu,no ale tez swoją drogą nie mamy tak wysokiego skilla i nie zapieprzamy jak panowie z Mud brothers,wiec takiego dynamizmu w filmie nie da sie zrobic,może chociazby z tego powodu ze jezdzimy dopiero drugi rok teraz,i tak samo jest to nasz drugi film dopiero,pierwszego nie prezentowaliśmy tutaj gdyż wtedy dopiero to były nasze początki i w sumie nie ma co oglądać :P
Z roku na rok będzie coraz lepiej,jeździmy na coraz trudniejszych traskach,mamy coraz lepsze sprzeta,ja w przyszłym sezonie przesiąde sie ze sztywniaka na fulla wiec tez będe mógł sobie na trochę więcej pozwolić.

Slopestyler
Kolo na czerwonym dragu,to raczej kolo na czerwonym cocaine :D i to jestem ja :)

pozdrawiam
Slopstyler
Kontakt:

Post autor: Slopstyler »

believer Wiesz nie widizlem go z bliska to nie wiem. Skill mamy wrecz identyczny. :)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

Nikt sie o technicznej stronie niewypowiedzial
chodzi mi o samo koncowe kodowaie tego materialu:

Tylko ja mam szerokokatny monitor?

Bo 2 rzeczy mobly by byc "lepiej"
1. z jakiegos powodu ludzie sa troche bardziej chudzi niz powinni - obraz jest troche scisniety w poziomie - ale to jeszcze do przezycia.
2. jaki sens ma zrobienie materialu 16/9 czy 16/10 jak sie go potem zapisuje do 720x576 - 4/3, na monitorach 4/3 to pewnie nikt nawet niezauwazy, ale na szerokich nie dosc ze mam czarny pas nad i pod rzeczywistym obrazem, to dzieki formatowi mam dwa kolejne pasy po prawej i lewej.

ponizej obrazek (zeskalowany) jak to wyglada
Obrazek
czarny - to jest w tym pliku video
granatowy - tak naprawde jest czarne, ale dla odroznienia
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

raczej panoramiczny monit a nie szerokokatny:P to jest roznica. Ale popatrz na wspaniala kompresje. Filma smashed up dwa razy krotszy wazy tyle samo i jest w gorszej jakosci moim skromnym zdaniem. Dla mnie stosunek jakosci do wagi jest wypasiony.Ja panoramiczny monitor i televizor kupie sobie z kilka lat kiedy wszystko bedzie nadawane w standardzie 16/9, niestety taki polski standard.
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

fakt panoramiczny nie szerokokatny, powalilo mi sie :/
telewizor, humm niewiele jest nadawane w 16x9/10, ale jak podlaczysz jakiegos "divx playera" czy chocby dvd to juz panorama wygodniejsza, niewspominajac o raczej ubogiej ofercie lcd/plazm nie 16x9
ale monitor, ciezko jest cos zassac z p2p co by ni bylo w 16x9
pozatym ciezko mi znalesc dziedzine gdzie 16x10 by przy kompie przeszkadzalo
i tym sposobem w domu 22' panorama i 19 4x3
w robocie tez panorama chyba 22'
a sama kompresja, to chyba DivX ma na sztywno 4x3 a jest jeszcze kilka innych kopresorkow i napewno sie da uzyskac podobne ratio/jakosc i pozbyc sie tego 4x3 :D
ODPOWIEDZ